Заварний хліб

Рецепт заварного хліба
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Для заварки:
Приготування
Починаємо з приготування опари: готову закваску змішуємо з борошном, розвести водою і залишаємо приблизно на 7-12 годин. Для заварки змішуємо солод з коріандром і житній борошном, заливаємо суміш холодною водою і залишаємо на 10 хвилин. Після спливу зазначеного часу вливаємо окріп і розмішуємо. Накриваємо суміш рушником і ставимо в розігріту до 65 градусів, духова шафа на 2 години.
Коли заварка і закваска будуть готові приступаємо до замісу тіста. У великій ємності змішуємо всі інгредієнти, ретельно вимішуємо масу і залишаємо на 20 хвилин. Готове тісто перекладаємо на вологий стіл і мокрими руками формуем буханочку. Потім перекладаємо її в змащену маслом форму, посипати зернами коріандру, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 4 години.
Прогріваємо Духовку до 230 градусів, ставимо на дно піднос. Форму з заготівлею скроплюємо водою, ставимо на решітку, а в піднос наливаємо склянку окропу. Випікаємо заварний пшеничний хліб 15 хвилин, потім зменшуємо температуру до 200 градусів і чекаємо ще 35 хвилин.
Заварний хліб в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Житній солод заварюємо в окропі, розмішуємо і залишаємо остигати. Борошно просіваємо через сито в відерце хлібопічки, кладемо цукор і сіль. Потім додаємо суху закваску і дріжджі. У заварений солод вливаємо воду, що залишилася, перемішуємо і виливаємо суміш у відерце. Встановлюємо на приладі режим «Без глютену» і допомагаємо замісу пластиковою лопаткою, збираючи борошно зі стінок. Приблизно через 1 годину вимикаємо даний режим, виставляємо програму «Випічка» і випікаємо хліб в хлібопічці до готовності близько 15 годин. Після цього заварний житній хлібець виймаємо з відерця і загортаємо на 2 години в рушник.
Рецепт заварного хліба в духовці
Інгредієнти:
Для закваски:
Для заварки:
Для тіста:
Приготування
Отже, для приготування заварного бездріжджового хліба спочатку давайте зробимо закваску. Краще всього зробити це ввечері, щоб вона простояла всю ніч. Гарненько перемішуємо борошно і стартер з водою, щоб вийшла густуватий маса. Заварку теж потрібно приготуйте заздалегідь. Вона повинна бути дуже гладкою і блискучою. Для цього доводимо воду до кипіння і заливаємо їй борошно. Далі додаємо кмин і все гарненько розтираємо.
Тепер в окремий посуд викладаємо закваску, заварку і всі інші необхідні за рецептурою інгредієнти.

У духовці раскаливаем гарненько камінь і ставимо форму з хлібом. Випікаємо буханець так: скроплюємо водою розпечений камінь і печемо при температурі 250 градусів з парою протягом 10 хвилин. Потім випускаємо пар, відкривши ненадовго духовку і печемо заварний хліб на заквасці ще 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти

«Бородинський» хліб - рецепт
Бородінський - це назва знайоме багатьом людям. Адже хліб з цією назвою їдять багато, воліючи його звичайному білому цеглинці. Хочете зробити

Житній хліб на заквасці
Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.

Пшенично-житній хліб
Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як

Бородінський хліб в хлібопічці
Бородінський хліб - частий гість на столах багатьох людей, а тому ви можете спробувати приготувати його самостійно, щоб точно бути впевненим у якості

Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка

Хліб з родзинками
Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як