Горіховий рулет
Різноманітність солодкої випічки настільки велике, що часом не знаєш, на чому зупинитися. Чому б не приготувати рулет з горіховою начинкою? Ароматний, насичений смак начинки, ніжне тісто - не помітите, як вся сім'я його з'їсть.
Ми пропонуємо вам рецепт рулету з горіхами на дріжджовому тісті. І наш вам порада - готуйте відразу велику порцію. Горіховий рулет можна заморозити, точніше - потрібно, адже часу на приготування дріжджового тіста йде багато, а добавки ваші улюблені попросять дуже скоро.
Інгредієнти:
Для опари:
дріжджі сухі - 3 пакетика;
борошно - 2 ст. ложки;
молоко тепле - 3/4 чашки;
цукор - 2 ст. ложки.
Для тіста:
борошно - 12 кг;
масло вершкове - 170 г;
цукор - 100 г;
молоко тепле - 200 мл;
цедра одного лимона;
жовтки - 5 шт;
ванілін - 1 ч. ложка.
Для начинки:
горіхи - 05 кг;
родзинки - 200 г;
молоко - 50 мл;
масло - 110 г;
кориця - 1 ч. ложка;
білки - 5 шт;
сметана - 100 мл;
цукор - 300 р.
Приготування
Для опари розчиняємо дріжджі в теплому молоці, додаємо борошно, цукор і даємо постояти 20 хвилин в теплому місці.
Тим часом готуємо тісто. У мисці змішуємо борошно, сіль, цукор, цедру лимона, додаємо масло, гарненько вимішуємо, робимо гірку і вливаємо збиті жовтки, ваніль і опару. Ретельно змішуємо продукти і продовжуємо місити близько 15 хвилин руками. Можливо, вам доведеться додавати борошна, орієнтуйтеся на консистенцію тіста. Потім скачуємо кульку, накриваємо миску серветкою і даємо вистоятися 15 години. За цей час наше тісто має піднятися.
Горіхова начинка для рулету готується наступним чином. Родзинки промиваємо, потім заливаємо окропом, через 10 хвилин воду зливаємо, а родзинки просушуємо. Горішки перемелюємо. Розігріваємо молоко, додаємо масло і розмішуємо до тих пір, поки масло не розчиниться. Виливаємо масу до горіхів, змішуємо з корицею, сметаною. Окремо збиваємо білки в піну, додаючи цукор і акуратно вводимо до горіхової начинки для рулету.
Тісто ділимо на 2 частини і викочуємо тонший, у вигляді прямокутника. Один шар змащуємо половиною горіхової начинки, зверху посипаємо половиною родзинок. Згортаємо рулет і проколюємо в декількох місцях. З другою половиною тіста проробляємо те ж саме (з вказаної кількості продуктів у вас повинно вийти близько 6 рулетів довжиною 15 см). Горіхові викладаємо рулети на деко, накриваємо серветкою і даємо постояти 15 - 2 години, поки тісто добре не збільшиться в розмірі. Випікаємо рулет з родзинками і горіхами від 1 до 15 годин у духовці, нагрітій до 160-170 градусів.
Горіховий рулет - рецепт
Ми пропонуємо вам рецепт рулету з горіхами на дріжджовому тісті. І наш вам порада - готуйте відразу велику порцію. Горіховий рулет можна заморозити, точніше - потрібно, адже часу на приготування дріжджового тіста йде багато, а добавки ваші улюблені попросять дуже скоро.
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для опари розчиняємо дріжджі в теплому молоці, додаємо борошно, цукор і даємо постояти 20 хвилин в теплому місці.
Тим часом готуємо тісто. У мисці змішуємо борошно, сіль, цукор, цедру лимона, додаємо масло, гарненько вимішуємо, робимо гірку і вливаємо збиті жовтки, ваніль і опару. Ретельно змішуємо продукти і продовжуємо місити близько 15 хвилин руками. Можливо, вам доведеться додавати борошна, орієнтуйтеся на консистенцію тіста. Потім скачуємо кульку, накриваємо миску серветкою і даємо вистоятися 15 години. За цей час наше тісто має піднятися.
Горіхова начинка для рулету готується наступним чином. Родзинки промиваємо, потім заливаємо окропом, через 10 хвилин воду зливаємо, а родзинки просушуємо. Горішки перемелюємо. Розігріваємо молоко, додаємо масло і розмішуємо до тих пір, поки масло не розчиниться. Виливаємо масу до горіхів, змішуємо з корицею, сметаною. Окремо збиваємо білки в піну, додаючи цукор і акуратно вводимо до горіхової начинки для рулету.
Тісто ділимо на 2 частини і викочуємо тонший, у вигляді прямокутника. Один шар змащуємо половиною горіхової начинки, зверху посипаємо половиною родзинок. Згортаємо рулет і проколюємо в декількох місцях. З другою половиною тіста проробляємо те ж саме (з вказаної кількості продуктів у вас повинно вийти близько 6 рулетів довжиною 15 см). Горіхові викладаємо рулети на деко, накриваємо серветкою і даємо постояти 15 - 2 години, поки тісто добре не збільшиться в розмірі. Випікаємо рулет з родзинками і горіхами від 1 до 15 годин у духовці, нагрітій до 160-170 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рогалики з начинкою
Коли хочеться спекти щось ніжне, солодке, з горіховим смаком, варто згадати про рецепти рогаликів з начинкою. Готувати їх одне задоволення! Адже часу
Рулет з маком - рецепт
Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам
Рулет з яблуками
Рулети бувають самими різними: м'ясними, овочевими, солодкими. І зараз ми розповімо, як приготувати чудовий рулет з яблуками. Таке смачне ласощі
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю