Чіабатта - італійський білий хліб з пористої м'якоттю і хрусткою скоринкою, але з кінця 90-х років цей хліб став популярний не тільки в Італії, але і в США і в Європі. Зараз його широко застосовують при приготуванні закусок начебто брускетта , або вживають окремо.
У цій статті ми розповімо вам, як самостійно приготувати чіабатту в хлібопічці.
Чиабаттта в хлібопічці «Мулинекс»
Інгредієнти: борошно пшеничне - 250 г; вода - 180 мл; сіль - 1 ч. ложка; сухі дріжджі - 1 ч. ложка; оливкова олія - для змащування. Приготування З даного набору продуктів у нас вийде 2 чіабатти. Отже, приступаємо: поміщаємо інгредієнти в контейнер хлібопічки в такому порядку: вода, сіль, цукор, борошно і, в останню чергу, дріжджі. Встановлюємо контейнер в хлепопечь, вибираємо програму 2 колір скоринки, який хочете отримати, і натискаємо кнопку «Пуск-зупинка». Після сигналу, який прозвучить через 80 хвилин, відкриваємо хлібопічка і виймаємо тісто. Ділимо його на 2 рівні частини, надаємо кожній овальну форму. Розміщуємо заготовки на плоскому піддоні для випічки змащуємо оливковою олією наші чіабати і знову включаємо кнопку «пуск-зупинка». Коли знову пролунає звуковий сигнал, а це буде через 35 хвилин, хліб чіабата в хлібопічці готовий, дістаємо його і даємо охолонути на решітці.
За таким же рецептом можна приготувати чіабатту і в хлібопічці «Панасонік», тільки порядок закладки інгредієнтів буде відрізнятися в залежності від того, як цього вимагає виробник.
Італійський хліб чіабата в хлібопічці
Інгредієнти: борошно - 500 г; тепла вода - 260 г; сухі дріжджі - 3 ч. ложки; оливкова олія - 70 г; цукор - 2 ч. ложки; сіль - 2 ч. ложки; сухе молоко - 2 ст. ложки. Приготування У відерце хлібопічки інгредієнти викладаємо в такому порядку, який вимагає виробник саме вашої моделі. Ставимо заміс тіста на самий тривалий режим, наприклад, це може бути «Французький хліб» або будь-який інший з довгим замісом. Вибираємо тип скоринки - «Середня». Хвилин через 10 після початку замісу подивіться на тісто, воно повинно бути дуже м'яким і еластичним. Якщо потрібно, додайте борошна або води. Коли пролунає сигнал, що сповіщає про закінчення замісу, приступаємо безпосередньо до випічки хліба.
«Ледача» чіабатта - рецепт в хлібопічці
Інгредієнти: дріжджі - 1 ч. ложка; житнє борошно - 35 г; пшеничне борошно - 220 г; оливкова масло - 15 ст. ложок; сіль - 1 ч. ложка; сироватка - 160 мл Приготування У контейнер закладаємо продукти в тій послідовності, як того вимагає виробник вашої моделі хлібопічки. Виставляємо режим випічки «Основний», корочка «Середня» і вага - 05 кг і приступаємо до приготування.
Італійський хліб чіабата в хлібопічці можна готувати також з додаванням солоду, а верх можна присипати тертим сиром.