«Бородинський» хліб - рецепт

«Бородинський» хліб в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати «Бородинський» хліб? Отже, спочатку потрібно насамперед приготувати закваску. Для цього висипаємо в приготовлену глибоку миску просіяне пшеничне борошно, кладемо солод і додаємо за смаком трохи перемеленого коріандру. Все ретельно перемішуємо і заливаємо одним склянкою крутого окропу. Далі накриваємо миску чистим рушником або серветкою і залишаємо приблизно на дві години в теплому місці для зацукровування. Цей процес піде краще, якщо ви поставите в миску теплу духовку або в іншу більш глибоку ємність з гарячою водою. Потім приготовлену заварку трохи охолоджуємо, для того, щоб в ній не загинули дріжджі і відставляємо поки в сторону. Після цього додаємо до неї поступово всі інші інгредієнти в наступному порядку: спочатку кип'ячену воду, рослинне масло, сіль, цукровий пісок, трохи патоки, житнього борошна пшеничного борошна (краще другого сорту), клейковину, суху закваску і сухі дріжджі. Далі все перемішуємо і замішуємо однорідне житнє тісто.
Потім акуратно розрівнюємо його мокрими руками і посипаємо зверху цілими зернами коріандру. Залишаємо готову масу на 3 години в теплому місці заграти і піднятися.
Після цього формуємо буханець і викладаємо її в чашу мультиварки, змащену маслом. Випікаємо «Бородинський» хліб на заквасці в режимі «Випічка» протягом 60 хвилин при температурі. Після закінчення часу у вас вийде апетитний і дивовижний хліб, який своїм смаком і ароматом збере всіх домочадців за одним столом.
«Бородинський» хліб в духовці - рецепт
Приготування
Спочатку робимо з вами закваску. Для цього беремо 15 склянки житнього борошна і змішати з водою до отримання консистенції, що нагадує рідку сметану. Слідом додаємо пів чайної ложки сухих дріжджів і трохи цукру. Все добре перемішуємо і ставимо на кілька днів у тепле місце для бродіння.
Для приготування тіста для хліба, решту житнє борошно і заздалегідь просіяне пшеничне борошно змішуємо, вливаємо трохи кип'яченої води, додаємо дрібку солі, цукор, що залишився,

Приготовлену масу перекладаємо в змащену маслом форму і вирівнюємо мокрою рукою. Накриваємо рушником і ставимо на 15 години в тепле, щоб тісто добре піднялося. Після цього відправляємо форму в розігріту духовку і випікаємо «Бородинський» хліб при 180 градусах протягом 30 хвилин.
Подавати такий хлібець можна до супу, борщику, салатів. А ще він відмінно підійде для втілення в життя рецепту бутерброди зі шпротами .
Рекомендуємо добрі рецепти

Житній хліб на заквасці
Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.

Заварний хліб
Заварний хліб, приготований в домашніх умовах, виходить смачним, ароматним і апетитним. Давайте розберемо кілька простих варіантів випічки його в

Житній хліб в мультиварці
Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в

Бородінський хліб в хлібопічці
Бородінський хліб - частий гість на столах багатьох людей, а тому ви можете спробувати приготувати його самостійно, щоб точно бути впевненим у якості

Хліб з житнього борошна
Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і

Хліб з родзинками
Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як