Біляші в мультиварці - рецепт
Біляші з м'ясом - це традиційне блюдо узбецької і таджицької кухонь. Готувати їх можна з різноманітними начинками, але ми розглянемо рецепт того, як приготувати біляші з м'ясом в мультиварці.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно вищого сорту - 3 ст.;
кефір - 1 склянка;
куряче яйце - 2 шт.;
сода - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка;
цукровий пісок - 1 ст. ложка;
рослинне масло - 2 ст. ложки.
Для начинки:
свинина - 100 г;
яловичина - 200 г;
ріпчаста цибуля - 3 шт.;
молоко або вершки - 2 ст. ложки;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Отже, для приготування біляшів з м'ясом в мультиварці, свинину і яловичину гарненько промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і перекручуємо через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і дрібно кришимо, або подрібнюємо в блендері. Перекладаємо В миску м'ясний фарш, цибулю, солимо і перчимо за смаком. Потім наливаємо у фарш трохи молока або вершків і перемішуємо до однорідності.
Тепер переходимо до приготування тіста. А так як найчастіше готують біляші на кефірі насамперед, наливаємо в чашу кефір, додаємо соду, сіль, яйця, збиті з цукром, рослинне масло і все добре перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, яке потім загортаємо в целофановий пакет і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Тепер скачуємо охолоджене тісто в джгут, розрізаємо на порційні шматки і розкачуємо кожен в невелику круглу коржик. У центр кладемо рівним шаром фарш, защипуємо краї тіста по колу, посередині скріплюємо і злегка придавлюємо. Включаємо мультиварку, виставляємо програму «Жарка, м'ясо» і обсмажуємо пиріжки з кожного боку по 5 хвилин.
Готові біляші, приготовані в мультиварці, акуратно перекладаємо на блюдо і відразу подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Рецепт біляшів в мультиварці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Отже, для приготування біляшів з м'ясом в мультиварці, свинину і яловичину гарненько промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і перекручуємо через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і дрібно кришимо, або подрібнюємо в блендері. Перекладаємо В миску м'ясний фарш, цибулю, солимо і перчимо за смаком. Потім наливаємо у фарш трохи молока або вершків і перемішуємо до однорідності.
Тепер переходимо до приготування тіста. А так як найчастіше готують біляші на кефірі насамперед, наливаємо в чашу кефір, додаємо соду, сіль, яйця, збиті з цукром, рослинне масло і все добре перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, яке потім загортаємо в целофановий пакет і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Тепер скачуємо охолоджене тісто в джгут, розрізаємо на порційні шматки і розкачуємо кожен в невелику круглу коржик. У центр кладемо рівним шаром фарш, защипуємо краї тіста по колу, посередині скріплюємо і злегка придавлюємо. Включаємо мультиварку, виставляємо програму «Жарка, м'ясо» і обсмажуємо пиріжки з кожного боку по 5 хвилин.
Готові біляші, приготовані в мультиварці, акуратно перекладаємо на блюдо і відразу подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Біляші на кефірі
Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
Ледачі біляші
Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
Біляші в духовці
Біляші - м'ясне блюдо татарської кухні, яке широко відоме у всьому світі. Сьогодні мова піде про беляшах в духовці. Вони виходять ароматними,
Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?
Татарські біляші
Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими