Житній хліб в хлібопічці
Хліб - незамінний продукт на нашому столі і зараз ми вам розповімо, рецепти приготування житнього хліба в хлібопічці. Приготований в домашніх умовах, він виходить смачним, ароматним, з характерним тільки для цього сорти хліба, кислуватим присмаком. І хоча зараз прилавки магазинів наповнені різноманітними сортами хліба і можна вибирати на свій смак, ми рекомендуємо приготувати житній хлібець самостійно, до того ж в хлібопічці зробити це зовсім нескладно.
Інгредієнти:
тепла вода - 250 г;
борошно пшеничне - 250 г;
борошно житнє - 150 г;
рослинне масло - 20 мл;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
сухі дріжджі - 1 ч. ложка.
Приготування
У ємність хлібопічки викладаємо продукти в такому порядку: тепла вода, цукор, сіль, рослинна олія, пшеничне борошно упереміш з житнього, сухі дріжджі. Встановлюємо контейнер у хлібопічку, вибираємо програму «Французький хліб», встановлюємо вага хліба - 750 г і корочку - середню. Натискаємо кнопку «Старт». Так як вага готового виробу невеликий, то в процесі потрібно стежити, яке виходить тісто, щоб хліб вийшов рівним, тісто можна підрівняти руками. А коли піде процес нагріву і підйому тесту - кришку хлібопічки краще не відкривати. Коли смачний житній хліб в хлібопічці буде готовий, акуратно виймаємо його і перекладаємо на решітку, щоб він охолов.
Інгредієнти:
вода;
сухе молоко - 15 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
рослинне масло - 15 ст. ложки;
житнє борошно - 14 склянки;
пшеничне борошно - 2 склянки;
запашний перець - 1 ч. ложка;
кмин - 1 ст. ложка;
закваска - 9 ст. ложок.
Приготування
В хлібопічку викладаємо всі інгредієнти, тут потрібно звернути увагу на рекомендації щодо порядку закладки продуктів, які дає виробник. Встановлюємо програму «Випічка житнього хліба», вибираємо вага - 900 г, колір кірочки - середня. Житній хліб піднімається повільно, іноді навіть лише на початку процесу випічки.
Після звукового сигналу, оповещающего про закінчення процесу приготування, ви отримаєте ароматний домашній пшенично-житній хліб, приготовлений у вашій хлібопічці з мінімальними зусиллями з вашого боку.
Інгредієнти:
житнє обдирне борошно - 05 кг;
житній ферментований сухий солод - 40 г;
закваска (підкислювач) - 35 мл;
цукор - 50 г;
сіль - 15 г;
сухі дріжджі - 8 г;
тепла кип'ячена вода - 400 г;
окріп - 100 мл
Приготування
Якщо у вас хлібопічка Panasonic SD-253 (252254255) встановлюємо режим «Без глютену», якщо Panasonic SD-2500 (0102) - режим "Основний швидкий". Лопатку для замісу можна ставити будь-яку, але лопатка саме для житнього хліба зробить процес замісу більш легким. Заварюємо солод крутим окропом і даємо постояти хвилин 5. Тепер викладаємо в контейнер хлібопічки інгредієнти в такому порядку: житнє обдирне борошно, закваска, цукор, сіль, сухі дріжджі. Тепер повертаємося до солоду: додаємо в нього теплу кип'ячену воду, перемішуємо і виливаємо отриману суміш у контейнер хлібопічки. Встановлюємо контейнер у хлібопічку і включаємо програму «Без глютену». Відразу починається заміс тесту, який буде тривати 15 хвилин. Хвилини через 3 від початку замісу, взявши довгу лопатку, можна допомогти процесу вручну помішуючи тісто, особливо в куточках форми. Тепер засікаємо 60 хвилин і по закінченню цього часу скидаємо програму «Без глютену» і відразу ж включаємо програму «Випічка» і час приготування - 90 хвилин. При цьому кришку хлібопічки відкривати не потрібно, щоб тісто не осіло. Коли процес випікання житнього хліба в хлібопічці закінчиться, викладаємо його на вафельний рушник і залишаємо години на 2.
Любителем ароматного темного хліба радимо випробувати рецепт бородінського хліба в хлібопічці .
Смачний житній хліб в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
У ємність хлібопічки викладаємо продукти в такому порядку: тепла вода, цукор, сіль, рослинна олія, пшеничне борошно упереміш з житнього, сухі дріжджі. Встановлюємо контейнер у хлібопічку, вибираємо програму «Французький хліб», встановлюємо вага хліба - 750 г і корочку - середню. Натискаємо кнопку «Старт». Так як вага готового виробу невеликий, то в процесі потрібно стежити, яке виходить тісто, щоб хліб вийшов рівним, тісто можна підрівняти руками. А коли піде процес нагріву і підйому тесту - кришку хлібопічки краще не відкривати. Коли смачний житній хліб в хлібопічці буде готовий, акуратно виймаємо його і перекладаємо на решітку, щоб він охолов.
Бездріжджовий житній хліб в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
В хлібопічку викладаємо всі інгредієнти, тут потрібно звернути увагу на рекомендації щодо порядку закладки продуктів, які дає виробник. Встановлюємо програму «Випічка житнього хліба», вибираємо вага - 900 г, колір кірочки - середня. Житній хліб піднімається повільно, іноді навіть лише на початку процесу випічки.
Після звукового сигналу, оповещающего про закінчення процесу приготування, ви отримаєте ароматний домашній пшенично-житній хліб, приготовлений у вашій хлібопічці з мінімальними зусиллями з вашого боку.
Житній заварний хліб в хлібопічці Panasonic
Інгредієнти:
Приготування
Якщо у вас хлібопічка Panasonic SD-253 (252254255) встановлюємо режим «Без глютену», якщо Panasonic SD-2500 (0102) - режим "Основний швидкий". Лопатку для замісу можна ставити будь-яку, але лопатка саме для житнього хліба зробить процес замісу більш легким. Заварюємо солод крутим окропом і даємо постояти хвилин 5. Тепер викладаємо в контейнер хлібопічки інгредієнти в такому порядку: житнє обдирне борошно, закваска, цукор, сіль, сухі дріжджі. Тепер повертаємося до солоду: додаємо в нього теплу кип'ячену воду, перемішуємо і виливаємо отриману суміш у контейнер хлібопічки. Встановлюємо контейнер у хлібопічку і включаємо програму «Без глютену». Відразу починається заміс тесту, який буде тривати 15 хвилин. Хвилини через 3 від початку замісу, взявши довгу лопатку, можна допомогти процесу вручну помішуючи тісто, особливо в куточках форми. Тепер засікаємо 60 хвилин і по закінченню цього часу скидаємо програму «Без глютену» і відразу ж включаємо програму «Випічка» і час приготування - 90 хвилин. При цьому кришку хлібопічки відкривати не потрібно, щоб тісто не осіло. Коли процес випікання житнього хліба в хлібопічці закінчиться, викладаємо його на вафельний рушник і залишаємо години на 2.
Любителем ароматного темного хліба радимо випробувати рецепт бородінського хліба в хлібопічці .
Рекомендуємо добрі рецепти
Заварний хліб
Заварний хліб, приготований в домашніх умовах, виходить смачним, ароматним і апетитним. Давайте розберемо кілька простих варіантів випічки його в
Хліб без дріжджів в хлібопічці
Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої
Чорний хліб в хлібопічці
Якщо ви хочете спекти чорний хліб, а відповідних рецептів під рукою немає, то ми вам допоможемо. У даній статті ми опишемо способи приготування
Бородінський хліб в хлібопічці
Бородінський хліб - частий гість на столах багатьох людей, а тому ви можете спробувати приготувати його самостійно, щоб точно бути впевненим у якості
Чіабатта в хлібопічці
Хлібопічка, рівно як і всі сучасні кухонні девайси, робить наше життя легшим. І якщо раніше на приготування італійської чіабатти у господинь йшли
Гірчичний хліб в хлібопічці
Гірчичний хліб завжди знайде своє місце на столі, серед інших страв. Ароматний і золотистий, цей хліб - відмінна заміна звичним батонам, а його смак