Хліб з родзинками
Насичений смаком хліб з родзинками - ідеальний варіант для ранкового тосту з джемом, або приготування канапе з маслом і рибою. Приготувати такий хліб в домашніх умовах не складе особливих труднощів, але займе достатню кількість часу, так що набираємося терпіння і йдемо готувати чорний хліб з родзинками.
Інгредієнти:
житнє борошно - 300 г;
пшеничне борошно - 200 г;
сухі інстантні дріжджі - 1 1/2 ч. ложки;
суха закваска - 8 г;
солодова суміш - 7 г;
родзинки - 1 жменя;
коріандр - 1 ч. ложка;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - 2 ч. ложки.
Приготування
Обидва види борошна просіваємо, ретельно перемішуємо і робимо в центрі сухої суміші "колодязь". В колодязь насипаємо сухі дріжджі з сіллю і цукром, а також коріандр. Врахуйте, що кожен з цих інгредієнтів не повинен стикається з іншим. Закваску і солодову суміш розводимо водою і вливаємо в центр колодязя. Замішуємо еластичне тісто, підсипаючи родзинки в процесі вимішування. Готове тісто відставляємо на бродіння 30 хвилин, після чого формуємо з нього хлібину і кладемо її в форму для випікання. Даємо тісту піднятися ще 30 хвилин. Випікаємо хліб 15 хвилин при 200 градусах, а після ще 45 хвилин при 180.
Щоб приготувати такий хліб з родзинками в хлібопічці, виберіть режим "Житній хліб" і "Середній" колір скоринки.
Інгредієнти:
житнє борошно - 500 г;
пшеничне борошно - 400 г;
дріжджі сухі - 3 ч. ложки;
родзинки - 130 г;
сухе молоко - 6 ст. ложок;
коричневий цукор - 100 г;
вершкове масло - 100 г;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Заливаємо дріжджі 500 мл теплої води, розведеної з цукром і залишаємо на 10-15 хвилин. Борошно просіваємо, з допомогою віночка ретельно змішуємо з сухим молоком і сіллю. В центрі сухої суміші робимо "колодязь" і зливаємо в нього воду з дріжджами і розтоплене вершкове масло, зверху насипаємо родзинками і приступаємо до замішування тіста. Спочатку змішуємо воду з борошном в центрі криниці з допомогою виделки, а після починаємо працювати руками.
Тісто накриваємо вологою серветкою і залишаємо в теплі для підйому на 1 годину. Із підійшов тісто формуємо буханець і залишаємо її повторно піднятися на 45 хвилин, після чого надрізаємо хліб хрест на хрест і змащуємо водою. Посипаємо верхівку солодкого хліба з родзинками і борошном і випікаємо при 180 градусах 1 годину.
Щоб приготувати хліб з родзинками в мультиварці за цим рецептом, кладемо тісто в чашу і включаємо режим "Підігрів" на 10-15 хвилин при відкритій кришці, після чого пристрій закриваємо і виставляємо режим "Випічка" на 60 хвилин. після закінчення часу перевертаємо хліб іншою стороною і випікаємо ще 40 хвилин.
Хліб "Маріїнський" з родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Обидва види борошна просіваємо, ретельно перемішуємо і робимо в центрі сухої суміші "колодязь". В колодязь насипаємо сухі дріжджі з сіллю і цукром, а також коріандр. Врахуйте, що кожен з цих інгредієнтів не повинен стикається з іншим. Закваску і солодову суміш розводимо водою і вливаємо в центр колодязя. Замішуємо еластичне тісто, підсипаючи родзинки в процесі вимішування. Готове тісто відставляємо на бродіння 30 хвилин, після чого формуємо з нього хлібину і кладемо її в форму для випікання. Даємо тісту піднятися ще 30 хвилин. Випікаємо хліб 15 хвилин при 200 градусах, а після ще 45 хвилин при 180.
Щоб приготувати такий хліб з родзинками в хлібопічці, виберіть режим "Житній хліб" і "Середній" колір скоринки.
Житній хліб з родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо дріжджі 500 мл теплої води, розведеної з цукром і залишаємо на 10-15 хвилин. Борошно просіваємо, з допомогою віночка ретельно змішуємо з сухим молоком і сіллю. В центрі сухої суміші робимо "колодязь" і зливаємо в нього воду з дріжджами і розтоплене вершкове масло, зверху насипаємо родзинками і приступаємо до замішування тіста. Спочатку змішуємо воду з борошном в центрі криниці з допомогою виделки, а після починаємо працювати руками.
Тісто накриваємо вологою серветкою і залишаємо в теплі для підйому на 1 годину. Із підійшов тісто формуємо буханець і залишаємо її повторно піднятися на 45 хвилин, після чого надрізаємо хліб хрест на хрест і змащуємо водою. Посипаємо верхівку солодкого хліба з родзинками і борошном і випікаємо при 180 градусах 1 годину.
Щоб приготувати хліб з родзинками в мультиварці за цим рецептом, кладемо тісто в чашу і включаємо режим "Підігрів" на 10-15 хвилин при відкритій кришці, після чого пристрій закриваємо і виставляємо режим "Випічка" на 60 хвилин. після закінчення часу перевертаємо хліб іншою стороною і випікаємо ще 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Житній хліб на заквасці
Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.
Пшенично-житній хліб
Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як
Заварний хліб
Заварний хліб, приготований в домашніх умовах, виходить смачним, ароматним і апетитним. Давайте розберемо кілька простих варіантів випічки його в
Житній хліб в мультиварці
Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в
Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо