Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бородінський хліб в хлібопічці

Бородінський хліб в хлібопічці

19-01-2015, 10:29
6 343
Бородінський хліб в хлібопічці
У цій статті ми розповімо вам рецепт приготування бородінського хліба у хлібопічках різних моделей. Історія його створення сягає корінням ще в першу половину 19 століття. Саме тоді винайшли рецепт приготування цього сорту хліба. А в 20-30-ті роки 19 століття він проводився тільки в Москві. І тільки потім, з початком індустріалізації, рецепт розійшовся по всьому Радянському Союзу, і хліб став масово випікатися на хлібозаводах. Ну а ми ж рекомендуємо приготувати його в домашніх умовах. До того ж випічка бородінського хліба в хлібопічці процес зовсім не складний. Спробуйте, і у вас завжди на столі буде свіжий ароматний хлібець.

Бородінський хліб в хлібопічці Мулинекс


У цьому рецепті ми вам детально розповімо, як приготувати бородинський хліб. Дотримуйтесь наших порад, і у вас все вийде.
Інгредієнти:

  • коріандр мелений - 1 ст. ложка;

  • солод - 4 ст. ложки;

  • борошно пшеничне - 160 г;

  • борошно житнє - 320 г;

  • клейковина - 2 ч. ложки;

  • панифарин - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сухі дріжджі - 15 ч. ложки;

  • натуральний мед - 2 ст. ложки;

  • вода - 100 г + 290 г;

  • коріандр в зернах - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    В невелику тарілку висипаємо мелений коріандр і солод і заливаємо все це 100 мл окропу. Даємо настоятися близько півгодини. Саме ця суміш дає даного сорту хліба неповторний аромат. Тепер приступаємо безпосередньо до приготування бородінського хліба в хлібопічці. Переливаємо остиглу суміш у контейнер, додаємо решту води, сіль, масло, цукор і мед. Тепер додаємо борошно, зверху клейковину, пранифарин, дріжджі, вибираємо програму «Дріжджове тісто» (№13) і включаємо хлібопіч. Через 20 хвилин заміс закінчиться, і тісто стане підходити. До того часу, як пролунав сигнал, що говорить про закінчення програми, тісто добре підійшло і зайняло приблизно 1/3 форми. Тепер включаємо програму «Бородинський хліб» (№9), і заміс почався знову. Десь за 1 годину до закінчення процесу приготування хлібопічка зупинилася - це час, щоб посипати майбутній хліб зернами коріандру. Тісто до цього часу вже добре встигло підійти - зараз воно займає приблизно половину форми. Після цього і починається безпосередньо сам процес випікання. Ну ось і все, після звукового сигналу, який сповістить вас про закінчення програми, у вас буде готовий справжній бородинський хліб. Приємного апетиту!

    Бородінський хліб в хлібопічці Panasonic


    Інгредієнти:

  • борошно житнє - 420 г;

  • борошно пшеничне - 75 г;

  • сухі дріжджі - 2 ч. ложки;

  • закваска - 15 ст. ложки;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • заварка із солоду житнього ферментованого - 4 ст. ложки;

  • вода - 05 л;

  • зерна коріандру - 20 р.


  • Приготування
    3 столові ложки солоду житнього ферментованого заливаємо 80 мл окропу. Висипаємо дріжджі у форму хлібопічки, потім додаємо житнє борошно, пшеничне борошно, закваску, сіль, мед, вершкове масло, охолоджену заварку з солоду, воду, що залишилася (420 мл). Включаємо режим «Житній». За 1 годину до закінчення приготування посипаємо хліб зернами коріандру, змочивши поверхню майбутнього хліба солоною водою. Зручно це зробити пензликом. Також для прикраси ви можете використовувати кунжут або насіння соняшнику.
    Бородінський хліб в хлібопічці

    У даному рецепті викладена схема закладки продуктів для приготування бородінського хліба в хлібопічці панасонік. Але якщо у вас хлібопічка іншої марки, ви сміливо можете скористатися цим рецептом, Змінивши порядок закладки інгредієнтів у відповідності з рекомендаціями, що додаються в інструкції до вашої моделі.
    До речі кажучи, якщо ви віддаєте перевагу пекти хліб у своїй кухонних помічниці, то можете скористатися рецептами хліба з висівками в хлібопічці і кукурудзяного хліба в хлібопічці . Вони дозволять вам зробити смачний, полезни1 ароматний і зовсім недорогий продукт швидко, просто і в домашніх умовах!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    «Бородинський» хліб - рецепт
    «Бородинський» хліб - рецепт
    Бородінський - це назва знайоме багатьом людям. Адже хліб з цією назвою їдять багато, воліючи його звичайному білому цеглинці. Хочете зробити
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої
    Чорний хліб в хлібопічці
    Чорний хліб в хлібопічці
    Якщо ви хочете спекти чорний хліб, а відповідних рецептів під рукою немає, то ми вам допоможемо. У даній статті ми опишемо способи приготування
    Чіабатта в хлібопічці
    Чіабатта в хлібопічці
    Хлібопічка, рівно як і всі сучасні кухонні девайси, робить наше життя легшим. І якщо раніше на приготування італійської чіабатти у господинь йшли
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка
    Гірчичний хліб в хлібопічці
    Гірчичний хліб в хлібопічці
    Гірчичний хліб завжди знайде своє місце на столі, серед інших страв. Ароматний і золотистий, цей хліб - відмінна заміна звичним батонам, а його смак