Дріжджове тісто для біляшів
Еластичне, пишне і ніжне дріжджове тісто для біляшів підходить практично для всіх смажених пиріжків . Давайте приготуємо його разом і порадуємо рідних смачною домашньою випічкою.
Дріжджове тісто для біляшів в хлібопічці
Інгредієнти:
масло рослинне - 4 ст. ложки;
молоко - 350 мл;
цукор - 2 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
борошно - 500 г;
сухі дріжджі - 15 ч. ложки.
Приготування
Тісто, замішане за цим рецептом, виходить приголомшливо м'яке, еластичне і податливе. Обробляти її одне задоволення, а біляші виходять апетитні, пухирчасті і з хрусткою скоринкою. Отже, у відро хлібопічки насипаємо сухі дріжджі і просіваємо зверху пшеничне борошно. Потім додаємо цукор, сіль, вливаємо рослинне масло і молоко. Тепер встановлюємо режим «Тісто» і чекаємо сигналу готовності. Ось і все, тісто для біляшів в хлібопічці готово!
Рецепт дріжджового тіста для біляшів
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 500 г;
молоко - 200 мл;
масло рослинне - 6 ст. ложок;
яйце - 1 шт.;
свіжі дріжджі - 20 г;
цукровий пісок - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
У каструльку наливаємо молоко, ставимо посуд на середній вогонь, підігріваємо його, але не кип'ятимо. Потім знімаємо молоко з плити, кладемо дріжджі і додаємо цукровий пісок. Залишаємо опару при кімнатній температурі хвилин на 10 щоб з'явилася «шапочка». Борошно просіваємо разом з сіллю з допомогою сита в глибоку миску. Яйце трохи взболтаем окремо в склянці і додаємо з борошном в підійшли дріжджі. Далі замішуємо руками тісто і вливаємо в нього трохи рослинного масла. Накриваємо миску рушником і залишаємо приблизно на 15 години при кімнатній температурі. Перед приготуванням біляшів, обминаємо тісто гарненько і перекладаємо на стіл.
Дріжджове тісто для біляшів на воді
Інгредієнти:
борошно - 4 ст.;
вода - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
сіль, цукор - щіпка;
дріжджі - 20 г;
маргарин - 4 ст. ложки.
Приготування
Розчиняємо в теплій кип'яченій воді дріжджі і розмішуємо до повного розчинення. Потім додаємо яйця, додаємо цукровий пісок і сіль, додаємо борошно і замішуємо однорідне, не дуже круте тісто. В кінці приготування додаємо розтоплений охолоджений маргарин і вимішуємо масу до тих пір, поки вона не перестане липнути до рук. Готове тісто притрушуємо злегка борошном, накриваємо полотенечном і ставимо приблизно на 2 години в тепле місце. Після цього приминаем його і даємо підійти ще раз.
Дріжджове тісто для біляшів на кефірі
Інгредієнти:
сухі дріжджі - 7 г;
цукор - 2 ст. ложки;
борошно - 1 кг;
вода - 3 ст. ложки;
яйце - 1 шт.;
сіль - 1 ч. ложка;
кефір - 500 мл
Приготування
У миску наливаємо кип'ячену воду, додаємо сухі дріжджі, цукор, перемішуємо і залишаємо постояти до утворення піни на 5-7 хвилин. Потім насипаємо в окрему миску просіяне борошно, робимо поглиблення, додаємо яйце, вливаємо теплий кефір, дріжджі і сіль. Вимішуємо некруте однорідне тісто, накриваємо його полотенечном і ставимо на 1 годину в тепле місце.
Дріжджове тісто для біляшів на сметані
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
сметана - 250 мл;
яєчний жовток - 2 шт.;
дріжджі - 30 г;
масло вершкове - 70 г;
сіль - щіпка.
Приготування
Дріжджі ретельно розтираємо в сметані, додаємо яєчні жовтки, додаємо сіль, поступово всипаємо просіяне заздалегідь борошно і замішуємо м'яке, але некруте тісто. В кінці додаємо розм'якшене вершкове масло, перемішуємо, накриваємо зверху рушником і ставимо на 2 години в тепле місце. Потім ретельно обминаємо тісто руками, охолоджуємо і викладаємо на змащене рослинним маслом стіл для подальшої роботи.
Дріжджове тісто для біляшів в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Тісто, замішане за цим рецептом, виходить приголомшливо м'яке, еластичне і податливе. Обробляти її одне задоволення, а біляші виходять апетитні, пухирчасті і з хрусткою скоринкою. Отже, у відро хлібопічки насипаємо сухі дріжджі і просіваємо зверху пшеничне борошно. Потім додаємо цукор, сіль, вливаємо рослинне масло і молоко. Тепер встановлюємо режим «Тісто» і чекаємо сигналу готовності. Ось і все, тісто для біляшів в хлібопічці готово!
Рецепт дріжджового тіста для біляшів
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо молоко, ставимо посуд на середній вогонь, підігріваємо його, але не кип'ятимо. Потім знімаємо молоко з плити, кладемо дріжджі і додаємо цукровий пісок. Залишаємо опару при кімнатній температурі хвилин на 10 щоб з'явилася «шапочка». Борошно просіваємо разом з сіллю з допомогою сита в глибоку миску. Яйце трохи взболтаем окремо в склянці і додаємо з борошном в підійшли дріжджі. Далі замішуємо руками тісто і вливаємо в нього трохи рослинного масла. Накриваємо миску рушником і залишаємо приблизно на 15 години при кімнатній температурі. Перед приготуванням біляшів, обминаємо тісто гарненько і перекладаємо на стіл.
Дріжджове тісто для біляшів на воді
Інгредієнти:
Приготування
Розчиняємо в теплій кип'яченій воді дріжджі і розмішуємо до повного розчинення. Потім додаємо яйця, додаємо цукровий пісок і сіль, додаємо борошно і замішуємо однорідне, не дуже круте тісто. В кінці приготування додаємо розтоплений охолоджений маргарин і вимішуємо масу до тих пір, поки вона не перестане липнути до рук. Готове тісто притрушуємо злегка борошном, накриваємо полотенечном і ставимо приблизно на 2 години в тепле місце. Після цього приминаем його і даємо підійти ще раз.
Дріжджове тісто для біляшів на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
У миску наливаємо кип'ячену воду, додаємо сухі дріжджі, цукор, перемішуємо і залишаємо постояти до утворення піни на 5-7 хвилин. Потім насипаємо в окрему миску просіяне борошно, робимо поглиблення, додаємо яйце, вливаємо теплий кефір, дріжджі і сіль. Вимішуємо некруте однорідне тісто, накриваємо його полотенечном і ставимо на 1 годину в тепле місце.
Дріжджове тісто для біляшів на сметані
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі ретельно розтираємо в сметані, додаємо яєчні жовтки, додаємо сіль, поступово всипаємо просіяне заздалегідь борошно і замішуємо м'яке, але некруте тісто. В кінці додаємо розм'якшене вершкове масло, перемішуємо, накриваємо зверху рушником і ставимо на 2 години в тепле місце. Потім ретельно обминаємо тісто руками, охолоджуємо і викладаємо на змащене рослинним маслом стіл для подальшої роботи.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ледачі біляші
Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Тісто для ватрушок
Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути
Дріжджове тісто на кефірі
З дріжджового тесту на кефірі прекрасно виходять пиріжки, ватрушки, рогалики, булочки і т. д. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька простих рецептів як
Тісто для біляшів
Біляші - смачне блюдо татарської кухні, яку люблять багато за його ніжне тісто і м'ясну начинку. І сьогодні ми розберемося, яке зробити тісто для
Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?