Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - це традиційна міланська різдвяна випічка з солодкого дріжджового тіста. Випікається з додаванням великої кількості сухофруктів, цукатів і горіхів. Готується в переддень Різдва. Рецепт і зовнішній вигляд італійської великодня панеттоне дуже схожий на німецький різдвяний штоллен і слов'янський паска . Тому ви зможете використовувати його в підготовці до Великодніх свят. Подають вишуканий пиріг до чаю, кави, солодкого вина.
Рецепт італійського панеттоне
Інгредієнти:
вода або молоко - 240 мл;
цукор - 120 г;
дріжджі свіжі - 25 м або сухі - 10 г;
масло вершкове - 120 г;
яйця - 2 шт.;
жовтки яйця - 3 шт.;
лимонна або апельсинова цедра - 2 ч. л.;
сушені ананаси - 120 г;
родзинки - 180 г;
ванілін;
кедрові горіхи - 90 г;
борошно - 720 г;
сіль - 1 ч. л.;
рослинне масло.
Приготування
Рецепт італійської великодня панеттоне простий, а приготування - приємно. У великій ємності готуємо тісто: змішуємо тепле молоко або воду (але не вище 40 градусів, інакше дріжджі можуть загинути) з 1 ч. л. цукру і 25 г свіжих дріжджів або 10 г сухих. Залишаємо опару на 5 хв., щоб вона трохи підійшла. У невеликій ємності розтоплюємо вершкове масло і цукор.Окремо збиваємо 2 яйця і 3 жовтки.
Тепер натираємо 2 ч. л. цедри. Італійський панеттоне готується з лимонною цедрою, але ви можете використовувати також апельсинову. Вона додасть випічці більш солодкий аромат. Змішуємо цедру, сухофрукти, ванілін, горішки і 1 ч. л. борошна.
В тісто, яке вже трохи підійшло, додаємо розтоплене масло з цукром і вимішуємо. Вливаємо збиті яйця і знову вимішуємо. Просіваємо 360 г борошна, додаємо сіль. Вимішуємо так, щоб опара була без грудочок. Додаємо суміш сухофруктів і борошно невеликими порціями. Вимішуємо близько 8-10 хв. Кожен раз тісто веде себе по-різному, тому вам може знадобитися ще трохи борошна. Сміливо додавайте. Отже, опара повинна стати однорідною, м'якою та еластичною. Вона не повинна прилипати до рук.
Кладемо тісто в миску, змащену рослинним маслом. Накриваємо і залишаємо на 15-2 години, щоб воно підійшло приблизно в 2 рази.
Поки наша опара підходить, вирізаємо з пекарської папери заготовки для формочок. Змащуємо їх рослинною олією, викладаємо папір на дно і боки. Обсяг формочок, приблизно, 1 л. Кількість - 2-3 шт. Також ви можете приготувати для цього панеттоне більше формочок, але з меншим об'ємом.
Перевіряємо тісто, перекладаємо його на поверхню, посипану борошном. Поділяємо на дві однакові частини. Формуємо рівні кульки, накриваємо і залишаємо приблизно на 5 хв. Потім розкладаємо їх у формочки. Верх тіста змащуємо рослинним маслом. Залишаємо на 30-50 хв. Обсяг тесту повинен збільшитися в 2-3 рази.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. І, нарешті, випікаємо наш вишуканий італійський паску панеттоне протягом 35-45 хв. Коли верх добре зарум'яниться, дістаємо пиріг з духовки, перевіряємо готовність дерев'яною паличкою, виймаємо з формочок і даємо охолонути.
І останній солодкий штрих - поливаємо наше творіння цукровою глазур'ю або посипаємо цукровою пудрою. Вмикаємо уяву і прикрашаємо на свій смак. І ось ваш італійський паску панеттоне, рецепт якого ми відкрили для вас - готовий! Приємного апетиту!
Рецепт італійського панеттоне
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт італійської великодня панеттоне простий, а приготування - приємно. У великій ємності готуємо тісто: змішуємо тепле молоко або воду (але не вище 40 градусів, інакше дріжджі можуть загинути) з 1 ч. л. цукру і 25 г свіжих дріжджів або 10 г сухих. Залишаємо опару на 5 хв., щоб вона трохи підійшла. У невеликій ємності розтоплюємо вершкове масло і цукор.Окремо збиваємо 2 яйця і 3 жовтки.
Тепер натираємо 2 ч. л. цедри. Італійський панеттоне готується з лимонною цедрою, але ви можете використовувати також апельсинову. Вона додасть випічці більш солодкий аромат. Змішуємо цедру, сухофрукти, ванілін, горішки і 1 ч. л. борошна.
В тісто, яке вже трохи підійшло, додаємо розтоплене масло з цукром і вимішуємо. Вливаємо збиті яйця і знову вимішуємо. Просіваємо 360 г борошна, додаємо сіль. Вимішуємо так, щоб опара була без грудочок. Додаємо суміш сухофруктів і борошно невеликими порціями. Вимішуємо близько 8-10 хв. Кожен раз тісто веде себе по-різному, тому вам може знадобитися ще трохи борошна. Сміливо додавайте. Отже, опара повинна стати однорідною, м'якою та еластичною. Вона не повинна прилипати до рук.
Кладемо тісто в миску, змащену рослинним маслом. Накриваємо і залишаємо на 15-2 години, щоб воно підійшло приблизно в 2 рази.
Поки наша опара підходить, вирізаємо з пекарської папери заготовки для формочок. Змащуємо їх рослинною олією, викладаємо папір на дно і боки. Обсяг формочок, приблизно, 1 л. Кількість - 2-3 шт. Також ви можете приготувати для цього панеттоне більше формочок, але з меншим об'ємом.
Перевіряємо тісто, перекладаємо його на поверхню, посипану борошном. Поділяємо на дві однакові частини. Формуємо рівні кульки, накриваємо і залишаємо приблизно на 5 хв. Потім розкладаємо їх у формочки. Верх тіста змащуємо рослинним маслом. Залишаємо на 30-50 хв. Обсяг тесту повинен збільшитися в 2-3 рази.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. І, нарешті, випікаємо наш вишуканий італійський паску панеттоне протягом 35-45 хв. Коли верх добре зарум'яниться, дістаємо пиріг з духовки, перевіряємо готовність дерев'яною паличкою, виймаємо з формочок і даємо охолонути.
І останній солодкий штрих - поливаємо наше творіння цукровою глазур'ю або посипаємо цукровою пудрою. Вмикаємо уяву і прикрашаємо на свій смак. І ось ваш італійський паску панеттоне, рецепт якого ми відкрили для вас - готовий! Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Паска - рецепт
Випікання великодніх пасок давня традиція, яка з роками практично не змінилася, хіба що завдяки сучасним технологіям кілька удосконалилася.
Рецепт паски
Пекти паски - традиція. А тому ми взяли за правило щороку радувати вас новими рецептами цих ласощів. Ось і на цей раз ми знайшли найрізноманітніші
Паска в мультиварці
Скоро настане день Пасхи, головними стравами якого є паски, фарбовані яйця, паски. Варто відзначити, що великодні паски можна пекти не лише у
Тісто для пасок
Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно
Паска з родзинками
Паска - чудова випічка, яку зазвичай печуть на свято Пасхи, але можна зробити і на будь-яке інше торжество. Його можна подати з гарячим чаєм або
Булочки з родзинками - рецепт
Булочки з родзинками - відмінне доповнення до сніданку або полуденка. М'які, ніжні, солодкі - вони буквально тануть у роті. Як приготувати таку