Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хліб на кефірі

Хліб на кефірі

21-03-2015, 17:30
3 425
Хліб на кефірі
Жоден покупної магазинний хліб не зможе зрівнятися зі смаком і ароматом справжнього сільського хліба, тільки що випеченого і вийнятого з печі. При цьому домашній хліб, на відміну від покупного, не буде так сильно черствіти і навіть на наступний день все одно залишиться смачним, хрустким і м'яким. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати хліб на кефірі в домашніх умовах і здивувати ваших домочадців ароматною і свіжою випічкою.

Домашній хліб на кефірі


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 4 ст.;

  • кефір - 1 склянка;

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка;

  • маргарин - 70 г;

  • цукровий пісок - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • кип'ячена вода - 150 мл;

  • сода - щіпка.



  • Приготування
    Як спекти хліб на кефірі в духовці? У каструльку наливаємо трохи теплої води, кладемо цукор, сухі дріжджі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20 в теплому місці. А цим часом, ми з вами просіваємо на стіл гіркою пшеничне борошно, додаємо в неї цукор, сіль і вливаємо трохи соди. Маргарин злегка розтоплюємо і перемішуємо з кефіром. Тепер акуратно вливаємо в борошно дріжджі, кефір з маргарином і замішуємо м'яке однорідне тісто. Готову масу перекладаємо в простору миску і, накривши рушником, залишаємо в теплому місці приблизно на 25 години. Як тільки тісто підійшло, ретельно обминаємо його і формуємо однакові за формою і розміром хлібні батони. Деко посипаємо кукурудзяного або пшеничного борошном і перекладаємо на нього сформовані буханця хліба. Випікаємо домашній хліб на кефірі в заздалегідь прогрітій до 220 градусів духовці протягом 40 хвилин до золотистої скоринки.

    Хліб на кефірі без дріжджів


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 1 ст.;

  • борошно цільнозернові - 1 ст.;

  • вівсяна крупа - 05 склянки;

  • кефір - 15 ст.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • висівки, кунжут, насіння льону - 3 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • сіль, сода - 1 ч. ложка;

  • Хліб на кефірі
  • пекарський порошок - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Для приготування бездріжджового хліба на кефірі беремо висівки, насіння льону, кунжут і обсмажуємо все на сковороді без масла до золотистого кольору і приємного запаху. У глибокій мисці змішуємо борошно двох видів, вівсяну крупу, кладемо пекарський порошок і перемішуємо. Тепер в суху масу вливаємо олію, мед і кефір. Швидко все розмішуємо, щоб не утворилося грудочок. Готове тісто перелити у форму для хлібопічки і випікаємо хліб на кефірі протягом 45 хвилин, виставивши режим «Випічка» або «Кекс».
    Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
    Гречаний хліб
    Гречаний хліб
    Домашній хліб природно смачніше і корисніше покупного. І сьогодні ми поділимося з вами досить простими, але в теж час чудовими рецептами приготування
    Житній хліб в мультиварці
    Житній хліб в мультиварці
    Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в
    Хліб з житнього борошна
    Хліб з житнього борошна
    Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і
    Баурсаки на кефірі - рецепт
    Баурсаки на кефірі - рецепт
    Баурсаки - це популярне блюдо азіатської кухні, яке являє собою шматочки тіста, смажені у великій кількості олії. Приготувати їх можна різними
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили