Житній хліб в мультиварці

Без дріжджовий житній хліб в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, борошно двох видів просіваємо кілька разів через сито в глибоку миску. Потім додаємо сіль, харчову соду і вівсяні пластівці. Вершкове масло розтоплюємо і акуратно виливаємо в суху суміш разом з домашнім кефіром . Тепер все ретельно розмішуємо ложкою і замішуємо однорідне тісто. Скачуємо його в кульку і кладемо на 30 хвилин у тепле місце.
Цим часом включаємо в мережу мультиварку, розігріваємо її, посипаємо чашу борошном і викладаємо тісто. Виставляємо режим «Випічка» і чекаємо приблизно півгодини. Далі перевіряємо хліб на готовність, для цього обережно виймаємо його і злегка постукуємо по дну, якщо звук буде глухим, значить хліб готовий. Накриваємо його рушником і залишаємо остигати. Ось і все, м'який і смачний пшенично-житній хліб в мультиварці готовий!
Рецепт житнього хліба в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді, всипаємо цукор, вливаємо олію і кидаємо дрібку солі. Гарненько все перемішуємо до однорідного стану і поступово всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо м'яке тісто, накриваємо каструлю рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці. Потім акуратно виймаємо тісто з каструлі і гарненько переминаем його руками, формуючи «колобок».
Кладемо в каструлю мультиварки, попередньо змащену маслом, і залишаємо підходити ще приблизно на 1 годину, накривши знову рушником. Після цього закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Випічка» і готуємо 60 хвилин. Після звукового сигналу, акуратно дістаємо хліб з допомогою кошики для варіння на пару і перевертаємо його на іншу сторону. Знову встановлюємо програму «Випічка» на 40 хвилин. Готовий м'який хлібець витягуємо з мультиварки, перекладаємо на тарілку, накриваємо рушником і даємо охолонути до кімнатної температури.
Рецепт житнього хліба для мультиварки
Інгредієнти:
Приготування
Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді, додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Гарненько все перемішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Замішуємо еластичне, не липнущее до рук тісто, накриваємо його рушником і залишаємо підходити в теплому місці приблизно 65 хвилин.
Можна расстаивать тісто в мультиварці, для цього викладаємо його в чашу, включаємо програму «Підігрів» і даємо приладу трохи

Потім закриваємо кришку, встановлюємо режим «Випічка» і засікаємо приблизно 60 хвилин. Після цього акуратно перевертаємо його на іншу сторону і печемо до готовності ще 40 хвилин. Готовий свіжий житній хліб обережно виймаємо з мультиварки за допомогою рушники і даємо повністю охолонути, прикривши зверху чистим рушником. Хлібець виходить дуже смачним, пишним і м'яким!
Рекомендуємо добрі рецепти

Житній хліб в духовці
Якщо ви віддаєте перевагу всі готувати самостійно, а не купувати в магазині, то варто задуматися і про випіканні хліба. Приготувати булочку пишного,

«Бородинський» хліб - рецепт
Бородінський - це назва знайоме багатьом людям. Адже хліб з цією назвою їдять багато, воліючи його звичайному білому цеглинці. Хочете зробити

Гречаний хліб
Домашній хліб природно смачніше і корисніше покупного. І сьогодні ми поділимося з вами досить простими, але в теж час чудовими рецептами приготування

Пшенично-житній хліб
Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як

Булочки в мультиварці
В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,

Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка