Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паска в мультиварці

Паска в мультиварці

16-03-2015, 14:24
2 601
Паска в мультиварці
Наближається свято Світлої Пасхи. В магазинах буде продаватися безліч пасок, але багато господині намагаються приготувати ці вироби самостійно. Адже домашня випічка набагато смачніше і ароматні покупної. У цій статті ми розповімо вам кілька рецептів, як приготувати паску в мультиварці.
Заздалегідь зазначимо, що будь-який з наведених рецептів паски в мультиварці ви можете застосувати до своєї моделі девайса. Принцип роботи у них однаковий, можуть відрізнятися режими, але це не принципово і суті не змінює.

Паска в мультиварці Панасонік


Інгредієнти:

  • борошно - 06 кг;

  • молоко - 100 г;

  • дріжджі сухі - 15 г;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 150 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • соняшникова рафінована олія - 3 ст. ложки;

  • яйця - 3 шт.;

  • ізюм - 100 г;

  • ванільний цукор - 2 пакетика.


  • Приготування
    Робимо опару: дріжджі розводимо в теплому молоці, додаємо чайну ложку цукру і 50 г борошна. Перемішуємо і ставимо в тепле місце підходити. Тим часом починаємо готувати тісто: білки відділяємо від жовтків і збиваємо з цукром окремо і білки, й жовтки.
    Тепер в жовтки додаємо опару, перемішуємо і вводимо білки, додаємо сіль і ванільний цукор. Кладемо попередньо промитий і просушений ізюм (при бажанні можете додати цукати), розтоплене вершкове масло, а потім потроху вводимо просіяне борошно, продовжуючи вимішувати тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним, якщо тісто липне до рук, додаємо трохи олії. Тепер ставимо тісто підходити в тепле місце. Коли воно підніметься в перший раз, треба його обім'яти і знову поставити підходити. Коли тісто підійшло вдруге, можна приступати до випічки: змащуємо олією або маргарином чашу мультиварки, заповнюємо її тестом приблизно на 1/3 об'єму і включаємо режим «Підігрів» на 20 хвилин, а потім залишаємо ще хвилин на 30 щоб тісто підійшло вже у формі. Після цього включаємо режим «Випічка», виставляємо час 60 хвилин. Після того, як таймер вимикається, виставте час 40 хвилин. Паску в мультиварці готовий. Коли він охолоне, можете змастити глазур'ю або посипати цукровою пудрою.

    Паска в мультиварці Редмонд


    Інгредієнти:
    Для паски:

  • борошно - 600-700 г;

  • молоко - 180 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка (з гіркою);

  • родзинки - 70 г;

  • коньяк - 50 мл;

  • сметана - 200 г;

  • цукор - 150 г;

  • ванільний цукор - 20 г;

  • сіль - щіпка;

  • масло вершкове - 50 г.


  • Для просочення:

  • мед - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 20 р.


  • Приготування
    Родзинки промиваємо, обсушуємо і заливаємо коньяком. Молоко трохи підігріваємо, воно повинно бути теплим, а не гарячим. Розвести в ньому дріжджі. Збиваємо 3 білка і 2 жовтки з цукром, потім додаємо сметану, сіль і ванільний цукор. Потихеньку додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Ставимо його хвилин на 30 підходити в тепле місце. Для цих цілей можна використовувати раковину з теплою водою, а можна - злегка нагріту духовку. Після того, як тісто трохи підійшло, обминаємо його і додаємо розтоплене вершкове масло, добре перемішуємо. Знову прибираємо в тепле місце, тепер десь на півтора-два години. Маса повинна збільшитися в об'ємі вдвічі. Тепер знову її обмяли і додаємо віджатий від коньяку родзинки. Тісто добре вимісити, щоб сухофрукти розподілилися по ньому рівномірно. Якщо воно липне, додайте трохи рослинного масла або змастіть їм руки. Каструльку від мультиварки змащуємо маслом і викладаємо тісто, воно повинно займати приблизно одну третину обсягу.
    Паска в мультиварці
    Включаємо режим «Мультиповар» (температура 35 градусів) і даємо тісту підійти. Жовтки збиваємо з 2 ст. ложками молока, отриманою сумішшю змащуємо верх паски. Тепер включаємо режим «Випічка» приблизно на 15-2 години. Час випікання може змінюватись в залежності від того, наскільки добре піднялося тісто. Чим воно легшим, тим швидше пропечеться паска. Тому через півтори години можете перевірити готовність зубочисткою - якщо вона суха, значить паска готова.
    Робимо просочення: розтоплюємо мед з вершковим маслом. Зверху в куличе робимо поглиблення і водимо в нього просочення. Зручно це зробити кондитерським шприцом. З просоченням паска виходить соковитіше. А верх змащуємо глазур'ю, так що ніяких дефектів видно не буде.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паска - рецепт
    Паска - рецепт
    Випікання великодніх пасок давня традиція, яка з роками практично не змінилася, хіба що завдяки сучасним технологіям кілька удосконалилася.
    Сирна паска - рецепт
    Сирна паска - рецепт
    Традиційно свято Воскресіння Христового крім звичайних дріжджових пасок готують ще й сирну паску, для якої необхідна спеціальна форма. Але якщо такої
    Рецепт паски
    Рецепт паски
    Пекти паски - традиція. А тому ми взяли за правило щороку радувати вас новими рецептами цих ласощів. Ось і на цей раз ми знайшли найрізноманітніші
    Тісто для пасок
    Тісто для пасок
    Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно
    Паска з родзинками
    Паска з родзинками
    Паска - чудова випічка, яку зазвичай печуть на свято Пасхи, але можна зробити і на будь-яке інше торжество. Його можна подати з гарячим чаєм або
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю