Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хліб без дріжджів в хлібопічці

Хліб без дріжджів в хлібопічці

19-01-2015, 10:40
2 052
Хліб без дріжджів в хлібопічці
Хоча практично всі люди люблять хліб, назвати його абсолютно нешкідливим продуктом не можна. Тому, щоб можна було насолоджуватися хлібцем і не турбуватися про своє здоров'я і фігуру, найкраще пекти його будинку в хлібопічці і без дріжджів.

Рецепт бездріжджового хліба в хлібопічці


Випічка бездріжджового хліба в хлібопічці не така клопітка заняття, як його приготування в духовці, головне - приготувати бездріжджовий закваски.
Інгредієнти:
Для закваски:

  • зерна пшениці для пророщування - жменя;

  • молоко - 1 ст.;

  • борошно - стільки, щоб молоко перетворилося в негустий сметани.



  • Для хліба:

  • вода - 210 мл;

  • борошно пшеничне - 290 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • борошно житнє - 70 г;

  • пшенична закваска - 3 ст. ложки і 1/4 ст.


  • Приготування
    Почніть з закваски. Молоко налити в чисту банку і залиште киснути. На скільки це затягнеться, залежить від температури в вашій квартирі, розраховуйте приблизно 3-5 днів. Зерна пшениці покладіть у вологу марлю і періодично змочуйте. Вже на другу добу повинні з'явитися паростки.
    Промийте зерна і покладіть їх у скисле молоко. Додайте борошно, щоб вийшла рідка сметана. Накрийте банку марлею і поставте на добу кваситься. На другий день, коли з'являться бульбашки, долийте 1/3 ст. води або кислого молока і борошна, щоб закваска стала по консистенції як густа сметана. Знову накрийте банку і залиште ще на день.
    На третій день додайте ще борошна, щоб консистенція знову стала як густа сметана, і накрийте марлею. Проробляйте теж саме ще кілька днів, а потім готову закваску накрийте кришкою і зберігаєте в холодильнику.
    Для хліба змішайте в хлібопічці воду, закваску і сіль. Просійте до них обидва види борошна, виберіть програму «Свіже тісто», нехай тісто перемішається двічі, і вимикайте прилад. Залиште тісто підійти на 10 годин, а потім виставте програму «Випікання» і печіть хліб 2 години.

    Бездріжджовий житній хліб в хлібопічці Панасонік


    Варто відзначити, що зробити такий хліб можна в будь-якої моделі хлібопічки. Основним у приготуванні бездріжджового житнього хліба в хлібопічці є житнє бездрожжевая закваска, яку ви зможете приготувати вдома.
    Інгредієнти:
    Для закваски:

  • житнє борошно - 4-5 ст. ложок;

  • кип'ячена вода - 200 мл


  • Для хліба:

  • житня закваска - 400 мл;

  • пшеничне борошно - 150 г;

  • житнє обдирне борошно - 300 г;

  • тепла кип'ячена вода - 200 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка.



  • Приготування
    Як же зробити хліб без дріжджів в хлібопічці? Приготуйте закваску. Для цього налийте в чисту банку воду кімнатної температури, а потім поступово додайте туди борошно. Закваска повинна вийти консистенції густої сметани. Накрийте банку тканиною або марлею і поставте настоюватися на добу, але не забувайте зволожувати тканину.
    Через добу суміш перетвориться в закваску і в ній з'являться бульбашки. Тоді долийте ще 100 мл води і насипте борошна, щоб по густоті вона знову вийшла як сметана. Знову накрийте тканиною і залиште на добу. Через зазначений час ще раз насипте житнє борошно в закваску і накрийте тканиною. Потім знову додайте пару ложок борошна і в цей раз закрийте банку кришкою і поставте готову закваску в холодильник.
    Хліб без дріжджів в хлібопічці

    Коли зберетеся пекти хліб, укладіть в хлібопічку закваску, потім воду, сіль, просіяне пшеничне і житнє борошно. Виставте програму «Свіже тісто» і коли прилад буде замішувати тісто, допомагайте йому дерев'яною лопаткою. Після того, як хлібопічка закінчить заміс тіста, дістаньте мішалку і дайте приладу закінчити програму.
    Після цього вимкніть хлібопічку і залиште тісто підходити на 2-3 години. Коли воно збільшиться в два рази, хліб готовий до випікання. Виставте програму «Випічка» і готуйте його протягом приблизно 15 годин (час може змінюватись в залежності від моделі). Після того, як хліб буде готовий, викласти його на дошку, накрийте рушником і дайте охолонути.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Житній хліб на заквасці
    Житній хліб на заквасці
    Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.
    Заварний хліб
    Заварний хліб
    Заварний хліб, приготований в домашніх умовах, виходить смачним, ароматним і апетитним. Давайте розберемо кілька простих варіантів випічки його в
    Кукурудзяний хліб в хлібопічці
    Кукурудзяний хліб в хлібопічці
    Якщо ви є володаркою такого чудового приладу як хлібопічка, то пропонуємо вам спекти незвичайний хлібець - кукурудзяний. Він дуже корисний, та й смак
    Бородінський хліб в хлібопічці
    Бородінський хліб в хлібопічці
    Бородінський хліб - частий гість на столах багатьох людей, а тому ви можете спробувати приготувати його самостійно, щоб точно бути впевненим у якості
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка
    Хліб з житнього борошна
    Хліб з житнього борошна
    Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і