Булочки на кефірі
Солодкі і ароматні булочки на кефірі прикрасять будь чаювання і напевно припадуть до смаку і дорослим, і дітям. Сьогодні ми познайомимося з різними рецептами і варіантами випічки.
Інгредієнти:
борошно - 700 г;
сухі дріжджі - 2 ч. л.;
кефір - 2 склянки;
рідкий мед - 1 ст. л.;
сіль - 1 ч. л.;
рослинне масло - 1 ст. л.;
яєчний жовток - 1 шт.
Приготування
Борошно змішати з сіллю, в окремій мисці змішати дріжджі зі столовою ложкою води. Залишити дріжджі на 15 хвилин набухати. Далі вливаємо дріжджі в кефір і мед і змішуємо все з борошном. Для того щоб тісто вийшло ніжним і м'яким, його потрібно накрити і залишити в теплому місці на 2 години. Після того, як тісто зійшло - ліпимо з нього булочки, змащуємо яєчним жовтком. Деко змащуємо олією, розміщуємо на ньому випічку і відправляємо в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
Якщо вам по душі пікантні і незвичайні аромати, спробуйте приготувати булочки на кефірі з корицею. Хід приготування той же, вам потрібно лише посипати сухим порошком десерт до відправлення в духовку.
Якщо ви любите з'їсти пару булочок за склянкою молока - рецепт булочок на кефірі з маком вам обов'язково знадобиться.
Інгредієнти:
для начинки:
мак - 150 г;
цукрова пудра - 100 г;
молоко - 6 ст. л.
Приготування
Тісто для булочок робимо раніше на основі кефіру і за тією ж схемою. Начинку можна зробити двома способами. Можна зварити мак в молоці або ж змішати все в блендері. Перед тим, як відправити булочки в духовку, не забудьте полити їх маковою начинкою або посипати зверху.
Щоб тісто вийшло солодким і просоченим, подумайте про створення нового кулінарного шедевра. Це можуть бути булочки з родзинками на кефірі. Родзинки перед додаванням в тісто слід ненадовго замочити.
Якщо до вас несподівано нагрянули гості або далекі родичі, а пригостити їх абсолютно нічим і магазин далеко, приготуйте булочки на кефірі без додавання дріжджів.
Швидкий і простий рецепт булочок, який напевно одного разу стане паличкою-виручалочкою.
Інгредієнти:
борошно - 2 склянки;
розпушувач тіста - 3 ч. л.;
сіль - 05 ч. л.;
кефір - 150 мл
Приготування
Виделкою розмішуємо борошно, сіль і розпушувач тіста, далі вливаємо домашній кефір . Після того, як все добре перемішано, надаємо тесту форми булочок, можна скористатися склянкою. Випікаємо протягом 20 хвилин при температурі 220 градусів.
Якщо хочете надати випічці витончений аромат і смак, випікати булочки на кефірі з сиром. Для цього потріть улюблений сир твердих сортів і посипте їм булочки за 10 хвилин до готовності.
Класичні булочки на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Борошно змішати з сіллю, в окремій мисці змішати дріжджі зі столовою ложкою води. Залишити дріжджі на 15 хвилин набухати. Далі вливаємо дріжджі в кефір і мед і змішуємо все з борошном. Для того щоб тісто вийшло ніжним і м'яким, його потрібно накрити і залишити в теплому місці на 2 години. Після того, як тісто зійшло - ліпимо з нього булочки, змащуємо яєчним жовтком. Деко змащуємо олією, розміщуємо на ньому випічку і відправляємо в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
Якщо вам по душі пікантні і незвичайні аромати, спробуйте приготувати булочки на кефірі з корицею. Хід приготування той же, вам потрібно лише посипати сухим порошком десерт до відправлення в духовку.
Якщо ви любите з'їсти пару булочок за склянкою молока - рецепт булочок на кефірі з маком вам обов'язково знадобиться.
Булочки з маком на кефірі
Інгредієнти:
для начинки:
Приготування
Тісто для булочок робимо раніше на основі кефіру і за тією ж схемою. Начинку можна зробити двома способами. Можна зварити мак в молоці або ж змішати все в блендері. Перед тим, як відправити булочки в духовку, не забудьте полити їх маковою начинкою або посипати зверху.
Щоб тісто вийшло солодким і просоченим, подумайте про створення нового кулінарного шедевра. Це можуть бути булочки з родзинками на кефірі. Родзинки перед додаванням в тісто слід ненадовго замочити.
Якщо до вас несподівано нагрянули гості або далекі родичі, а пригостити їх абсолютно нічим і магазин далеко, приготуйте булочки на кефірі без додавання дріжджів.
Швидкий і простий рецепт булочок, який напевно одного разу стане паличкою-виручалочкою.
Булочки на кефірі без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Виделкою розмішуємо борошно, сіль і розпушувач тіста, далі вливаємо домашній кефір . Після того, як все добре перемішано, надаємо тесту форми булочок, можна скористатися склянкою. Випікаємо протягом 20 хвилин при температурі 220 градусів.
Якщо хочете надати випічці витончений аромат і смак, випікати булочки на кефірі з сиром. Для цього потріть улюблений сир твердих сортів і посипте їм булочки за 10 хвилин до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Булочки з маком - рецепт
Думаю, кожен з нас хоч раз у житті пробував смачні, ароматні булочки з маком. Хочете приготувати їх вдома і пригостити своїх улюблених домочадців
Булочки без дріжджів
Якщо вам хочеться чого-небудь солоденького і смачного, пропонуємо спекти булочки без дріжджів. Їх можна зробити на ряжанці, молоці, кефірі, сметані.
Булочки на молоці
Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні