Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Ледачі біляші

21-03-2015, 17:42
3 883
Ледачі біляші
Якщо гості вже на порозі, а ви не знаєте, чим смачненьким і ситним їх пригостити, то пропонуємо вам спробувати приготувати ліниві біляші. Вони виходять дуже м'якими, ніжними, смачними і не віднімають багато часу і сил. Давайте розглянемо з вами прості рецепти приготування біляшів з м'ясом!

Рецепт лінивих біляшів


Інгредієнти:

  • молоко - 15 склянки;

  • свіжі дріжджі - 20 г;

  • борошно пшеничне - 3 ст.;

  • цукровий пісок - 1 ст. ложка;

  • сіль - 15 ч. ложки;

  • рослинна олія - 30 г;

  • маргарин або вершкове масло - 30 г;

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати ліниві біляші? Молоко наливаємо у невелику мисочку, підігріваємо до 40°, розвести в ньому дріжджі, всипаємо цукор, додаємо трохи борошна, розмішуємо, щоб вийшло рідке, що нагадує по консистенції сметана, тісто. Потім чашку з опарою прибираємо в тепле місце.
    Цим часом у велику каструлю просіваємо борошно і додаємо сіль за смаком. Розтоплюємо Маргарин. Підійшла опару виливаємо в миску з борошном, додаємо вершкове, олія замішуємо до тих пір, поки воно не почне легко відставати від чаші. Далі змащуємо емальовану каструльку рослинним маслом, кладемо в неї тісто, затягуємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на годину. Як тільки воно збільшиться в об'ємі в два рази, починаємо ліпити біляші і кладемо в центр начинку.
    Потім викладаємо їх на розігріту сковороду спочатку отвором вниз, а потім перевертаємо на інший бік і готуємо до появи апетитною рум'яною кірочки.

    Ледачі біляші без м'яса


    Інгредієнти:

  • дріжджі - 50 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • пшеничне борошно - 2 ст.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • кубики бульйонні - 2 шт.;

  • варена ковбаса - 200 г;

  • рослинне масло - 200 р.


  • Приготування
    Як швидко приготувати біляші? Беремо велику каструлю, кладемо дріжджі, насипаємо цукор і ретельно перетираємо. В іншій невеликій ємності заливаємо двома склянками окропу бульйонні кубики і перемішуємо до повного розчинення. Після того, як бульйон охолоне, виливаємо його до розчиненим дріжджам, перемішуємо і всипаємо просіяне борошно. Тісто у результаті повинно вийти трохи тягучим, але не дуже густим!
    Потім ставимо його в тепле місце, щоб воно підходило, а ми в цей час починаємо готувати начинку. Цибулю нарізаємо дуже дрібними кубиками, а ковбасу кришимо соломкою.
    Як тільки тісто підійшло, додаємо в нього нарізану начинку, гарненько перемішуємо і обсмажуємо біляші на рослинній олії з обох сторін.

    Ледачі біляші на кефірі


    Інгредієнти:

  • кефір - 2 ст.;

  • яйце - 4 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • м'ясний фарш - 600 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • Ледачі біляші

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Для початку з вами приготуємо начинку для біляшів. Для цього нарізаємо дрібно очищений ріпчасту цибулю і обсмажуємо його на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Потім відкидаємо обжарку в друшляк і даємо повністю стекти маслу.
    В окремому посуді змішуємо м'ясний фарш, цибулю, солимо і перчимо начинку за смаком. У каструльці змішуємо кефір, сіль, цукор, соду, гашену оцтом. Окремо збиваємо яйця, додаємо до кефіру. Поступово вводимо муку, просіяну через сито. Потім розігріваємо на сковороді рослинне масло, викладаємо одну ложку тіста, зверху кладемо трохи фаршу, притискаємо трохи пальчиком і заливаємо зверху ще однією ложкою тесту.
    Обсмажуємо з одного боку до золотистого кольору, потім перевертаємо і обсмажуємо другу сторону. Подаємо ледачі біляші гарячими до солодкого чаю!
    Ну а якщо ви не лінуйтеся, то можна посмажити вак біляш або біляші на кефірі .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Біляші на кефірі
    Біляші на кефірі
    Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
    Біляші в мультиварці - рецепт
    Біляші в мультиварці - рецепт
    Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з
    Як приготувати біляші з м'ясом?
    Як приготувати біляші з м'ясом?
    Біляші з м'ясом - улюблений багатьма фаст-фуд. Але купувати цю страву на вулиці не варто, а тому вчіться готувати його самостійно. А ми вам у цьому
    Дріжджове тісто для біляшів
    Дріжджове тісто для біляшів
    Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
    Рецепт біляшів на сковороді
    Рецепт біляшів на сковороді
    Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?
    Татарські біляші
    Татарські біляші
    Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими