Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дріжджове тісто на кефірі

Дріжджове тісто на кефірі

18-01-2015, 12:11
2 551
Дріжджове тісто на кефірі
Пиріжки і булочки з дріжджового тесту на кефірі виходять особливо пишними і повітряними, не залежно від того, випікалися вони в духовці або подрумянивались на сковороді. Вони довго не черствіють, а якщо розігріти в мікрохвильовці, знову стають такими, наче тільки що з печі - м'якими і надзвичайно смачними.
І якщо ви давно хотіли, але досі не знали, як підступитися до здобі, дріжджове тісто на кефірі - це те, що потрібно для новачків. Воно зовсім не примхливе, і відмінно підходить всього за півгодини, після чого тісто потрібно злегка обім'яти і можна творити свої перші шедеври. Мінімум зусиль і часу, і ви зможете приємно здивувати своїх близьких. Репутація відмінною господині вам забезпечена!

Рецепт дріжджового тесту на кефірі


Інгредієнти:

  • борошно - 600 г;

  • дріжджі пресовані - 25 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • кефір - 200 г;

  • молоко - 50 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • масло вершкове - 75 г;

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Розводимо дріжджі в теплому, температури тіла, молоці. Окремо змішуємо кефір, розтоплене вершкове масло, яйця і сіль. З'єднайте з дріжджами і, поступово додаючи борошно, замішуємо м'яке, ніжне тісто. Скачуємо його в кулю, обсипаємо борошном і кладемо у велику миску під вологий рушник. Дріжджове тісто на кефірі завжди шикарно піднімається, майже в 3 рази, тому дайте йому достатньо місця. Через півгодини тісто акуратно обминаємо і чекаємо, поки воно знову не збільшитися в об'ємі.
    Тепер з тестом можна працювати - працювати і ліпити, що душі завгодно: пиріжки, ватрушки, булочки, булочки, рогалики. Викладаємо на деко, накриваємо рушником і даємо «підрости» хвилин 10. Випікаємо 15-20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Калорійність такої випічки, без урахування начинки, становить 210 ккал на 100 р.

    Рецепт швидкого дріжджового тесту на кефірі


    Інгредієнти:

  • кефір - 500 мл;

  • дріжджі сухі - 11 г;

  • борошно - 1 кг;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • олія рослинна (рафінована) - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложка.


  • Приготування
    Дріжджі розвести в невеликій кількості теплої води, накриваємо і чекаємо хвилин 10 поки вони «заграють». Яйце з сіллю злегка збовтуємо виделкою, додаємо цукор і кефір, вливаємо дріжджі і рослинне масло. Помішуючи, поступово вводимо муку. Муки може піти менше, ніж зазначено в рецепті, і тут головне, не переборщити. Тісто повинне вийти легким і м'яким. І як тільки перестане липнути до рук, припиняємо додавати борошно і викладаємо його в миску, змащену маслом.
    Зверху накриваємо пакетом, теж покритий маслом, і закутуємо рушником. Залишаємо в теплому, спокійному місці всього на півгодини. Після обминаємо пишно піднялося тісто і ліпимо пиріжки. Слід врахувати, що при смаженні вони сильно збільшаться в обсязі, тому, викладаючи на сковороду, залишаємо достатньо вільного місця.

    Тісто здобне дріжджове на кефірі


    Інгредієнти:

  • кефір - 15 ст.;

  • дріжджі сухі - 2 ч. ложки;

  • маргарин - 250 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 4 ст.;

  • цукор - 05 склянки;

  • сіль - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Дріжджове тісто на кефірі

    Нагріваємо домашній кефір приблизно до 30 градусів і розвести в ньому дріжджі. Додаємо розтоплений маргарин, яйця і цукор. Борошно просіваємо гіркою на стіл, робимо поглиблення і вливаємо в нього яєчно-кефірну суміш. Замішуємо не густе тісто. Не страшно, якщо воно буде трохи липнути до рук. Скачуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник! До тих пір, поки маргарин не охолоне, а краще на ніч. Чим довше воно там вилежітся, тим легше з ним працювати. А вранці можна заводити пиріжки і ватрушки . Це тісто відмінно поєднується як з солодкими, так і солоними начинками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто на кефірі для пиріжків
    Тісто на кефірі для пиріжків
    Тісто для пиріжків - велика проблема для деяких домогосподарок. Тому ми вирішили полегшити завдання приготування смачного ласощі і розповісти про те,
    Хліб на кефірі
    Хліб на кефірі
    Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
    Здобне тісто для пиріжків
    Здобне тісто для пиріжків
    Багато молоді господині довго не наважуються братися за приготування здобного тіста для пиріжків. Чому? Вся справа в складності. Тому ми вирішили
    Булочки на кефірі
    Булочки на кефірі
    Булочки на кефірі - це ніжна і повітряна випічка, яка сподобається як дітям, так і дорослим. Пропонуємо вам прості рецепти цієї дивовижної смаколики.
    Дріжджове тісто для біляшів
    Дріжджове тісто для біляшів
    Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.