Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чіабатта в хлібопічці

Чіабатта в хлібопічці

19-01-2015, 10:29
4 092
Чіабатта в хлібопічці
Чіабатта - італійський білий хліб з пористої м'якоттю і хрусткою скоринкою, але з кінця 90-х років цей хліб став популярний не тільки в Італії, але і в США і в Європі. Зараз його широко застосовують при приготуванні закусок начебто брускетта , або вживають окремо.
У цій статті ми розповімо вам, як самостійно приготувати чіабатту в хлібопічці.

Чиабаттта в хлібопічці «Мулинекс»


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 250 г;

  • вода - 180 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - для змащування.


  • Приготування
    З даного набору продуктів у нас вийде 2 чіабатти. Отже, приступаємо: поміщаємо інгредієнти в контейнер хлібопічки в такому порядку: вода, сіль, цукор, борошно і, в останню чергу, дріжджі. Встановлюємо контейнер в хлепопечь, вибираємо програму 2 колір скоринки, який хочете отримати, і натискаємо кнопку «Пуск-зупинка». Після сигналу, який прозвучить через 80 хвилин, відкриваємо хлібопічка і виймаємо тісто. Ділимо його на 2 рівні частини, надаємо кожній овальну форму. Розміщуємо заготовки на плоскому піддоні для випічки змащуємо оливковою олією наші чіабати і знову включаємо кнопку «пуск-зупинка». Коли знову пролунає звуковий сигнал, а це буде через 35 хвилин, хліб чіабата в хлібопічці готовий, дістаємо його і даємо охолонути на решітці.
    За таким же рецептом можна приготувати чіабатту і в хлібопічці «Панасонік», тільки порядок закладки інгредієнтів буде відрізнятися в залежності від того, як цього вимагає виробник.

    Італійський хліб чіабата в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;

  • тепла вода - 260 г;

  • сухі дріжджі - 3 ч. ложки;

  • оливкова олія - 70 г;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • сухе молоко - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У відерце хлібопічки інгредієнти викладаємо в такому порядку, який вимагає виробник саме вашої моделі. Ставимо заміс тіста на самий тривалий режим, наприклад, це може бути «Французький хліб» або будь-який інший з довгим замісом. Вибираємо тип скоринки - «Середня». Хвилин через 10 після початку замісу подивіться на тісто, воно повинно бути дуже м'яким і еластичним. Якщо потрібно, додайте борошна або води. Коли пролунає сигнал, що сповіщає про закінчення замісу, приступаємо безпосередньо до випічки хліба.

    «Ледача» чіабатта - рецепт в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • дріжджі - 1 ч. ложка;

  • житнє борошно - 35 г;

  • пшеничне борошно - 220 г;

  • оливкова масло - 15 ст. ложок;

  • Чіабатта в хлібопічці
  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сироватка - 160 мл


  • Приготування
    У контейнер закладаємо продукти в тій послідовності, як того вимагає виробник вашої моделі хлібопічки. Виставляємо режим випічки «Основний», корочка «Середня» і вага - 05 кг і приступаємо до приготування.
    Італійський хліб чіабата в хлібопічці можна готувати також з додаванням солоду, а верх можна присипати тертим сиром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирний хліб в хлібопічці
    Сирний хліб в хлібопічці
    Сирний хліб - вишукане і неймовірно смачне ласощі, їсти яке можна вічно. Ми вирішили розповісти вам, як зробити сирний хліб в хлібопічці, щоб ви і
    Цибулевий хліб в хлібопічці
    Цибулевий хліб в хлібопічці
    Якщо вам набридло піч звичайний білий хліб, то задумайтеся про приготування ароматного цибульного хлібця. Спекти його в хлібопічці не проблема,
    Бородінський хліб в хлібопічці
    Бородінський хліб в хлібопічці
    Бородінський хліб - частий гість на столах багатьох людей, а тому ви можете спробувати приготувати його самостійно, щоб точно бути впевненим у якості
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка
    Гірчичний хліб в хлібопічці
    Гірчичний хліб в хлібопічці
    Гірчичний хліб завжди знайде своє місце на столі, серед інших страв. Ароматний і золотистий, цей хліб - відмінна заміна звичним батонам, а його смак
    Тісто для піци в хлібопічці
    Тісто для піци в хлібопічці
    Всі ми любимо піцу. Але на її приготування потрібно певний час. І щоб прискорити процес приготування цієї страви ми пропонуємо вам кілька варіантів