Булочки для хот-догів
Хот-доги відносять до так званого фаст-фуду. І хоч така їжа вважається зовсім некорисною, але іноді можна себе побалувати. Тим більше, якщо приготувати таке частування будинку. Зараз ми вам розповімо, як приготувати булочки для хот-догів в домашніх умовах .
Інгредієнти:
борошно - 350 г;
молоко - 200 мл;
сухі дріжджі - 10 г;
яйця - 1 шт.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Дріжджі змішати з борошном, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо отриману суху суміш. Потім додаємо яйце, тепле молоко і рослинне масло. Вимішуємо тісто. Накриваємо його серветкою і залишаємо на 1 годину підходити в теплому місці. Коли тісто підійшло, обминаємо його, викладаємо на стіл і ділимо на 9 шматочків, кожен з яких потім розгортаємо в корж товщиною близько 05 див. Краю кожної заготовки звертаємо з 2 боків до середини і акуратно защипуємо. Викладаємо булочки на деко, застелений папером для випічки, швом вниз і даємо постояти приблизно півгодини. Потім відправляємо деко з булочками в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Випікаємо близько 15 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка. Після цього булочки для хот-догів можна виймати, як тільки вони охолонуть, можна розрізати і вкладати начинку.
Інгредієнти:
борошно - 600 г;
молоко - 300 мл;
цукор - 4 ст. ложки;
сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 50 г;
сіль - 05 ч. ложки;
яйця - 1 шт.;
білий кунжут для присипки.
Приготування
У тепле молоко додаємо дріжджі і залишаємо хвилин на 15. Потім додаємо розтоплене вершкове масло, цукор, сіль і все добре перемішуємо. Поступово додаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке тісто, яке потім скачуємо в кулю, змащуємо рослинним маслом і накриваємо. Залишаємо тісто підходити приблизно на 1 годину. Після чого його обминаємо і ділимо на шматочки по 60-70 г кожен. На змащену рослинним маслом дошку перекладаємо шматочки і накриваємо серветкою. Далі кожен кульку розгортаємо в пласт, який потім згортаємо рулетом, краї якого защипуємо. Перекладаємо заготовки швом вниз на деко, змащене рослинним маслом.
Даємо заготівлях ще підійти протягом приблизно півгодини. Змащуємо кожну булочку збитим яйцем і посипаємо кунжутом. Випікаємо при температурі 180-200 градусів 20 хвилин.
Булочки для французького хот-дога відрізняються за формою від булочок для данської хот-дога. І головна їх відмінність полягає як раз у зовнішньому вигляді. У першому випадку в булочці з одного боку зрізаємо верхівку (окраєць), а всередині робимо поглиблення за допомогою ножа, яке наливаємо кетчуп, майонез і вставляємо сосиску.
Другий же варіант булочок часто готують з кунжутом зверху. Потім булочку надрізають з одного боку вздовж і всередину вкладають начинку і додають соуси: кетчуп і гірчицю .
Булочки для хот-догів - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі змішати з борошном, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо отриману суху суміш. Потім додаємо яйце, тепле молоко і рослинне масло. Вимішуємо тісто. Накриваємо його серветкою і залишаємо на 1 годину підходити в теплому місці. Коли тісто підійшло, обминаємо його, викладаємо на стіл і ділимо на 9 шматочків, кожен з яких потім розгортаємо в корж товщиною близько 05 див. Краю кожної заготовки звертаємо з 2 боків до середини і акуратно защипуємо. Викладаємо булочки на деко, застелений папером для випічки, швом вниз і даємо постояти приблизно півгодини. Потім відправляємо деко з булочками в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Випікаємо близько 15 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка. Після цього булочки для хот-догів можна виймати, як тільки вони охолонуть, можна розрізати і вкладати начинку.
Булочки для данської хот-дога
Інгредієнти:
Приготування
У тепле молоко додаємо дріжджі і залишаємо хвилин на 15. Потім додаємо розтоплене вершкове масло, цукор, сіль і все добре перемішуємо. Поступово додаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке тісто, яке потім скачуємо в кулю, змащуємо рослинним маслом і накриваємо. Залишаємо тісто підходити приблизно на 1 годину. Після чого його обминаємо і ділимо на шматочки по 60-70 г кожен. На змащену рослинним маслом дошку перекладаємо шматочки і накриваємо серветкою. Далі кожен кульку розгортаємо в пласт, який потім згортаємо рулетом, краї якого защипуємо. Перекладаємо заготовки швом вниз на деко, змащене рослинним маслом.
Даємо заготівлях ще підійти протягом приблизно півгодини. Змащуємо кожну булочку збитим яйцем і посипаємо кунжутом. Випікаємо при температурі 180-200 градусів 20 хвилин.
Булочки для французького хот-дога відрізняються за формою від булочок для данської хот-дога. І головна їх відмінність полягає як раз у зовнішньому вигляді. У першому випадку в булочці з одного боку зрізаємо верхівку (окраєць), а всередині робимо поглиблення за допомогою ножа, яке наливаємо кетчуп, майонез і вставляємо сосиску.
Другий же варіант булочок часто готують з кунжутом зверху. Потім булочку надрізають з одного боку вздовж і всередину вкладають начинку і додають соуси: кетчуп і гірчицю .
Рекомендуємо добрі рецепти
Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Хот-доги в домашніх умовах
Літо йде, але пора пікніків ще не закінчена, тому пропонуємо вам приготувати улюблене дитяче, і не тільки, ласощі - домашній хот-доги. Безліч
Булочки з начинкою
Всі ми любимо смачні ароматні булочки до чашки чаю або кави. Звичайно ж, їх можна купити в будь-якому продуктовому магазині, але ж домашня випічка
Булочки з сиром
Сьогодні ми пропонуємо вам зробити дивовижні булочки з сиром до чашці гарячого чаю або кави в сімейному колі. У нашій статті ми зібрали декілька