У цій статті ми розповімо вам рецепт приготування бородінського хліба у хлібопічках різних моделей. Історія його створення сягає корінням ще в першу половину 19 століття. Саме тоді винайшли рецепт приготування цього сорту хліба. А в 20-30-ті роки 19 століття він проводився тільки в Москві. І тільки потім, з початком індустріалізації, рецепт розійшовся по всьому Радянському Союзу, і хліб став масово випікатися на хлібозаводах. Ну а ми ж рекомендуємо приготувати його в домашніх умовах. До того ж випічка бородінського хліба в хлібопічці процес зовсім не складний. Спробуйте, і у вас завжди на столі буде свіжий ароматний хлібець.
Бородінський хліб в хлібопічці Мулинекс
У цьому рецепті ми вам детально розповімо, як приготувати бородинський хліб. Дотримуйтесь наших порад, і у вас все вийде.
Інгредієнти: коріандр мелений - 1 ст. ложка; солод - 4 ст. ложки; борошно пшеничне - 160 г; борошно житнє - 320 г; клейковина - 2 ч. ложки; панифарин - 1 ст. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; сухі дріжджі - 15 ч. ложки; натуральний мед - 2 ст. ложки; вода - 100 г + 290 г; коріандр в зернах - 1 ст. ложка. Приготування В невелику тарілку висипаємо мелений коріандр і солод і заливаємо все це 100 мл окропу. Даємо настоятися близько півгодини. Саме ця суміш дає даного сорту хліба неповторний аромат. Тепер приступаємо безпосередньо до приготування бородінського хліба в хлібопічці. Переливаємо остиглу суміш у контейнер, додаємо решту води, сіль, масло, цукор і мед. Тепер додаємо борошно, зверху клейковину, пранифарин, дріжджі, вибираємо програму «Дріжджове тісто» (№13) і включаємо хлібопіч. Через 20 хвилин заміс закінчиться, і тісто стане підходити. До того часу, як пролунав сигнал, що говорить про закінчення програми, тісто добре підійшло і зайняло приблизно 1/3 форми. Тепер включаємо програму «Бородинський хліб» (№9), і заміс почався знову. Десь за 1 годину до закінчення процесу приготування хлібопічка зупинилася - це час, щоб посипати майбутній хліб зернами коріандру. Тісто до цього часу вже добре встигло підійти - зараз воно займає приблизно половину форми. Після цього і починається безпосередньо сам процес випікання. Ну ось і все, після звукового сигналу, який сповістить вас про закінчення програми, у вас буде готовий справжній бородинський хліб. Приємного апетиту!
Бородінський хліб в хлібопічці Panasonic
Інгредієнти: борошно житнє - 420 г; борошно пшеничне - 75 г; сухі дріжджі - 2 ч. ложки; закваска - 15 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; вершкове масло - 2 ст. ложки; заварка із солоду житнього ферментованого - 4 ст. ложки; вода - 05 л; зерна коріандру - 20 р. Приготування 3 столові ложки солоду житнього ферментованого заливаємо 80 мл окропу. Висипаємо дріжджі у форму хлібопічки, потім додаємо житнє борошно, пшеничне борошно, закваску, сіль, мед, вершкове масло, охолоджену заварку з солоду, воду, що залишилася (420 мл). Включаємо режим «Житній». За 1 годину до закінчення приготування посипаємо хліб зернами коріандру, змочивши поверхню майбутнього хліба солоною водою. Зручно це зробити пензликом. Також для прикраси ви можете використовувати кунжут або насіння соняшнику.
У даному рецепті викладена схема закладки продуктів для приготування бородінського хліба в хлібопічці панасонік. Але якщо у вас хлібопічка іншої марки, ви сміливо можете скористатися цим рецептом, Змінивши порядок закладки інгредієнтів у відповідності з рекомендаціями, що додаються в інструкції до вашої моделі.
До речі кажучи, якщо ви віддаєте перевагу пекти хліб у своїй кухонних помічниці, то можете скористатися рецептами хліба з висівками в хлібопічці і кукурудзяного хліба в хлібопічці . Вони дозволять вам зробити смачний, полезни1 ароматний і зовсім недорогий продукт швидко, просто і в домашніх умовах!