Опару для тіста
Існує багато варіантів приготування тіста. У кожної господині знайдеться свій улюблений, перевірений часом рецепт. Особливо вдалим виходить тісто, приготоване на опарі. Нижче ми розповімо, як поставити опару для тіста.
Інгредієнти:
дріжджі сухі - 1 ст. ложка;
пшеничне борошно - 1 кг;
вершкове масло 725% жирності - 100 г;
вода - 450 мл;
курячі яйця - 1 шт.;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка.
Приготування
Починаємо з приготування опари тіста на дріжджах. У мисочку вливаємо воду температури близько 37 градусів, додаємо дріжджі, цукор і близько 200 г борошна. Акуратно перемішуємо. Злегка притрушиваем опару борошном, накриваємо бавовняною серветкою, щоб опара не обвітрилася, і прибираємо на годину в тепло. Вершкове масло спочатку розтоплюємо і охолодити, потім змішуємо його з яйцем. По закінченню вказаного часу в опару додаємо суміш з яєць і масла, а також сіль. Потроху вводимо решту борошна і далі вимішуємо дріжджове тісто на опарі на столі. Знову повертаємо його в посуд, накриваємо і залишаємо ще на годину. Після цього знову вимішуємо. Готове тісто на опарі легко відстає від стіночок посуду.
Інгредієнти:
хлібопекарська борошно - 05 кг;
рослинна олія без запаху - 50 мл;
молоко - 200 мл;
сухі дріжджі - 1 ст. ложка;
яйця - 2 шт.;
цукровий пісок - 1 ст. ложка;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Для приготування опари для дріжджового тіста у мисці змішуємо половину молока, половину цукру і 1/2 склянки просіяного через сито борошна і сухі дріжджі. Всі інгредієнти розтираємо і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин. За цей час опара підійде і збільшиться в 2 рази. Залишилося молоко нагріваємо до 37-40 градусів, додаємо сіль, масло і збиваємо. Отриману суміш вливаємо в опару. Розбиваємо яйця. Білки гарненько збиваємо до отримання пишної піни і викладаємо тісто. А жовтки збиваємо з цукром, що залишився.
Отриману масу також вливаємо до решти інгредієнтів. Просіваємо прямо над тестом борошно і гарненько вимішуємо. Після цього кладемо тісто на стіл, присипаний борошном, і гарненько вимішуємо його ще 15 хвилин, час від часу притрушуючи борошном. Після цього перекладаємо його назад у ємність, накриваємо серветкою і залишаємо в теплому місці на 2 години підходити. Після цього тісто для пирогів на опарі збільшиться в об'ємі в 2 рази. Перш, ніж почати працювати з ним, спочатку його акуратно обминаємо.
Інгредієнти:
борошно - 300 г;
вода - близько 300 мл.
Приготування
Опару для тіста без дріжджів робиться в кілька етапів: у перший день розмішуємо 1/3 частину борошна і води. У результаті виходить маса, яка по консистенції нагадує густу домашню сметану. Прикриваємо нашу опару серветкою і ставимо в тепле місце. Важливо, щоб воно було без протягів. Отриманий стартер повинен побродити біля діб до появи перших маленьких бульбашок. Можна кілька разів його акуратно перемішати. На другий день опару «підгодовуємо», всипаючи ще 1/3 частину борошна і стільки води, щоб вийшла консистенція сметани.
І знову накриваємо і ставимо в тепле місце. Через добу на поверхні нашої опари буде багато бульбашок, які утворюють щось схоже на шапочку з піни. Знову всипаємо борошно і вливаємо воду. Знову ставимо в тепло. Опара буде готова, коли збільшиться вдвічі. Ділимо його навпіл. Одну половину перекладаємо в банку, закрити капроновою кришкою, роблячи в ній кілька отворів, і прибираємо в холодильник. А другу половину опари пускаємо в хід і готуємо на ній тісто.
Як робити опару для дріжджового тіста?
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з приготування опари тіста на дріжджах. У мисочку вливаємо воду температури близько 37 градусів, додаємо дріжджі, цукор і близько 200 г борошна. Акуратно перемішуємо. Злегка притрушиваем опару борошном, накриваємо бавовняною серветкою, щоб опара не обвітрилася, і прибираємо на годину в тепло. Вершкове масло спочатку розтоплюємо і охолодити, потім змішуємо його з яйцем. По закінченню вказаного часу в опару додаємо суміш з яєць і масла, а також сіль. Потроху вводимо решту борошна і далі вимішуємо дріжджове тісто на опарі на столі. Знову повертаємо його в посуд, накриваємо і залишаємо ще на годину. Після цього знову вимішуємо. Готове тісто на опарі легко відстає від стіночок посуду.
Рецепт для опари тіста
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування опари для дріжджового тіста у мисці змішуємо половину молока, половину цукру і 1/2 склянки просіяного через сито борошна і сухі дріжджі. Всі інгредієнти розтираємо і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин. За цей час опара підійде і збільшиться в 2 рази. Залишилося молоко нагріваємо до 37-40 градусів, додаємо сіль, масло і збиваємо. Отриману суміш вливаємо в опару. Розбиваємо яйця. Білки гарненько збиваємо до отримання пишної піни і викладаємо тісто. А жовтки збиваємо з цукром, що залишився.
Отриману масу також вливаємо до решти інгредієнтів. Просіваємо прямо над тестом борошно і гарненько вимішуємо. Після цього кладемо тісто на стіл, присипаний борошном, і гарненько вимішуємо його ще 15 хвилин, час від часу притрушуючи борошном. Після цього перекладаємо його назад у ємність, накриваємо серветкою і залишаємо в теплому місці на 2 години підходити. Після цього тісто для пирогів на опарі збільшиться в об'ємі в 2 рази. Перш, ніж почати працювати з ним, спочатку його акуратно обминаємо.
Як зробити опару для тіста без дріжджів?
Інгредієнти:
Приготування
Опару для тіста без дріжджів робиться в кілька етапів: у перший день розмішуємо 1/3 частину борошна і води. У результаті виходить маса, яка по консистенції нагадує густу домашню сметану. Прикриваємо нашу опару серветкою і ставимо в тепле місце. Важливо, щоб воно було без протягів. Отриманий стартер повинен побродити біля діб до появи перших маленьких бульбашок. Можна кілька разів його акуратно перемішати. На другий день опару «підгодовуємо», всипаючи ще 1/3 частину борошна і стільки води, щоб вийшла консистенція сметани.
І знову накриваємо і ставимо в тепле місце. Через добу на поверхні нашої опари буде багато бульбашок, які утворюють щось схоже на шапочку з піни. Знову всипаємо борошно і вливаємо воду. Знову ставимо в тепло. Опара буде готова, коли збільшиться вдвічі. Ділимо його навпіл. Одну половину перекладаємо в банку, закрити капроновою кришкою, роблячи в ній кілька отворів, і прибираємо в холодильник. А другу половину опари пускаємо в хід і готуємо на ній тісто.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто без яєць
Напевно кожна господиня стикалася з ситуацією, коли починаєш готувати - і раптом виявляється, що в будинку немає яєць. Якщо це стосується тесту, то
Паска з родзинками
Паска - чудова випічка, яку зазвичай печуть на свято Пасхи, але можна зробити і на будь-яке інше торжество. Його можна подати з гарячим чаєм або
Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо
Горіховий рулет
Горіховий рулет - смачні ласощі до чаю, здатне повернути багатьох людей у далеке дитинство. Готувати його не дуже просто і швидко, а ось з'їдається
Пиріжки з вишнею в духовці
Вишнева начинка для пиріжків була і залишається однією з найбільш популярних для цього виду випічки. У даній статті ми зібрали кілька рецептів всіма
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю