Солодкі і ароматні булочки на кефірі прикрасять будь чаювання і напевно припадуть до смаку і дорослим, і дітям. Сьогодні ми познайомимося з різними рецептами і варіантами випічки.
Класичні булочки на кефірі
Інгредієнти: борошно - 700 г; сухі дріжджі - 2 ч. л.; кефір - 2 склянки; рідкий мед - 1 ст. л.; сіль - 1 ч. л.; рослинне масло - 1 ст. л.; яєчний жовток - 1 шт. Приготування Борошно змішати з сіллю, в окремій мисці змішати дріжджі зі столовою ложкою води. Залишити дріжджі на 15 хвилин набухати. Далі вливаємо дріжджі в кефір і мед і змішуємо все з борошном. Для того щоб тісто вийшло ніжним і м'яким, його потрібно накрити і залишити в теплому місці на 2 години. Після того, як тісто зійшло - ліпимо з нього булочки, змащуємо яєчним жовтком. Деко змащуємо олією, розміщуємо на ньому випічку і відправляємо в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
Якщо вам по душі пікантні і незвичайні аромати, спробуйте приготувати булочки на кефірі з корицею. Хід приготування той же, вам потрібно лише посипати сухим порошком десерт до відправлення в духовку.
Якщо ви любите з'їсти пару булочок за склянкою молока - рецепт булочок на кефірі з маком вам обов'язково знадобиться.
Булочки з маком на кефірі
Інгредієнти: для начинки:
мак - 150 г; цукрова пудра - 100 г; молоко - 6 ст. л. Приготування Тісто для булочок робимо раніше на основі кефіру і за тією ж схемою. Начинку можна зробити двома способами. Можна зварити мак в молоці або ж змішати все в блендері. Перед тим, як відправити булочки в духовку, не забудьте полити їх маковою начинкою або посипати зверху.
Щоб тісто вийшло солодким і просоченим, подумайте про створення нового кулінарного шедевра. Це можуть бути булочки з родзинками на кефірі. Родзинки перед додаванням в тісто слід ненадовго замочити.
Якщо до вас несподівано нагрянули гості або далекі родичі, а пригостити їх абсолютно нічим і магазин далеко, приготуйте булочки на кефірі без додавання дріжджів.
Швидкий і простий рецепт булочок, який напевно одного разу стане паличкою-виручалочкою.
Булочки на кефірі без дріжджів
Інгредієнти: борошно - 2 склянки; розпушувач тіста - 3 ч. л.; сіль - 05 ч. л.; кефір - 150 мл Приготування Виделкою розмішуємо борошно, сіль і розпушувач тіста, далі вливаємо домашній кефір . Після того, як все добре перемішано, надаємо тесту форми булочок, можна скористатися склянкою. Випікаємо протягом 20 хвилин при температурі 220 градусів.
Якщо хочете надати випічці витончений аромат і смак, випікати булочки на кефірі з сиром. Для цього потріть улюблений сир твердих сортів і посипте їм булочки за 10 хвилин до готовності.