Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сирна паска - рецепт

Сирна паска - рецепт

16-03-2015, 14:26
1 148
Сирна паска - рецепт
Великодній суєта не може пройти без приготування паски з сиру. Рецептів у сирною паски, як і у багатьох популярних страв, безліч, але всі їх об'єднує той факт, що для будь сирної паски потрібна форма. Традиційно вона робиться з дерева, у вигляді усіченої піраміди, що символізує Гріб Господній, з обов'язковими зображеннями списи, квітів (паростків), хреста і тростини з боків, і літерами «ХВ» - зверху. На сьогоднішній день подібну розбірну форму виготовляють і з пластику, але, на жаль, придбати її досить непросто. А як же тоді приготувати сирну великдень, якщо такої форми будинку не знайшлося? Для цих цілей можна пристосувати квадратне відерце з пластику, зробивши в ньому багато дірочок для стікання сироватки. Форму в обох випадках потрібно буде вистилати злегка вологою марлею.

Рецепт простий сирної паски
Інгредієнти:

  • сир (свіжий) - 15 кг;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цукор (краще цукрова пудра) - 1/2 склянки;

  • сметана - 1/2 склянки;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Свіжий сир двічі протираємо через сито. Масло розтираємо з цукром і сіллю, поки цукор не розчиниться. Потім додаємо сметану і розмішуємо до тих пір, поки суміш не стане повітряної і однорідною. Заправляємо протертий сир цією сумішшю, викладаємо сир у форму і ставимо під гніт на добу в холодне місце. Після гніт знімемо, великдень викладаємо на блюдо і прикрашаємо.

    Рецепт вареної сирної паски
    Сирна паска - рецепт

    Інгредієнти:

  • сир (свіжий) - 2 кг;

  • вершкове масло - 400 г;

  • цукор (краще цукрова пудра) - 700 г;

  • сметана - 800 г;

  • яйце - 10 шт.;

  • очищений мигдаль - 100 г;

  • ізюм - 100 г;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Протираємо двічі через сито сир з маслом, додаємо сметану і яйця. Все добре перемішуємо. Ставимо каструльку на плиту, безперервно помішуючи, доводимо масу до кипіння. Як тільки це відбудеться, знімаємо каструлю з вогню і відразу ж охолоджуємо, ставлячи посудину в холодну воду, не забуваючи помішувати. Коли маса охолоне, додаємо в неї ванілін, горіхи, цукор і родзинки. Суміш знову перемішуємо і викладаємо у форму, добре утрамбовуючи. Залишаємо в холоді під гнітом на добу.

    Рецепт сирного паски
    Любителі сиру не відмовляться побалувати себе і близьких не тільки найніжнішої сирною паскою, але і сирним паскою, приготованим в хлібопічці або духовці. Щоб зробити паску в хлібопічці багато зусиль не потрібно - головне вибрати правильну програму, а от для приготування паски в духовці зусиль доведеться докласти більше, тому будемо розбирати саме цей спосіб.
    Інгредієнти:

  • сир - 250 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • цукор - 2/3 склянки + 1ч. ложка;

  • молоко - 1/4 склянки;

  • цукрова пудра - 1 /3 склянки;

  • борошно - 2 склянки + 1 ст. ложка;

  • яйце - 3 шт.;

  • дріжджі сухі - 5-6 г;

  • родзинки - 2/3 склянки;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Сирна паска - рецепт

    Молоко злегка зігріваємо, додаємо столову ложку борошна, чайну ложку цукру і дріжджі. Все перемішуємо і ставимо опару в тепле місце підходити. Відокремлюємо в одного яйця жовток від білка. Білок прибираємо в холодильник, жовток з рештою яйця збиваємо з цукром. Вливаємо цю суміш в розтертий сир, додаємо розтоплене вершкове масло, опару, ванілін і сіль. Все добре перемішуємо, додаємо борошно, перемішуємо ще раз, всипаємо митий і висушений ізюм і знову все ретельно перемішуємо. У підготовлені форми (на дні гурток промасленого паперу, боки змащені маслом) викладаємо тісто, не більше половини висоти форми. Залишаємо підходити, поки тісто не підніметься вдвічі. Далі форми ставимо в розігріту духовку до 200оС, поки верх пасок не зарум'яниться. Після цього духовку відкриваємо і прикриваємо верхівки пасок мокрими гуртками з паперу. Випікаємо до повної готовності, хвилин 40-50. Поки паски в духовці, готуємо глазур - збиваємо білок з цукровою пудрою і лимонним соком. Поливаємо готові паски глазур'ю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паска - рецепт
    Паска - рецепт
    Випікання великодніх пасок давня традиція, яка з роками практично не змінилася, хіба що завдяки сучасним технологіям кілька удосконалилася.
    Великодня випічка
    Великодня випічка
    Всі ми з нетерпінням чекаємо Великодня, щоб поласувати такою чисто пасхальною випічкою, як паски і паски. Тільки от багато молоді господині, які
    Паска в хлібопічці
    Паска в хлібопічці
    Придбали хлібопічку, але не знаєте, як у ній приготувати паску? Це ваш шанс навчитися. Все дуже просто: трохи знань, ну і, звичайно, досвід
    Рецепт паски
    Рецепт паски
    Пекти паски - традиція. А тому ми взяли за правило щороку радувати вас новими рецептами цих ласощів. Ось і на цей раз ми знайшли найрізноманітніші
    Паска в мультиварці
    Паска в мультиварці
    Скоро настане день Пасхи, головними стравами якого є паски, фарбовані яйця, паски. Варто відзначити, що великодні паски можна пекти не лише у
    Тісто для пасок
    Тісто для пасок
    Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно