Вернуться назад Распечатать

Біляші в мультиварці - рецепт

Біляші в мультиварці - рецепт
Біляші з м'ясом - це традиційне блюдо узбецької і таджицької кухонь. Готувати їх можна з різноманітними начинками, але ми розглянемо рецепт того, як приготувати біляші з м'ясом в мультиварці.

Рецепт біляшів в мультиварці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • пшеничне борошно вищого сорту - 3 ст.;

  • кефір - 1 склянка;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • цукровий пісок - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • свинина - 100 г;

  • яловичина - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • молоко або вершки - 2 ст. ложки;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування біляшів з м'ясом в мультиварці, свинину і яловичину гарненько промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і перекручуємо через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і дрібно кришимо, або подрібнюємо в блендері. Перекладаємо В миску м'ясний фарш, цибулю, солимо і перчимо за смаком. Потім наливаємо у фарш трохи молока або вершків і перемішуємо до однорідності.
    Тепер переходимо до приготування тіста. А так як найчастіше готують біляші на кефірі насамперед, наливаємо в чашу кефір, додаємо соду, сіль, яйця, збиті з цукром, рослинне масло і все добре перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, яке потім
    Біляші в мультиварці - рецепт
    загортаємо в целофановий пакет і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Тепер скачуємо охолоджене тісто в джгут, розрізаємо на порційні шматки і розкачуємо кожен в невелику круглу коржик. У центр кладемо рівним шаром фарш, защипуємо краї тіста по колу, посередині скріплюємо і злегка придавлюємо. Включаємо мультиварку, виставляємо програму «Жарка, м'ясо» і обсмажуємо пиріжки з кожного боку по 5 хвилин.
    Готові біляші, приготовані в мультиварці, акуратно перекладаємо на блюдо і відразу подаємо до столу.
    Приємного вам апетиту!