Хот-доги відносять до так званого фаст-фуду. І хоч така їжа вважається зовсім некорисною, але іноді можна себе побалувати. Тим більше, якщо приготувати таке частування будинку. Зараз ми вам розповімо, як приготувати булочки для хот-догів в домашніх умовах .
Булочки для хот-догів - рецепт
Інгредієнти: борошно - 350 г; молоко - 200 мл; сухі дріжджі - 10 г; яйця - 1 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Приготування Дріжджі змішати з борошном, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо отриману суху суміш. Потім додаємо яйце, тепле молоко і рослинне масло. Вимішуємо тісто. Накриваємо його серветкою і залишаємо на 1 годину підходити в теплому місці. Коли тісто підійшло, обминаємо його, викладаємо на стіл і ділимо на 9 шматочків, кожен з яких потім розгортаємо в корж товщиною близько 05 див. Краю кожної заготовки звертаємо з 2 боків до середини і акуратно защипуємо. Викладаємо булочки на деко, застелений папером для випічки, швом вниз і даємо постояти приблизно півгодини. Потім відправляємо деко з булочками в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Випікаємо близько 15 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка. Після цього булочки для хот-догів можна виймати, як тільки вони охолонуть, можна розрізати і вкладати начинку.
Булочки для данської хот-дога
Інгредієнти: борошно - 600 г; молоко - 300 мл; цукор - 4 ст. ложки; сухі дріжджі - 1 ч. ложка; вершкове масло - 50 г; сіль - 05 ч. ложки; яйця - 1 шт.; білий кунжут для присипки. Приготування У тепле молоко додаємо дріжджі і залишаємо хвилин на 15. Потім додаємо розтоплене вершкове масло, цукор, сіль і все добре перемішуємо. Поступово додаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке тісто, яке потім скачуємо в кулю, змащуємо рослинним маслом і накриваємо. Залишаємо тісто підходити приблизно на 1 годину. Після чого його обминаємо і ділимо на шматочки по 60-70 г кожен. На змащену рослинним маслом дошку перекладаємо шматочки і накриваємо серветкою. Далі кожен кульку розгортаємо в пласт, який потім згортаємо рулетом, краї якого защипуємо. Перекладаємо заготовки швом вниз на деко, змащене рослинним маслом.
Даємо заготівлях ще підійти протягом приблизно півгодини. Змащуємо кожну булочку збитим яйцем і посипаємо кунжутом. Випікаємо при температурі 180-200 градусів 20 хвилин.
Булочки для французького хот-дога відрізняються за формою від булочок для данської хот-дога. І головна їх відмінність полягає як раз у зовнішньому вигляді. У першому випадку в булочці з одного боку зрізаємо верхівку (окраєць), а всередині робимо поглиблення за допомогою ножа, яке наливаємо кетчуп, майонез і вставляємо сосиску.
Другий же варіант булочок часто готують з кунжутом зверху. Потім булочку надрізають з одного боку вздовж і всередину вкладають начинку і додають соуси: кетчуп і гірчицю .