Опару для тіста

Як робити опару для дріжджового тіста?
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з приготування опари тіста на дріжджах. У мисочку вливаємо воду температури близько 37 градусів, додаємо дріжджі, цукор і близько 200 г борошна. Акуратно перемішуємо. Злегка притрушиваем опару борошном, накриваємо бавовняною серветкою, щоб опара не обвітрилася, і прибираємо на годину в тепло. Вершкове масло спочатку розтоплюємо і охолодити, потім змішуємо його з яйцем. По закінченню вказаного часу в опару додаємо суміш з яєць і масла, а також сіль. Потроху вводимо решту борошна і далі вимішуємо дріжджове тісто на опарі на столі. Знову повертаємо його в посуд, накриваємо і залишаємо ще на годину. Після цього знову вимішуємо. Готове тісто на опарі легко відстає від стіночок посуду.
Рецепт для опари тіста
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування опари для дріжджового тіста у мисці змішуємо половину молока, половину цукру і 1/2 склянки просіяного через сито борошна і сухі дріжджі. Всі інгредієнти розтираємо і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин. За цей час опара підійде і збільшиться в 2 рази. Залишилося молоко нагріваємо до 37-40 градусів, додаємо сіль, масло і збиваємо. Отриману суміш вливаємо в опару. Розбиваємо яйця. Білки гарненько збиваємо до отримання пишної піни і викладаємо тісто. А жовтки збиваємо з цукром, що залишився.
Отриману масу також вливаємо до решти інгредієнтів. Просіваємо прямо над тестом борошно і гарненько вимішуємо. Після цього кладемо тісто на стіл, присипаний борошном, і гарненько вимішуємо його ще 15 хвилин, час від часу притрушуючи борошном. Після цього перекладаємо його назад у ємність, накриваємо серветкою і залишаємо в теплому місці на 2 години підходити. Після цього тісто для пирогів на опарі збільшиться в об'ємі в 2 рази. Перш, ніж почати працювати з ним, спочатку його акуратно обминаємо.
Як зробити опару для тіста без дріжджів?
Інгредієнти:
Приготування
Опару для тіста без дріжджів робиться в кілька етапів: у перший день розмішуємо 1/3 частину борошна і води. У результаті виходить маса, яка по консистенції нагадує густу домашню сметану. Прикриваємо нашу опару серветкою і ставимо в тепле місце. Важливо, щоб воно було без протягів. Отриманий стартер

І знову накриваємо і ставимо в тепле місце. Через добу на поверхні нашої опари буде багато бульбашок, які утворюють щось схоже на шапочку з піни. Знову всипаємо борошно і вливаємо воду. Знову ставимо в тепло. Опара буде готова, коли збільшиться вдвічі. Ділимо його навпіл. Одну половину перекладаємо в банку, закрити капроновою кришкою, роблячи в ній кілька отворів, і прибираємо в холодильник. А другу половину опари пускаємо в хід і готуємо на ній тісто.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тісто без яєць
Напевно кожна господиня стикалася з ситуацією, коли починаєш готувати - і раптом виявляється, що в будинку немає яєць. Якщо це стосується тесту, то

Паска з родзинками
Паска - чудова випічка, яку зазвичай печуть на свято Пасхи, але можна зробити і на будь-яке інше торжество. Його можна подати з гарячим чаєм або

Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо

Горіховий рулет
Горіховий рулет - смачні ласощі до чаю, здатне повернути багатьох людей у далеке дитинство. Готувати його не дуже просто і швидко, а ось з'їдається

Пиріжки з вишнею в духовці
Вишнева начинка для пиріжків була і залишається однією з найбільш популярних для цього виду випічки. У даній статті ми зібрали кілька рецептів всіма

Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю