Часникові булочки - це смачна і ароматна випічка, яка чудово підійде до гарячого борщу , бульйону з курки або будь-якої м'ясної страви.
Сирно-часникові булочки
Інгредієнти: борошно пшеничне - 750 г; куряче яйце - 1 шт.; цукровий пісок - щіпка; свіжі дріжджі - 50 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; часник - 8 зубчиків; сир твердих сортів - 300 г; вода кип'ячена - 2 ст.; сіль - щіпка; кунжут для посипання. Приготування Дріжджі кладемо в миску, заливаємо теплою водою, кладемо цукор і залишаємо суміш в теплому місці на 10 хвилин, поки не з'явиться піна.
Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю, додаємо яйце і, поступово вливаючи дріжджову суміш, замішуємо еластичне і однорідне тісто.
Часник очищаємо і разом з сиром тремо на дрібну тертку, а потім поступово втручається в тісто. Ставимо отриману масу в тепле місце приблизно на годину, щоб воно збільшилося в об'ємі в два рази. Потім обминаємо тісто і формуємо з нього невеликі булочки. Кладемо їх на деко, змащене маслом, змащуємо жовтком, посипаємо кунжутом і випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів, приблизно 30 хвилин.
Рецепт часникових булочок
Інгредієнти: борошно - 15 склянки; вода кип'ячена - 05 ст.; дріжджі сухі - 05 ч. ложки; сіль - щіпка; цукровий пісок - 1 ч. ложка; молоко - для заливки; оливкова олія - 1 ст. ложка. Для начинки:
майонез - 2 ст. ложки; зелень - за бажанням; часник - 7 зубчиків. Приготування Як приготувати часникові булочки? У невеликій каструльці змішуємо борошно, дріжджі, сіль, цукор і вливаємо теплу кип'ячену воду. Замішуємо однорідне м'яке тісто, накриваємо його харчовою плівкою і ставимо на 30 хвилин у тепле місце. Потім додаємо оливкова масло, перемішуємо, знову накриваємо плівкою і залишаємо тісто хвилин на 45 підніматися і підходити.
Цим часом готуємо з вами начинку: часник чистимо, видавлюємо через прес, змішати з майонезом і свіжою зеленню.
Форму для випічки змащуємо маслом. Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто, ділимо його на 2 рівні частини. Кожну розкачуємо в тонкий прямокутний пласт, викладаємо рівномірним шаром начинку і загортаємо тісто в рулет. Далі розрізаємо кожен на 5 однакових частин і викладаємо булочки з часниковою начинкою у форму. Поливаємо їх молоком, посипаємо зверху кунжутом за бажанням і залишаємо хвилин на 30 підніматися. Потім ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 20 хвилин до світло-золотистого кольору.
Приємного вам апетиту!