Вернуться назад Распечатать

Булочки для хот-догів

Булочки для хот-догів
Хот-доги відносять до так званого фаст-фуду. І хоч така їжа вважається зовсім некорисною, але іноді можна себе побалувати. Тим більше, якщо приготувати таке частування будинку. Зараз ми вам розповімо, як приготувати булочки для хот-догів в домашніх умовах .

Булочки для хот-догів - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно - 350 г;

  • молоко - 200 мл;

  • сухі дріжджі - 10 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Дріжджі змішати з борошном, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо отриману суху суміш. Потім додаємо яйце, тепле молоко і рослинне масло. Вимішуємо тісто. Накриваємо його серветкою і залишаємо на 1 годину підходити в теплому місці. Коли тісто підійшло, обминаємо його, викладаємо на стіл і ділимо на 9 шматочків, кожен з яких потім розгортаємо в корж товщиною близько 05 див. Краю кожної заготовки звертаємо з 2 боків до середини і акуратно защипуємо. Викладаємо булочки на деко, застелений папером для випічки, швом вниз і даємо постояти приблизно півгодини. Потім відправляємо деко з булочками в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Випікаємо близько 15 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка. Після цього булочки для хот-догів можна виймати, як тільки вони охолонуть, можна розрізати і вкладати начинку.

    Булочки для данської хот-дога


    Інгредієнти:

  • борошно - 600 г;

  • молоко - 300 мл;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • яйця - 1 шт.;

  • білий кунжут для присипки.


  • Приготування
    У тепле молоко додаємо дріжджі і залишаємо хвилин на 15. Потім додаємо розтоплене вершкове масло, цукор, сіль і все добре перемішуємо. Поступово додаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке тісто, яке потім скачуємо в кулю, змащуємо рослинним маслом і накриваємо. Залишаємо тісто підходити приблизно на 1 годину. Після чого його обминаємо і ділимо на шматочки по 60-70 г кожен. На змащену рослинним маслом дошку перекладаємо шматочки і накриваємо серветкою. Далі кожен кульку розгортаємо в пласт, який потім згортаємо рулетом, краї якого защипуємо. Перекладаємо заготовки швом вниз на деко, змащене рослинним маслом.
    Булочки для хот-догів
    Даємо заготівлях ще підійти протягом приблизно півгодини. Змащуємо кожну булочку збитим яйцем і посипаємо кунжутом. Випікаємо при температурі 180-200 градусів 20 хвилин.
    Булочки для французького хот-дога відрізняються за формою від булочок для данської хот-дога. І головна їх відмінність полягає як раз у зовнішньому вигляді. У першому випадку в булочці з одного боку зрізаємо верхівку (окраєць), а всередині робимо поглиблення за допомогою ножа, яке наливаємо кетчуп, майонез і вставляємо сосиску.
    Другий же варіант булочок часто готують з кунжутом зверху. Потім булочку надрізають з одного боку вздовж і всередину вкладають начинку і додають соуси: кетчуп і гірчицю .