Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хліб без дріжджів - рецепти

Хліб без дріжджів - рецепти

18-01-2015, 12:06
3 370
Хліб без дріжджів - рецепти
Хоч основною складовою пишного і повітряного хліба є саме дріжджі, повторити будь-який з рецептів пекарського мистецтва можна і без них. Як? Читайте нижче.

Рецепт домашнього житнього хліба без дріжджів


Інгредієнти:

  • житнє борошно - 12-13 кг;

  • пшеничне борошно - 130 г;

  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • вода.


  • Приготування
    Рецепт приготування простий, але займає багато часу. В емальовану ємність насипаємо 100 г житнього борошна і заливаємо її 100 г теплої води. Перемішуємо, накриваємо все серветкою і ставимо в тепле місце на добу. Через добу додаємо до суміші аналогічну кількість борошна і води, знову залишаємо все на добу.
    На наступний день знову повторюємо процедуру. На 4-ий день заливаємо в тісто 500 мл теплої води і висипаємо стільки борошна, щоб тісто вийшло консистенції жирної сметани. Залишаємо опару до ранку в теплі, не забувши накрити.
    Тепер 2/3 готової опари виливаємо в ємність для замісу тіста, а решту знову доповнюємо 100 г борошна і водою до колишньої консистенції (з залишилася опари готуємо ще одну порцію хліба).
    В опару для замісу додаємо мед і рослинне масло, розмішуємо і підсипаємо житнє борошно. Як тільки тісто стане крутим - починаємо замішувати його руками до тих пір, поки тісто не перестане липнути. Наприкінці доповнюємо тісто пшеничним борошном і формуємо його в кулю. Куля з тіста накриваємо серветкою і залишаємо підходити 2-3 години. Після закінчення часу викладаємо тісто в змащену маслом форму, наполягаємо ще 40 хвилин і випікаємо 40-450 хвилин при 220 градусах. Ось і все житній хліб готовий!
    Якщо ви хочете спекти білий хліб без дріжджів, то використовуйте цей рецепт, але замість борошна житнього використовуйте тільки пшеничну, або суміш обох вдів 50/50.

    Рецепт випічки заварного хліба без дріжджів


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 1 ст.;

  • борошно пшеничне - 1 ст.;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • розпушувач для тіста - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • молоко - 250 мл;

  • Хліб без дріжджів - рецепти

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Вівсяні пластівці подрібнюємо за допомогою кавомолки в борошно. Змішуємо вівсяну борошно із просіяного пшеничного борошном і розпушувачем. Додаємо сіль. У мисочці підігріваємо молоко і змішуємо його з маслом і медом. Заливаємо отриманої молочною сумішшю сухі інгредієнти і вимішуємо тісто. Як тільки тісто перестане бути липким - кладемо його в змащену маслом форму і випікаємо 20-25 хвилин при 230 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Житній хліб на заквасці
    Житній хліб на заквасці
    Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.
    Пшенично-житній хліб
    Пшенично-житній хліб
    Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як
    Опару для тіста
    Опару для тіста
    Варіантів приготування тіста для різних видів випічки існує багато. У кожної господині, напевно, є свій перевірений. А сьогодні ми підкажемо вам
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої
    Хліб з житнього борошна
    Хліб з житнього борошна
    Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і
    Хліб з родзинками
    Хліб з родзинками
    Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як