Паска в мультиварці

Заздалегідь зазначимо, що будь-який з наведених рецептів паски в мультиварці ви можете застосувати до своєї моделі девайса. Принцип роботи у них однаковий, можуть відрізнятися режими, але це не принципово і суті не змінює.
Паска в мультиварці Панасонік
Інгредієнти:
Приготування
Робимо опару: дріжджі розводимо в теплому молоці, додаємо чайну ложку цукру і 50 г борошна. Перемішуємо і ставимо в тепле місце підходити. Тим часом починаємо готувати тісто: білки відділяємо від жовтків і збиваємо з цукром окремо і білки, й жовтки.
Тепер в жовтки додаємо опару, перемішуємо і вводимо білки, додаємо сіль і ванільний цукор. Кладемо попередньо промитий і просушений ізюм (при бажанні можете додати цукати), розтоплене вершкове масло, а потім потроху вводимо просіяне борошно, продовжуючи вимішувати тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним, якщо тісто липне до рук, додаємо трохи олії. Тепер ставимо тісто підходити в тепле місце. Коли воно підніметься в перший раз, треба його обім'яти і знову поставити підходити. Коли тісто підійшло вдруге, можна приступати до випічки: змащуємо олією або маргарином чашу мультиварки, заповнюємо її тестом приблизно на 1/3 об'єму і включаємо режим «Підігрів» на 20 хвилин, а потім залишаємо ще хвилин на 30 щоб тісто підійшло вже у формі. Після цього включаємо режим «Випічка», виставляємо час 60 хвилин. Після того, як таймер вимикається, виставте час 40 хвилин. Паску в мультиварці готовий. Коли він охолоне, можете змастити глазур'ю або посипати цукровою пудрою.
Паска в мультиварці Редмонд
Інгредієнти:
Для паски:
Для просочення:
Приготування
Родзинки промиваємо, обсушуємо і заливаємо коньяком. Молоко трохи підігріваємо, воно повинно бути теплим, а не гарячим. Розвести в ньому дріжджі. Збиваємо 3 білка і 2 жовтки з цукром, потім додаємо сметану, сіль і ванільний цукор. Потихеньку додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Ставимо його хвилин на 30 підходити в тепле місце. Для цих цілей можна використовувати раковину з теплою водою, а можна - злегка нагріту духовку. Після того, як тісто трохи підійшло, обминаємо його і додаємо розтоплене вершкове масло, добре перемішуємо. Знову прибираємо в тепле місце, тепер десь на півтора-два години. Маса повинна збільшитися в об'ємі вдвічі. Тепер знову її обмяли і додаємо віджатий від коньяку родзинки. Тісто добре вимісити, щоб сухофрукти розподілилися по ньому рівномірно. Якщо воно липне, додайте трохи рослинного масла або змастіть їм руки. Каструльку від мультиварки змащуємо маслом і викладаємо тісто, воно повинно займати приблизно одну третину обсягу.

Робимо просочення: розтоплюємо мед з вершковим маслом. Зверху в куличе робимо поглиблення і водимо в нього просочення. Зручно це зробити кондитерським шприцом. З просоченням паска виходить соковитіше. А верх змащуємо глазур'ю, так що ніяких дефектів видно не буде.
Рекомендуємо добрі рецепти

Паска - рецепт
Випікання великодніх пасок давня традиція, яка з роками практично не змінилася, хіба що завдяки сучасним технологіям кілька удосконалилася.

Сирна паска - рецепт
Традиційно свято Воскресіння Христового крім звичайних дріжджових пасок готують ще й сирну паску, для якої необхідна спеціальна форма. Але якщо такої

Рецепт паски
Пекти паски - традиція. А тому ми взяли за правило щороку радувати вас новими рецептами цих ласощів. Ось і на цей раз ми знайшли найрізноманітніші

Тісто для пасок
Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно

Паска з родзинками
Паска - чудова випічка, яку зазвичай печуть на свято Пасхи, але можна зробити і на будь-яке інше торжество. Його можна подати з гарячим чаєм або

Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю