Хліб без дріжджів в хлібопічці
Хоча практично всі люди люблять хліб, назвати його абсолютно нешкідливим продуктом не можна. Тому, щоб можна було насолоджуватися хлібцем і не турбуватися про своє здоров'я і фігуру, найкраще пекти його будинку в хлібопічці і без дріжджів.
Випічка бездріжджового хліба в хлібопічці не така клопітка заняття, як його приготування в духовці, головне - приготувати бездріжджовий закваски.
Інгредієнти:
Для закваски:
зерна пшениці для пророщування - жменя;
молоко - 1 ст.;
борошно - стільки, щоб молоко перетворилося в негустий сметани.
Для хліба:
вода - 210 мл;
борошно пшеничне - 290 г;
сіль - 1 ч. ложка;
борошно житнє - 70 г;
пшенична закваска - 3 ст. ложки і 1/4 ст.
Приготування
Почніть з закваски. Молоко налити в чисту банку і залиште киснути. На скільки це затягнеться, залежить від температури в вашій квартирі, розраховуйте приблизно 3-5 днів. Зерна пшениці покладіть у вологу марлю і періодично змочуйте. Вже на другу добу повинні з'явитися паростки.
Промийте зерна і покладіть їх у скисле молоко. Додайте борошно, щоб вийшла рідка сметана. Накрийте банку марлею і поставте на добу кваситься. На другий день, коли з'являться бульбашки, долийте 1/3 ст. води або кислого молока і борошна, щоб закваска стала по консистенції як густа сметана. Знову накрийте банку і залиште ще на день.
На третій день додайте ще борошна, щоб консистенція знову стала як густа сметана, і накрийте марлею. Проробляйте теж саме ще кілька днів, а потім готову закваску накрийте кришкою і зберігаєте в холодильнику.
Для хліба змішайте в хлібопічці воду, закваску і сіль. Просійте до них обидва види борошна, виберіть програму «Свіже тісто», нехай тісто перемішається двічі, і вимикайте прилад. Залиште тісто підійти на 10 годин, а потім виставте програму «Випікання» і печіть хліб 2 години.
Варто відзначити, що зробити такий хліб можна в будь-якої моделі хлібопічки. Основним у приготуванні бездріжджового житнього хліба в хлібопічці є житнє бездрожжевая закваска, яку ви зможете приготувати вдома.
Інгредієнти:
Для закваски:
житнє борошно - 4-5 ст. ложок;
кип'ячена вода - 200 мл
Для хліба:
житня закваска - 400 мл;
пшеничне борошно - 150 г;
житнє обдирне борошно - 300 г;
тепла кип'ячена вода - 200 мл;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Як же зробити хліб без дріжджів в хлібопічці? Приготуйте закваску. Для цього налийте в чисту банку воду кімнатної температури, а потім поступово додайте туди борошно. Закваска повинна вийти консистенції густої сметани. Накрийте банку тканиною або марлею і поставте настоюватися на добу, але не забувайте зволожувати тканину.
Через добу суміш перетвориться в закваску і в ній з'являться бульбашки. Тоді долийте ще 100 мл води і насипте борошна, щоб по густоті вона знову вийшла як сметана. Знову накрийте тканиною і залиште на добу. Через зазначений час ще раз насипте житнє борошно в закваску і накрийте тканиною. Потім знову додайте пару ложок борошна і в цей раз закрийте банку кришкою і поставте готову закваску в холодильник.
Коли зберетеся пекти хліб, укладіть в хлібопічку закваску, потім воду, сіль, просіяне пшеничне і житнє борошно. Виставте програму «Свіже тісто» і коли прилад буде замішувати тісто, допомагайте йому дерев'яною лопаткою. Після того, як хлібопічка закінчить заміс тіста, дістаньте мішалку і дайте приладу закінчити програму.
Після цього вимкніть хлібопічку і залиште тісто підходити на 2-3 години. Коли воно збільшиться в два рази, хліб готовий до випікання. Виставте програму «Випічка» і готуйте його протягом приблизно 15 годин (час може змінюватись в залежності від моделі). Після того, як хліб буде готовий, викласти його на дошку, накрийте рушником і дайте охолонути.
Рецепт бездріжджового хліба в хлібопічці
Випічка бездріжджового хліба в хлібопічці не така клопітка заняття, як його приготування в духовці, головне - приготувати бездріжджовий закваски.
Інгредієнти:
Для закваски:
Для хліба:
Приготування
Почніть з закваски. Молоко налити в чисту банку і залиште киснути. На скільки це затягнеться, залежить від температури в вашій квартирі, розраховуйте приблизно 3-5 днів. Зерна пшениці покладіть у вологу марлю і періодично змочуйте. Вже на другу добу повинні з'явитися паростки.
Промийте зерна і покладіть їх у скисле молоко. Додайте борошно, щоб вийшла рідка сметана. Накрийте банку марлею і поставте на добу кваситься. На другий день, коли з'являться бульбашки, долийте 1/3 ст. води або кислого молока і борошна, щоб закваска стала по консистенції як густа сметана. Знову накрийте банку і залиште ще на день.
На третій день додайте ще борошна, щоб консистенція знову стала як густа сметана, і накрийте марлею. Проробляйте теж саме ще кілька днів, а потім готову закваску накрийте кришкою і зберігаєте в холодильнику.
Для хліба змішайте в хлібопічці воду, закваску і сіль. Просійте до них обидва види борошна, виберіть програму «Свіже тісто», нехай тісто перемішається двічі, і вимикайте прилад. Залиште тісто підійти на 10 годин, а потім виставте програму «Випікання» і печіть хліб 2 години.
Бездріжджовий житній хліб в хлібопічці Панасонік
Варто відзначити, що зробити такий хліб можна в будь-якої моделі хлібопічки. Основним у приготуванні бездріжджового житнього хліба в хлібопічці є житнє бездрожжевая закваска, яку ви зможете приготувати вдома.
Інгредієнти:
Для закваски:
Для хліба:
Приготування
Як же зробити хліб без дріжджів в хлібопічці? Приготуйте закваску. Для цього налийте в чисту банку воду кімнатної температури, а потім поступово додайте туди борошно. Закваска повинна вийти консистенції густої сметани. Накрийте банку тканиною або марлею і поставте настоюватися на добу, але не забувайте зволожувати тканину.
Через добу суміш перетвориться в закваску і в ній з'являться бульбашки. Тоді долийте ще 100 мл води і насипте борошна, щоб по густоті вона знову вийшла як сметана. Знову накрийте тканиною і залиште на добу. Через зазначений час ще раз насипте житнє борошно в закваску і накрийте тканиною. Потім знову додайте пару ложок борошна і в цей раз закрийте банку кришкою і поставте готову закваску в холодильник.
Коли зберетеся пекти хліб, укладіть в хлібопічку закваску, потім воду, сіль, просіяне пшеничне і житнє борошно. Виставте програму «Свіже тісто» і коли прилад буде замішувати тісто, допомагайте йому дерев'яною лопаткою. Після того, як хлібопічка закінчить заміс тіста, дістаньте мішалку і дайте приладу закінчити програму.
Після цього вимкніть хлібопічку і залиште тісто підходити на 2-3 години. Коли воно збільшиться в два рази, хліб готовий до випікання. Виставте програму «Випічка» і готуйте його протягом приблизно 15 годин (час може змінюватись в залежності від моделі). Після того, як хліб буде готовий, викласти його на дошку, накрийте рушником і дайте охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Житній хліб на заквасці
Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.
Заварний хліб
Заварний хліб, приготований в домашніх умовах, виходить смачним, ароматним і апетитним. Давайте розберемо кілька простих варіантів випічки його в
Кукурудзяний хліб в хлібопічці
Якщо ви є володаркою такого чудового приладу як хлібопічка, то пропонуємо вам спекти незвичайний хлібець - кукурудзяний. Він дуже корисний, та й смак
Бородінський хліб в хлібопічці
Бородінський хліб - частий гість на столах багатьох людей, а тому ви можете спробувати приготувати його самостійно, щоб точно бути впевненим у якості
Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка
Хліб з житнього борошна
Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і