Хліб на кефірі
Жоден покупної магазинний хліб не зможе зрівнятися зі смаком і ароматом справжнього сільського хліба, тільки що випеченого і вийнятого з печі. При цьому домашній хліб, на відміну від покупного, не буде так сильно черствіти і навіть на наступний день все одно залишиться смачним, хрустким і м'яким. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати хліб на кефірі в домашніх умовах і здивувати ваших домочадців ароматною і свіжою випічкою.
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 4 ст.;
кефір - 1 склянка;
сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
маргарин - 70 г;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
кип'ячена вода - 150 мл;
сода - щіпка.
Приготування
Як спекти хліб на кефірі в духовці? У каструльку наливаємо трохи теплої води, кладемо цукор, сухі дріжджі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20 в теплому місці. А цим часом, ми з вами просіваємо на стіл гіркою пшеничне борошно, додаємо в неї цукор, сіль і вливаємо трохи соди. Маргарин злегка розтоплюємо і перемішуємо з кефіром. Тепер акуратно вливаємо в борошно дріжджі, кефір з маргарином і замішуємо м'яке однорідне тісто. Готову масу перекладаємо в простору миску і, накривши рушником, залишаємо в теплому місці приблизно на 25 години. Як тільки тісто підійшло, ретельно обминаємо його і формуємо однакові за формою і розміром хлібні батони. Деко посипаємо кукурудзяного або пшеничного борошном і перекладаємо на нього сформовані буханця хліба. Випікаємо домашній хліб на кефірі в заздалегідь прогрітій до 220 градусів духовці протягом 40 хвилин до золотистої скоринки.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 1 ст.;
борошно цільнозернові - 1 ст.;
вівсяна крупа - 05 склянки;
кефір - 15 ст.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
висівки, кунжут, насіння льону - 3 ст. ложки;
мед - 1 ст. ложка;
сіль, сода - 1 ч. ложка;
пекарський порошок - 05 ч. ложки.
Приготування
Для приготування бездріжджового хліба на кефірі беремо висівки, насіння льону, кунжут і обсмажуємо все на сковороді без масла до золотистого кольору і приємного запаху. У глибокій мисці змішуємо борошно двох видів, вівсяну крупу, кладемо пекарський порошок і перемішуємо. Тепер в суху масу вливаємо олію, мед і кефір. Швидко все розмішуємо, щоб не утворилося грудочок. Готове тісто перелити у форму для хлібопічки і випікаємо хліб на кефірі протягом 45 хвилин, виставивши режим «Випічка» або «Кекс».
Приємного вам апетиту!
Домашній хліб на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Як спекти хліб на кефірі в духовці? У каструльку наливаємо трохи теплої води, кладемо цукор, сухі дріжджі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20 в теплому місці. А цим часом, ми з вами просіваємо на стіл гіркою пшеничне борошно, додаємо в неї цукор, сіль і вливаємо трохи соди. Маргарин злегка розтоплюємо і перемішуємо з кефіром. Тепер акуратно вливаємо в борошно дріжджі, кефір з маргарином і замішуємо м'яке однорідне тісто. Готову масу перекладаємо в простору миску і, накривши рушником, залишаємо в теплому місці приблизно на 25 години. Як тільки тісто підійшло, ретельно обминаємо його і формуємо однакові за формою і розміром хлібні батони. Деко посипаємо кукурудзяного або пшеничного борошном і перекладаємо на нього сформовані буханця хліба. Випікаємо домашній хліб на кефірі в заздалегідь прогрітій до 220 градусів духовці протягом 40 хвилин до золотистої скоринки.
Хліб на кефірі без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування бездріжджового хліба на кефірі беремо висівки, насіння льону, кунжут і обсмажуємо все на сковороді без масла до золотистого кольору і приємного запаху. У глибокій мисці змішуємо борошно двох видів, вівсяну крупу, кладемо пекарський порошок і перемішуємо. Тепер в суху масу вливаємо олію, мед і кефір. Швидко все розмішуємо, щоб не утворилося грудочок. Готове тісто перелити у форму для хлібопічки і випікаємо хліб на кефірі протягом 45 хвилин, виставивши режим «Випічка» або «Кекс».
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Гречаний хліб
Домашній хліб природно смачніше і корисніше покупного. І сьогодні ми поділимося з вами досить простими, але в теж час чудовими рецептами приготування
Житній хліб в мультиварці
Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в
Хліб з житнього борошна
Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і
Баурсаки на кефірі - рецепт
Баурсаки - це популярне блюдо азіатської кухні, яке являє собою шматочки тіста, смажені у великій кількості олії. Приготувати їх можна різними
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили