Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт Лимонний хліб

Рецепт Лимонний хліб

25-12-2014, 21:53
867
Рецепт Лимонний хліб

Інгредієнти:

  • теплої води - 6 Ст. ложок (дріжджі)

  • цукру - 1 Чайна ложка (дріжджі)

  • розчинних дріжджів - 1 1/2 Чайних ложки (дріжджі)

  • борошна - 1 /4 Склянки (дріжджі)

  • розм'якшеного вершкового сиру - 1/3 Чашки (начинка)

  • цукру - 2 Ст. ложки (начинка)

  • сметани - 2 Ст. ложки (начинка)

  • свіжого лимонного соку - 1 Ст. ложка (начинка)

  • борошна - 2 Ст. ложки (начинка)

  • лимонного крему - 1/4 Склянки (начинка)

  • сметани або йогурту - 6 Ст. ложок

  • розм'якшеного вершкового масла - 1/4 Склянки

  • великих яйця - 2 Штуки

  • цукру - 1/4 Склянки

  • солі - 1 Чайна ложка

  • ванільного екстракту - 1 Чайна ложка

  • борошна - 2 1/2 Чашки

  • цукрові перлини для посипання - За смаком

  • Інструкції
    1. У невеликій мисці змішати всі інгредієнти для дріжджів. Накрити і дати постояти від 10 до 15 хвилин. Змішати дріжджову суміш, сметану, вершкове масло, 1 яйце, цукор, сіль і ванільний екстракт в мисці міксером. Додати борошно і перемішати гак для тіста, приблизно від 5 до 6 хвилин. Помістити тісто в злегка змащену маслом миску, накрити поліетиленовою плівкою і дати піднятися протягом 60-90 хвилин, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі. 2. Поки тісто піднімається, зробити начинку, змішавши всі інгредієнти (за винятком лимонного крему) в невеликій мисці. 3. Розкачати тісто в прямокутник розміром 25Х37 на посипаній борошном поверхні. 4. Помістити прямокутник на великий лист пергаментного паперу. Подумки поділити прямокутник на 3 рівні довгі смуги і змастити центральну смугу вершковою масою. Зверху змастити лимонним кремом. 5. Ножем вирізати поперек смуги товщиною 1 см, не торкаючись начинки. Переконайтеся, що у вас рівну кількість смуг по правій і лівій стороні. 6. Загорнути смуги у вигляді «косички». Викласти хліб на пергаменті на деко. Накрити вільно поліетиленовою плівкою і дати піднятися від 45 до 50 хвилин. 7. Розігріти духовку до 190 градусів. Змастити хліб залишилися збитим яйцем, посипати цукровими перлинами. Випікати протягом 25-30 хвилин, поки хліб не стане золотистим. 8. Потім вийняти з духовки і остудити протягом 15-20 хвилин перед подачею на стіл. Нарізати скибочками і подавати.
    Кількість порцій: 6