Часникові булочки
Часникові булочки - це смачна і ароматна випічка, яка чудово підійде до гарячого борщу , бульйону з курки або будь-якої м'ясної страви.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 750 г;
куряче яйце - 1 шт.;
цукровий пісок - щіпка;
свіжі дріжджі - 50 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
часник - 8 зубчиків;
сир твердих сортів - 300 г;
вода кип'ячена - 2 ст.;
сіль - щіпка;
кунжут для посипання.
Приготування
Дріжджі кладемо в миску, заливаємо теплою водою, кладемо цукор і залишаємо суміш в теплому місці на 10 хвилин, поки не з'явиться піна.
Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю, додаємо яйце і, поступово вливаючи дріжджову суміш, замішуємо еластичне і однорідне тісто.
Часник очищаємо і разом з сиром тремо на дрібну тертку, а потім поступово втручається в тісто. Ставимо отриману масу в тепле місце приблизно на годину, щоб воно збільшилося в об'ємі в два рази. Потім обминаємо тісто і формуємо з нього невеликі булочки. Кладемо їх на деко, змащене маслом, змащуємо жовтком, посипаємо кунжутом і випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів, приблизно 30 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 15 склянки;
вода кип'ячена - 05 ст.;
дріжджі сухі - 05 ч. ложки;
сіль - щіпка;
цукровий пісок - 1 ч. ложка;
молоко - для заливки;
оливкова олія - 1 ст. ложка.
Для начинки:
майонез - 2 ст. ложки;
зелень - за бажанням;
часник - 7 зубчиків.
Приготування
Як приготувати часникові булочки? У невеликій каструльці змішуємо борошно, дріжджі, сіль, цукор і вливаємо теплу кип'ячену воду. Замішуємо однорідне м'яке тісто, накриваємо його харчовою плівкою і ставимо на 30 хвилин у тепле місце. Потім додаємо оливкова масло, перемішуємо, знову накриваємо плівкою і залишаємо тісто хвилин на 45 підніматися і підходити.
Цим часом готуємо з вами начинку: часник чистимо, видавлюємо через прес, змішати з майонезом і свіжою зеленню.
Форму для випічки змащуємо маслом. Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто, ділимо його на 2 рівні частини. Кожну розкачуємо в тонкий прямокутний пласт, викладаємо рівномірним шаром начинку і загортаємо тісто в рулет. Далі розрізаємо кожен на 5 однакових частин і викладаємо булочки з часниковою начинкою у форму. Поливаємо їх молоком, посипаємо зверху кунжутом за бажанням і залишаємо хвилин на 30 підніматися. Потім ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 20 хвилин до світло-золотистого кольору.
Приємного вам апетиту!
Сирно-часникові булочки
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі кладемо в миску, заливаємо теплою водою, кладемо цукор і залишаємо суміш в теплому місці на 10 хвилин, поки не з'явиться піна.
Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю, додаємо яйце і, поступово вливаючи дріжджову суміш, замішуємо еластичне і однорідне тісто.
Часник очищаємо і разом з сиром тремо на дрібну тертку, а потім поступово втручається в тісто. Ставимо отриману масу в тепле місце приблизно на годину, щоб воно збільшилося в об'ємі в два рази. Потім обминаємо тісто і формуємо з нього невеликі булочки. Кладемо їх на деко, змащене маслом, змащуємо жовтком, посипаємо кунжутом і випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів, приблизно 30 хвилин.
Рецепт часникових булочок
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Як приготувати часникові булочки? У невеликій каструльці змішуємо борошно, дріжджі, сіль, цукор і вливаємо теплу кип'ячену воду. Замішуємо однорідне м'яке тісто, накриваємо його харчовою плівкою і ставимо на 30 хвилин у тепле місце. Потім додаємо оливкова масло, перемішуємо, знову накриваємо плівкою і залишаємо тісто хвилин на 45 підніматися і підходити.
Цим часом готуємо з вами начинку: часник чистимо, видавлюємо через прес, змішати з майонезом і свіжою зеленню.
Форму для випічки змащуємо маслом. Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто, ділимо його на 2 рівні частини. Кожну розкачуємо в тонкий прямокутний пласт, викладаємо рівномірним шаром начинку і загортаємо тісто в рулет. Далі розрізаємо кожен на 5 однакових частин і викладаємо булочки з часниковою начинкою у форму. Поливаємо їх молоком, посипаємо зверху кунжутом за бажанням і залишаємо хвилин на 30 підніматися. Потім ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 20 хвилин до світло-золотистого кольору.
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
Булочки для хот-догів
Любителі домашньої випічки без проблем впораються з рецептом булочок для хот-догів. Таке приємне доповнення буде доречно не тільки для приготування
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Булочки в мультиварці
В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
Булочки з сиром
Сьогодні ми пропонуємо вам зробити дивовижні булочки з сиром до чашці гарячого чаю або кави в сімейному колі. У нашій статті ми зібрали декілька
Булочки з вишнями
Всі ми любимо домашню випічку. Вона виходить смачною, ніжною і ароматною. Давайте розберемося, як зробити булочки з вишнями. Вони можуть дріжджовими,