Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чорний хліб в хлібопічці

Чорний хліб в хлібопічці

19-01-2015, 10:33
4 240
Чорний хліб в хлібопічці
Протягом багатьох століть хліб був і є одним з основних продуктів харчування людей. Не дарма кажуть, що саме хліб всьому голова!
Особливо корисний чорний хліб. Насамперед, житнє борошно - відмінний джерело вуглеводів і вітамінів. Перекусивши шматочком такого хліба, ви довго не будете хотіти їсти і скушаете менше в наступний прийом їжі. Регулярне вживання чорного хліба покращує стан нервової системи, допомагає організму протистояти перевтоми і алергії. Адже він містить безліч корисних вітамінів і мікроелементів - РР, В1 В6 В12.
Якщо у вас є хлібопічка, то ви з легкістю можна випікати в ній не тільки білий, а й чорний хліб. Приготувати його досить просто, для цього потрібно просто покласти всі інгредієнти в контейнер хлібопічки і включити її! Ось кілька порад, як робити хліб в хлібопічці:

  • у чорний хліб традиційно додають каву або какао, для того, щоб він став ще чорніше;

  • нарізати такий хліб потрібно тонкими скибочками і найкраще подавати з м'ясом холодного копчення;

  • перед випічкою в форму хлібопічки спочатку потрібно налити трохи води й олії.


  • А тепер давайте розглянемо з вами деякі рецепти випікання хліба в хлібопічці.

    Рецепт чорного хліба в хлібопічці


    Рецепт чорного хліба - це рецепт чудово смачного і корисного для здоров'я хліба, який печеться не з одного, а з двох видів борошна.
    Інгредієнти:

  • борошно житнє - 1 ст.;

  • борошно пшеничне - 25 склянки;

  • сіль - 15 ч. ложки;

  • дріжджі сухі - 2 ч. ложки;

  • сухі вершки - 15 ст. ложки;

  • вода - 125 ст.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • розчинна кава - 1 ч. ложка;

  • яблучний оцет - 2 ст. ложки;

  • какао - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    В контейнер хлібопічки викладаємо просіяне борошно двох сортів, сухі вершки, сіль, какао, кава, мед. Додаємо сухі дріжджі, вливаємо олію, воду і оцет. Ставимо відерце в хлібопічку. Випікаємо хліб, вибравши головний режим і середню скоринку. Потім дістаємо наш борошняний виріб, остуджуємо і ріжемо шматочками.

    Чорний хліб з чорносливом в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • кип'ячена вода - 100 мл;

  • житній солод - 3 ст. ложки;

  • вода з молоком (в будь-яких пропорціях) - 200 мл;

  • оливкова масло - 15 ст. ложки;

  • сіль - 15 ч. ложки;

  • цукор - 15 ст. ложки;

  • житнє борошно - 150 г;

  • пшеничне борошно - 300 г;

  • суха закваска - 2 ч. ложки;

  • клейковина - 1 ст. ложка;

  • сухі дріжджі - 15 ч. ложки;

  • чорнослив - 05 ст.


  • Приготування
    Як спекти чорний хліб в хлібопічці? Для початку кип'ятимо воду і заварюємо солод окропом. Залишаємо на 30 хвилин. Цим часом гарненько промиваємо чорнослив, підсушуємо на рушник і нарізаємо великими шматочками.
    Потім кладемо введерко хлібопічки заварений солод, оливкова олія, молоко, просіяне борошно двох видів, суху закваску і клейклвину. Виставляємо програму для випічки хліба (можна поставити ту, яка відповідає за випічку
    Чорний хліб в хлібопічці
    цільнозернового хліба, якщо така є) і середню скоринку. Після сигналу додаємо чорнослив. Або якщо у вас хлібопічка з диспенсером, кладемо чорнослив туди.
    При випічці чорного хліба в хлібопічці ви можете замінити чорнослив будь-якими іншими сухофруктами, які найбільше любите. Крім сухофруктів можна додати навіть подрібнені горіхи, трохи кориці, вівсяні пластівці і т. д. Все залежить лише від вашої кулінарної фантазії і смакових уподобань. Не бійтеся експериментувати, адже це допомагає знаходити свої власні рецепти і створювати воістину коронні страви. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої
    Картопляний хліб в хлібопічці
    Картопляний хліб в хлібопічці
    Якщо у вас є хлібопічка, і ви любите готувати в ній різний хліб, не зупиняючись на одному рецепті, то ця стаття для вас. У ній ми докладно опишемо
    Бородінський хліб в хлібопічці
    Бородінський хліб в хлібопічці
    Бородінський хліб - частий гість на столах багатьох людей, а тому ви можете спробувати приготувати його самостійно, щоб точно бути впевненим у якості
    Чіабатта в хлібопічці
    Чіабатта в хлібопічці
    Хлібопічка, рівно як і всі сучасні кухонні девайси, робить наше життя легшим. І якщо раніше на приготування італійської чіабатти у господинь йшли
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка
    Гірчичний хліб в хлібопічці
    Гірчичний хліб в хлібопічці
    Гірчичний хліб завжди знайде своє місце на столі, серед інших страв. Ароматний і золотистий, цей хліб - відмінна заміна звичним батонам, а його смак