Житній хліб в мультиварці
А чи знаєте ви, що за допомогою звичайної мультиварки можна спекти м'який, свіжий і смачний житній хліб ? Як це зробити, ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
житнє борошно - 250 г;
борошно пшеничне - 250 г;
кефір - 500 мл;
харчова сода - 1 ч. ложка;
масло вершкове - 30 г;
сіль;
вівсяні пластівці - 100 р.
Приготування
Отже, борошно двох видів просіваємо кілька разів через сито в глибоку миску. Потім додаємо сіль, харчову соду і вівсяні пластівці. Вершкове масло розтоплюємо і акуратно виливаємо в суху суміш разом з домашнім кефіром . Тепер все ретельно розмішуємо ложкою і замішуємо однорідне тісто. Скачуємо його в кульку і кладемо на 30 хвилин у тепле місце.
Цим часом включаємо в мережу мультиварку, розігріваємо її, посипаємо чашу борошном і викладаємо тісто. Виставляємо режим «Випічка» і чекаємо приблизно півгодини. Далі перевіряємо хліб на готовність, для цього обережно виймаємо його і злегка постукуємо по дну, якщо звук буде глухим, значить хліб готовий. Накриваємо його рушником і залишаємо остигати. Ось і все, м'який і смачний пшенично-житній хліб в мультиварці готовий!
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 700 г;
житнє борошно - 2 ст.;
цукровий пісок - 1 ст. ложка;
сухі дріжджі - 1 пакетик;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
спеції;
вода - 500 мл
Приготування
Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді, всипаємо цукор, вливаємо олію і кидаємо дрібку солі. Гарненько все перемішуємо до однорідного стану і поступово всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо м'яке тісто, накриваємо каструлю рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці. Потім акуратно виймаємо тісто з каструлі і гарненько переминаем його руками, формуючи «колобок».
Кладемо в каструлю мультиварки, попередньо змащену маслом, і залишаємо підходити ще приблизно на 1 годину, накривши знову рушником. Після цього закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Випічка» і готуємо 60 хвилин. Після звукового сигналу, акуратно дістаємо хліб з допомогою кошики для варіння на пару і перевертаємо його на іншу сторону. Знову встановлюємо програму «Випічка» на 40 хвилин. Готовий м'який хлібець витягуємо з мультиварки, перекладаємо на тарілку, накриваємо рушником і даємо охолонути до кімнатної температури.
Інгредієнти:
житнє борошно - 2 ст.;
пшеничне борошно - 700 г;
кип'ячена вода - 500 мл;
кефір - 05 ст.;
сухі дріжджі - 11 г;
олія рослинна;
цукровий пісок - за смаком.
Приготування
Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді, додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Гарненько все перемішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Замішуємо еластичне, не липнущее до рук тісто, накриваємо його рушником і залишаємо підходити в теплому місці приблизно 65 хвилин.
Можна расстаивать тісто в мультиварці, для цього викладаємо його в чашу, включаємо програму «Підігрів» і даємо приладу трохи прогрітися, потім відключаємо його і залишаємо тісто в спокої. Після того, як воно підійде, перекладаємо його на стіл, розминаємо і формуємо кулю. Кладемо в змащену маслом чашу, знову підігріваємо і даємо хлебушку трохи піднятися.
Потім закриваємо кришку, встановлюємо режим «Випічка» і засікаємо приблизно 60 хвилин. Після цього акуратно перевертаємо його на іншу сторону і печемо до готовності ще 40 хвилин. Готовий свіжий житній хліб обережно виймаємо з мультиварки за допомогою рушники і даємо повністю охолонути, прикривши зверху чистим рушником. Хлібець виходить дуже смачним, пишним і м'яким!
Без дріжджовий житній хліб в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, борошно двох видів просіваємо кілька разів через сито в глибоку миску. Потім додаємо сіль, харчову соду і вівсяні пластівці. Вершкове масло розтоплюємо і акуратно виливаємо в суху суміш разом з домашнім кефіром . Тепер все ретельно розмішуємо ложкою і замішуємо однорідне тісто. Скачуємо його в кульку і кладемо на 30 хвилин у тепле місце.
Цим часом включаємо в мережу мультиварку, розігріваємо її, посипаємо чашу борошном і викладаємо тісто. Виставляємо режим «Випічка» і чекаємо приблизно півгодини. Далі перевіряємо хліб на готовність, для цього обережно виймаємо його і злегка постукуємо по дну, якщо звук буде глухим, значить хліб готовий. Накриваємо його рушником і залишаємо остигати. Ось і все, м'який і смачний пшенично-житній хліб в мультиварці готовий!
Рецепт житнього хліба в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді, всипаємо цукор, вливаємо олію і кидаємо дрібку солі. Гарненько все перемішуємо до однорідного стану і поступово всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо м'яке тісто, накриваємо каструлю рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці. Потім акуратно виймаємо тісто з каструлі і гарненько переминаем його руками, формуючи «колобок».
Кладемо в каструлю мультиварки, попередньо змащену маслом, і залишаємо підходити ще приблизно на 1 годину, накривши знову рушником. Після цього закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Випічка» і готуємо 60 хвилин. Після звукового сигналу, акуратно дістаємо хліб з допомогою кошики для варіння на пару і перевертаємо його на іншу сторону. Знову встановлюємо програму «Випічка» на 40 хвилин. Готовий м'який хлібець витягуємо з мультиварки, перекладаємо на тарілку, накриваємо рушником і даємо охолонути до кімнатної температури.
Рецепт житнього хліба для мультиварки
Інгредієнти:
Приготування
Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді, додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Гарненько все перемішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Замішуємо еластичне, не липнущее до рук тісто, накриваємо його рушником і залишаємо підходити в теплому місці приблизно 65 хвилин.
Можна расстаивать тісто в мультиварці, для цього викладаємо його в чашу, включаємо програму «Підігрів» і даємо приладу трохи прогрітися, потім відключаємо його і залишаємо тісто в спокої. Після того, як воно підійде, перекладаємо його на стіл, розминаємо і формуємо кулю. Кладемо в змащену маслом чашу, знову підігріваємо і даємо хлебушку трохи піднятися.
Потім закриваємо кришку, встановлюємо режим «Випічка» і засікаємо приблизно 60 хвилин. Після цього акуратно перевертаємо його на іншу сторону і печемо до готовності ще 40 хвилин. Готовий свіжий житній хліб обережно виймаємо з мультиварки за допомогою рушники і даємо повністю охолонути, прикривши зверху чистим рушником. Хлібець виходить дуже смачним, пишним і м'яким!
Рекомендуємо добрі рецепти
Житній хліб в духовці
Якщо ви віддаєте перевагу всі готувати самостійно, а не купувати в магазині, то варто задуматися і про випіканні хліба. Приготувати булочку пишного,
«Бородинський» хліб - рецепт
Бородінський - це назва знайоме багатьом людям. Адже хліб з цією назвою їдять багато, воліючи його звичайному білому цеглинці. Хочете зробити
Гречаний хліб
Домашній хліб природно смачніше і корисніше покупного. І сьогодні ми поділимося з вами досить простими, але в теж час чудовими рецептами приготування
Пшенично-житній хліб
Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як
Булочки в мультиварці
В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка