Булочки на молоці
Якщо ви хочете спробувати по-справжньому повітряну випічку, то приготуйте булочки на молоці. Саме такі булочки відрізняються повітряним, але пружним м'якушкою, прекрасним ароматом і, само собою, цікавим смаком.
Інгредієнти:
борошно - 4 1/2 ст.;
молоко - 1 ст.;
вершкове масло - 1/2 ст.;
цукор - 1/3 ст.;
сухі дріжджі - 7 г;
яйця - 2 шт.;
сіль - 1/2 ч. ложки;
родзинки - 3/4 ст.
Для начинки:
коричневий цукор - 1 1/4 ст.;
вершкове масло - 2/3 ст.;
кукурудзяний сироп - 3 ст. ложки;
мелена кориця - 1 1/2 ч. ложки.
Приготування
Змішуємо 2 склянки просіяного борошна з теплим молоком, 1/2 склянки розтопленого масла, цукром, дріжджами, яйцями і сіллю. Збиваємо суміш до однорідності, додаємо родзинки і борошно. Перекладаємо тісто на робочу поверхню і вимішуємо 3-5 хвилин, до тих пір, поки воно не стане гладким і еластичним. Тісто для булочок на молоці готове, перекладаємо його в змащену маслом миску, накриваємо плівкою і залишаємо на 1-1 1/2 години.
Всі інгредієнти для начинки, крім кориці, змішуємо разом. Половину суміші розподіляємо по дну дека для випічки, а в другу половину додаємо корицю. Шматочки тіста рівного розміру розгортаємо в прямокутники, змащуємо їх сумішшю начинку і звертаємо в рулет. Рулети складаємо спіраллю і кладемо на деко, впритул один до одного. Залишаємо тісто підійти ще на годину. Перед випіканням змащуємо верхівки булочок молоком.
Випікаємо солодкі булочки на молоці в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
Інгредієнти:
кисле молоко - 300 мл;
розпушувач - 2 ч. ложки;
борошно - 370 г;
рослинна олія - 50 мл;
цукор - 3-4 ст. ложки.
Приготування
Злегка підігріте молоко змішуємо з олією. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і доповнюємо суху суміш цукром і дрібкою солі. Тепер, поступово підливаючи в суху суміш молоко, замішуємо густе, не липнущее до рук тісто. Ділимо тісто на 10 рівних порцій і підкочуємо їх у кульки. Булочки викладаємо на промаслений лист і випікаємо при 200 градусах 20-25 хвилин.
Готові булочки на прокисшем молоці без дріжджів, можна посипати цукром або полити карамеллю, поки вони ще гарячі, таким чином, вони зможуть відчути і стати ще смачніше.
Інгредієнти:
борошно - 350 г;
сухе молоко - 2 ст. ложки;
цукор - 4 ст. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки;
яйце - 1 шт.;
дріжджі - 1 ч. ложка;
вода - 120 мл;
вершкове масло - 30 г;
порей - 1 шт.;
макові зерна;
сушений чилі - 2 ч. ложки.
Приготування
Змішати просіяне борошно з цукром, сіллю, сухим молоком і дріжджами. Додаємо до сухих інгредієнтів яйце і розтираємо все разом руками. Як тільки тісто почне збиратися разом, додаємо теплу воду і знову ретельно перемішуємо. Готове тісто накриваємо вологим рушником і залишаємо на 10 хвилин. У тісто додаємо м'яке вершкове масло, подрібнений порей і чилі. Знову залишаємо тісто ще на 10 хвилин. Вимішуємо його 3-4 хвилини і знову залишаємо настоюватися.
Знову обминаємо тісто, даємо йому підійти протягом години і ділимо на 10 рівних порцій масою близько 100-105 грам. Викладаємо булочки на деко, впритул один до одного. Для глянсової поверхні їх можна змастити збитим яйцем з молоком. Посипаємо булочки маком і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Приготувати булочки можна і в солодкому варіанті, замінивши чилі і порей корицею, сушеними ягодами або шоколадом . Перед подачею даємо булочкам повністю охолонути.
Домашні здобні булочки на молоці
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Змішуємо 2 склянки просіяного борошна з теплим молоком, 1/2 склянки розтопленого масла, цукром, дріжджами, яйцями і сіллю. Збиваємо суміш до однорідності, додаємо родзинки і борошно. Перекладаємо тісто на робочу поверхню і вимішуємо 3-5 хвилин, до тих пір, поки воно не стане гладким і еластичним. Тісто для булочок на молоці готове, перекладаємо його в змащену маслом миску, накриваємо плівкою і залишаємо на 1-1 1/2 години.
Всі інгредієнти для начинки, крім кориці, змішуємо разом. Половину суміші розподіляємо по дну дека для випічки, а в другу половину додаємо корицю. Шматочки тіста рівного розміру розгортаємо в прямокутники, змащуємо їх сумішшю начинку і звертаємо в рулет. Рулети складаємо спіраллю і кладемо на деко, впритул один до одного. Залишаємо тісто підійти ще на годину. Перед випіканням змащуємо верхівки булочок молоком.
Випікаємо солодкі булочки на молоці в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
Рецепт булочки на кислому молоці
Інгредієнти:
Приготування
Злегка підігріте молоко змішуємо з олією. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і доповнюємо суху суміш цукром і дрібкою солі. Тепер, поступово підливаючи в суху суміш молоко, замішуємо густе, не липнущее до рук тісто. Ділимо тісто на 10 рівних порцій і підкочуємо їх у кульки. Булочки викладаємо на промаслений лист і випікаємо при 200 градусах 20-25 хвилин.
Готові булочки на прокисшем молоці без дріжджів, можна посипати цукром або полити карамеллю, поки вони ще гарячі, таким чином, вони зможуть відчути і стати ще смачніше.
Солоні булочки на сухому молоці
Інгредієнти:
Приготування
Змішати просіяне борошно з цукром, сіллю, сухим молоком і дріжджами. Додаємо до сухих інгредієнтів яйце і розтираємо все разом руками. Як тільки тісто почне збиратися разом, додаємо теплу воду і знову ретельно перемішуємо. Готове тісто накриваємо вологим рушником і залишаємо на 10 хвилин. У тісто додаємо м'яке вершкове масло, подрібнений порей і чилі. Знову залишаємо тісто ще на 10 хвилин. Вимішуємо його 3-4 хвилини і знову залишаємо настоюватися.
Знову обминаємо тісто, даємо йому підійти протягом години і ділимо на 10 рівних порцій масою близько 100-105 грам. Викладаємо булочки на деко, впритул один до одного. Для глянсової поверхні їх можна змастити збитим яйцем з молоком. Посипаємо булочки маком і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Приготувати булочки можна і в солодкому варіанті, замінивши чилі і порей корицею, сушеними ягодами або шоколадом . Перед подачею даємо булочкам повністю охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
Булочки для гамбургерів
Приготування справжніх булочок для гамбургерів може здатися зайвою турботою на кухні, але для справжнього поціновувача якісної їжі цей рецепт стане
Булочки на кефірі
Булочки на кефірі - це ніжна і повітряна випічка, яка сподобається як дітям, так і дорослим. Пропонуємо вам прості рецепти цієї дивовижної смаколики.
Булочки без дріжджів
Якщо вам хочеться чого-небудь солоденького і смачного, пропонуємо спекти булочки без дріжджів. Їх можна зробити на ряжанці, молоці, кефірі, сметані.