Як приготувати біляші з м'ясом?

Уточнимо, як правильно приготувати біляші з м'ясом.
Потрібно підготувати тісто і начинку - це фарш з яловичини, телятини або баранини (або всіх цих видів м'яса у різних поєднаннях). Можна використовувати і конину. Тісто для біляшів по-татарськи краще підготувати дріжджове - воно пишніше і повільніше черствіє. Біляші з прісного тіста потрібно з'їдати протягом 2-3 годин після випічки.
Біляші по-татарськи
Отже, готуємо татарські біляші за традиційним рецептом.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для фаршу:
Приготування
Приготування біляшів з м'ясом починаємо з тіста. Спочатку готуємо опару: наливаємо в кухлик молоко, розчиняємо цукор, сіль і дріжджі, додаємо 2 столові ложки борошна, ретельно перемішуємо і ставимо в тепле місце хвилин на 20. Після закінчення зазначеного часу понемногуподмешиваем до опарі воду, яйце і просіяне борошно. Додаємо розм'якшене вершкове масло, змащуємо руки соняшниковою, ретельно вимішуємо і вибиваємо тісто. Кладемо ком тесту в миску, накриваємо чистою полотняною серветкою і ставимо в тепле місце хвилин на 30 потім обминаємо, ще раз промешиваем і залишаємо, щоб підійшло другий раз.
Поки тісто підходить готуємо м'ясну начинку. Пропускаємо через м'ясорубку з середньою або великою насадкою м'ясо і цибулю. Додаємо до фаршу сухі спеції і трохи бульйону для соковитості (якщо це необхідно). Можна замінити бульйон цільним молоком, тоді начинка вийде особливо ніжною.
Обминаємо і промешиваем тісто, з нього формуємо приблизно однакові круглі коржі. У центр кожної кладемо хороший грудочку м'ясного фаршу. М'яса не шкодуємо. Загинаємо краю кожного біляша і щільно защипуємо таким чином, щоб у центрі було невелике отвір.
Розігріваємо олію в сковороді. Добре смажимо біляші з обох боків на середньому вогні. Про готовність повідомляє красивий золотистий відтінок.
Можна, звичайно ж, приготувати біляші з м'ясом в духовці. І треба сказати, що такий спосіб можна вважати більш здоровим, з точки зору дієтології. Біляші по-татарськи в духовкеготовят майже так само, як і смажені. Тільки в цьому випадку остання операція - запікання в духовій шафі. Підготовлені, сформовані біляші викладаємо на змащене маслом деко і запікаємо в духовій шафі

Можливий і альтернативний варіант начинки для біляшів: її можна приготувати з м'яса з картоплею. Ось приблизна пропорція: на 1 частину м'ясного фаршу беремо 1 частина картоплі (по вазі), також знадобиться 1 цибулина, сухі спеції і сіль. Можна ще додати 1 куряче яйце. М'ясо з цибулею пропускаємо через м'ясорубку, а картоплю натираємо на середній або дрібній тертці. Акуратно відціджуємо картопляний сік. Така начинка не повинна стояти довго, щоб картопля не потемнів.
Готові біляші трохи охолоджуємо, подаємо з кумисом, катиком або свіжим чаєм. Готуйте побільше - біляші йдуть дуже швидко.
Рекомендуємо добрі рецепти

Біляші на кефірі
Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили

Ледачі біляші
Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить

Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з

Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.

Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?

Татарські біляші
Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими