Біляші з м'ясом - це традиційне блюдо узбецької і таджицької кухонь. Готувати їх можна з різноманітними начинками, але ми розглянемо рецепт того, як приготувати біляші з м'ясом в мультиварці.
Рецепт біляшів в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно вищого сорту - 3 ст.; кефір - 1 склянка; куряче яйце - 2 шт.; сода - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; цукровий пісок - 1 ст. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки. Для начинки:
свинина - 100 г; яловичина - 200 г; ріпчаста цибуля - 3 шт.; молоко або вершки - 2 ст. ложки; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Отже, для приготування біляшів з м'ясом в мультиварці, свинину і яловичину гарненько промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і перекручуємо через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і дрібно кришимо, або подрібнюємо в блендері. Перекладаємо В миску м'ясний фарш, цибулю, солимо і перчимо за смаком. Потім наливаємо у фарш трохи молока або вершків і перемішуємо до однорідності.
Тепер переходимо до приготування тіста. А так як найчастіше готують біляші на кефірі насамперед, наливаємо в чашу кефір, додаємо соду, сіль, яйця, збиті з цукром, рослинне масло і все добре перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, яке потім
загортаємо в целофановий пакет і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Тепер скачуємо охолоджене тісто в джгут, розрізаємо на порційні шматки і розкачуємо кожен в невелику круглу коржик. У центр кладемо рівним шаром фарш, защипуємо краї тіста по колу, посередині скріплюємо і злегка придавлюємо. Включаємо мультиварку, виставляємо програму «Жарка, м'ясо» і обсмажуємо пиріжки з кожного боку по 5 хвилин.
Готові біляші, приготовані в мультиварці, акуратно перекладаємо на блюдо і відразу подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!