Пшенично-житній хліб

Рецепт пшенично-житнього хліба
Інгредієнти:
Для хліба:
Для начинки:
Приготування
Обидва види борошна просіваємо і змішати в глибокій мисці з сіллю і дріжджами. У суміш додаємо патоку, 100 мл води і 150 мл еля. Змішуємо всі інгредієнти, поки тісто не сформується єдиний щільний шар. Поступово підливаємо залишився ель і воду і знову все ретельно перемішуємо. Отримане тісто має бути м'яким, але не липким.
Тісто викладаємо на подпиленную борошном поверхню і вимішуємо 5-10 хвилин. Добре вимішане тісто викладаємо в змащену олією миску і залишаємо підходити в теплі 2 години.
Для начинки змішуємо ель із борошном і цукром до утворення липкої маси. Змащуємо отриманою сумішшю поверхню буханця, присипаємо вівсяними пластівцями і залишаємо тісто підійти вдруге 15 години. Наш пшенично-житній хліб повинен випікатися в духовці 25 хвилин при 220 градусах, а потім ще 10 хвилин при 200 градусах.
Пшеничний хліб житній заквасці
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти замішуємо з просіяним борошном і залишаємо тісто на 1 годину в теплі. Тісто вимішуємо, постійно розтягуючи і складаючи його. Повторюємо процедуру кілька разів, а потім викладаємо кулька з тіста в змащену маслом миску ще на 30 хвилин.
Тісто, що підійшло формуємо в буханець, залишаємо підійти 2 години, надрізаємо і скроплюємо водою з пульверизатора. Випікаємо хліб в духовці, поставивши вниз ємність з окропом, при 240 градусах 10-15 хвилин. Потім ємність дістаємо, знижуємо температуру до 210 градусів, і продовжуємо готування ще 30-35 хвилин.
Якщо ви готуєте пшенично-житній хліб в хлібопічці, то скористайтеся режимом "Французький хліб" на 6 годин.
Як спекти пшенично-житній хліб з насінням?
Смачний і корисний хліб з насінням має щільним м'якушем, а за рахунок великої кількості клітковини добре очищаємо травний тракт від шлаків.
Інгредієнти:
Приготування
Насіння обсмажуємо в духовці при 180 градусах 15 хвилин. Жменю насіння відкладаємо, а все інше пересипаємо в миску і змішуємо з водою, цукром і дріжджами. Залишаємо суміш на кілька хвилин, а потім додаємо масло, просіяне борошно і сіль. Замішуємо щільне, не липнущее до рук тісто і залишаємо його на 10 хвилин, після чого обминаємо його ще 10 секунд і повертаємо

Форму для випікання хліба покриваємо пекарської папером, викладаємо в неї тісто, накриваємо його і залишаємо підійти на чверть. Посипаємо верхівку буханця залишками насіння і ставимо хліб в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин. Приготовлений хліб досить крихкий, тому йому необхідно дати трохи осісти протягом дня.
До речі, пшенично-житній хліб можна приготувати і в мультиварці. Виставте режим випічка на 1 годину 10 хвилин, обсмажену з одного боку, переверніть буханець і доготовьте ще 20-25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Житній хліб в духовці
Якщо ви віддаєте перевагу всі готувати самостійно, а не купувати в магазині, то варто задуматися і про випіканні хліба. Приготувати булочку пишного,

Житній хліб на заквасці
Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.

Житній хліб в мультиварці
Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в

Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка

Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо

Хліб з родзинками
Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як