Хліб - незамінний продукт на нашому столі і зараз ми вам розповімо, рецепти приготування житнього хліба в хлібопічці. Приготований в домашніх умовах, він виходить смачним, ароматним, з характерним тільки для цього сорти хліба, кислуватим присмаком. І хоча зараз прилавки магазинів наповнені різноманітними сортами хліба і можна вибирати на свій смак, ми рекомендуємо приготувати житній хлібець самостійно, до того ж в хлібопічці зробити це зовсім нескладно.
Смачний житній хліб в хлібопічці
Інгредієнти: тепла вода - 250 г; борошно пшеничне - 250 г; борошно житнє - 150 г; рослинне масло - 20 мл; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст. ложка; сухі дріжджі - 1 ч. ложка. Приготування У ємність хлібопічки викладаємо продукти в такому порядку: тепла вода, цукор, сіль, рослинна олія, пшеничне борошно упереміш з житнього, сухі дріжджі. Встановлюємо контейнер у хлібопічку, вибираємо програму «Французький хліб», встановлюємо вага хліба - 750 г і корочку - середню. Натискаємо кнопку «Старт». Так як вага готового виробу невеликий, то в процесі потрібно стежити, яке виходить тісто, щоб хліб вийшов рівним, тісто можна підрівняти руками. А коли піде процес нагріву і підйому тесту - кришку хлібопічки краще не відкривати. Коли смачний житній хліб в хлібопічці буде готовий, акуратно виймаємо його і перекладаємо на решітку, щоб він охолов.
Бездріжджовий житній хліб в хлібопічці
Інгредієнти: вода; сухе молоко - 15 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; рослинне масло - 15 ст. ложки; житнє борошно - 14 склянки; пшеничне борошно - 2 склянки; запашний перець - 1 ч. ложка; кмин - 1 ст. ложка; закваска - 9 ст. ложок. Приготування В хлібопічку викладаємо всі інгредієнти, тут потрібно звернути увагу на рекомендації щодо порядку закладки продуктів, які дає виробник. Встановлюємо програму «Випічка житнього хліба», вибираємо вага - 900 г, колір кірочки - середня. Житній хліб піднімається повільно, іноді навіть лише на початку процесу випічки.
Після звукового сигналу, оповещающего про закінчення процесу приготування, ви отримаєте ароматний домашній пшенично-житній хліб, приготовлений у вашій хлібопічці з мінімальними зусиллями з вашого боку.
Житній заварний хліб в хлібопічці Panasonic
Інгредієнти: житнє обдирне борошно - 05 кг; житній ферментований сухий солод - 40 г; закваска (підкислювач) - 35 мл; цукор - 50 г; сіль - 15 г; сухі дріжджі - 8 г; тепла кип'ячена вода - 400 г; окріп - 100 мл Приготування Якщо у вас хлібопічка Panasonic SD-253 (252254255) встановлюємо режим «Без глютену», якщо Panasonic SD-2500 (0102) - режим "Основний швидкий". Лопатку для замісу можна ставити будь-яку, але лопатка саме для житнього хліба зробить процес замісу більш легким. Заварюємо солод крутим окропом і даємо постояти хвилин 5. Тепер викладаємо в контейнер хлібопічки інгредієнти в такому порядку: житнє обдирне борошно, закваска, цукор, сіль, сухі дріжджі. Тепер повертаємося до солоду: додаємо в нього теплу кип'ячену воду, перемішуємо і виливаємо отриману суміш у контейнер хлібопічки. Встановлюємо контейнер у хлібопічку і включаємо програму «Без глютену». Відразу починається заміс тесту, який буде тривати 15 хвилин.

Хвилини через 3 від початку замісу, взявши довгу лопатку, можна допомогти процесу вручну помішуючи тісто, особливо в куточках форми. Тепер засікаємо 60 хвилин і по закінченню цього часу скидаємо програму «Без глютену» і відразу ж включаємо програму «Випічка» і час приготування - 90 хвилин. При цьому кришку хлібопічки відкривати не потрібно, щоб тісто не осіло. Коли процес випікання житнього хліба в хлібопічці закінчиться, викладаємо його на вафельний рушник і залишаємо години на 2.
Любителем ароматного темного хліба радимо випробувати рецепт бородінського хліба в хлібопічці .