Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Біляші в духовці

Біляші в духовці

4-01-2015, 21:45
1 442
Біляші в духовці
Біляші - це популярне блюдо татарської кухні, полюбилося багатьом і в нашій країні. Існує безліч рецептів їх приготування. Ми розповімо вам сьогодні, як спекти біляші в духовці. Блюдо виходить чудово смачним, ароматним, з рум'яною золотистою скоринкою і казково соковитою і ніжною начинкою.

Біляші в духовці по-татарськи


Інгредієнти:
Для тіста:

  • масло вершкове - 100 г;

  • кефір - 300 г;

  • борошно - 450 г;

  • харчова сода - 3 г;

  • спеції;

  • яйце - 2 шт.


  • Для начинки:

  • яловичина - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 300 г;

  • спеції;

  • масло вершкове - 50 г;

  • вода - 200 мл;

  • приправа зіра - 5 р.


  • Приготування
    Для приготування домашніх біляшів в духовці склянку борошна просіваємо в миску, додаємо м'яке вершкове масло і перетираємо масу руками до утворення дрібної крихти. Потім вливаємо теплу домашній кефір , кидаємо яйця, сіль і соду. Ретельно все перемішуємо, викладаємо тісто на стіл і помаленьку всипаємо борошно, вимішуючи масу руками. У результаті тісто повинне вийти м'яким, але не надто щільним. Далі перекладаємо його назад в миску, накриваємо рушником і залишаємо відпочити на 30 хвилин.
    У цей час поки займемося приготуванням начинки. М'ясо нарізаємо дрібними шматочками, картоплю чистимо і теж подрібнюємо кубиками. Цибулю шаткуємо і перемішуємо всі продукти в каструльці. Додаємо трохи масла, приправляємо спеціями і перемішуємо.
    Відпочиле тісто ділимо на 9 рівних частин. Кожну розкачуємо не дуже тонкими кружальцями і в цент викладаємо трохи начинки. Краї прищипиваем складочками, залишаючи центр біляша відкритим. Викладаємо заготовки на деко і випікаємо біляші з м'ясом в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин. Кожні 10 хвилин підливаємо в центр до країв бульйон, щоб начинка не вийшла сухою.

    Рецепт біляшів в духовці


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кефір - 400 г;

  • маргарин - 250 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • борошно - 15 кг;

  • спеції;

  • сода - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • фарш свино-яловичий - 700 г;

  • спеції;

  • цибулина - 3 шт.


  • Приготування
    Для приготування біляшів в духовці на кефірі яйця розбиваємо в невелику мисочку. Злегка збиваємо і додаємо трохи солі, перемішуючи до повного розчинення кристалів. Кефір наливаємо в каструлю, ставимо на слабенький вогонь і злегка підігріваємо протягом 2-3 хвилин. Обов'язково стежте за тим, щоб кисломолочний продукт не перегрівся, інакше він може згорнутися. Маргарин заздалегідь дістаємо з холодильника і, сильно не розморожуючи, натираємо його на велику терочку у вільну миску. Далі ставимо посуд в мікрохвильовку, або розтоплюємо його на водяній бані.
    Тепер додаємо до маргарину 200 грам просіяного борошна і за допомогою столової ложки, ретельно все перемішуємо до утворення борошняної крихти. Потім переливаємо сюди збиті з сіллю яйця, виливаємо теплий кефір і кидаємо трохи харчової соди. Перемішуємо масу віночком до однорідного стану і в самому кінці поступово невеликими порціями всипаємо борошно. Ретельно вимішуємо тісто руками, щоб воно вийшло м'яким, але не занадто крутим. Викладаємо його в каструльку, щільно затягуємо харчовою плівкою і даємо настоятися протягом години.
    Біляші в духовці
    Цим часом дістаємо з морозильної камери фарш, перекладаємо його в чисту миску і залишаємо розморожуватися до кімнатної температури. Цибулини чистимо, промиваємо, дрібненько шаткуємо і додаємо до фаршу. Солимо, перчимо начинку за смаком і ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси. Потім стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто, відрізаємо від нього невеликий шматок і формуємо «ковбаску».
    Далі відщипуємо від неї невеликі шматочки і за допомогою качалки розкачуємо їх, формуючи круглі коржі. У середину кожної ложечкою викладаємо начинку, защипуємо краю по колу, збираючи тісто до середини, і перекладаємо біляші на деко, змащене маслом. Випікаємо булочки в розігрітій духовці протягом 45 хвилин. Коли вони підрум'яняться, дістаємо деко з випічкою, перекладаємо біляші в миску і накриваємо її на 20 хвилин рушником.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Біляші на кефірі
    Біляші на кефірі
    Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
    Ледачі біляші
    Ледачі біляші
    Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
    Біляші в мультиварці - рецепт
    Біляші в мультиварці - рецепт
    Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з
    Дріжджове тісто для біляшів
    Дріжджове тісто для біляшів
    Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
    Рецепт біляшів на сковороді
    Рецепт біляшів на сковороді
    Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?
    Татарські біляші
    Татарські біляші
    Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими