Паска з родзинками
Сьогодні ми розповімо, як спекти паска з родзинками. Отже, всі продукти, крім яєчних білків, заздалегідь виймаємо з холодильника. Тепер давайте приготуємо опару для майбутнього тіста: молоко злегка підігріваємо, виливаємо в миску, додаємо цукор, трохи борошна і перемішуємо. Після цього висипаємо сухі дріжджі, накриваємо опару рушником, або затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин. Як тільки вона збільшиться в об'ємі, ретельно перемішуємо дерев'яною ложкою.
Далі, обережно відокремлюємо білки від желточков, розтираємо останні з цукром, ваніліном і додаємо до опарі. Поступово всипаємо борошно і ретельно все перемішуємо. Білки збиваємо міксером, кидаючи дрібку солі в міцну, але піну. Потім перекладаємо їх у наше тісто, акуратно перемішуючи. На водяній бані розтоплюємо вершкове масло і теж відправляємо її в наш заміс.
Після цього миємо руки гарячою водою і починаємо гарненько вимішувати тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до ваших рук. Відправляємо вимешанную масу знову в тепле місце й чекаємо, щоб воно ще раз підійшло і збільшилося в кілька разів. Не втрачаючи часу дарма, гарненько промиваємо і просушуємо рушником родзинки і висипаємо його в тісто. Форму для випічки промазуємо маслом і викладаємо в неї нашу масу.
Потім випікаємо паска 45-60 хвилин у попередньо розігрітій духовці при температурі 150 градусів. А ми цим часом поки приготуємо смачну білкову глазур : збиваємо в зручній посуді охолоджені яєчні білки з невеликою кількістю цукрової пудри. Як тільки суміш вийде досить пишною, змащуємо їй всю верхівку нашого паски, а зверху присипаємо кондитерськими декоративними посипками.
Інгредієнти:
молоко - 500 мл;
яйце - 2 шт.;
коньяк - 2 ст. ложки;
цукор - 2 ст.;
цедра лимонна - 1 ч. ложка;
борошно - 1200 м;
цукати - 1 ст.;
родзинки - 1 ст.;
масло вершкове - 1 ч. ложка;
ячние жовтки - 2 шт.;
цукор ванільний - за смаком;
свіже дріжджі - 1 пачка.
Приготування
Отже, для приготування смачної паски з родзинками наливаємо у ковшичек молоко, нагріваємо його трохи, до теплого стану, кладемо дріжджі і перемішуємо. Потім додаємо кілька ложок цукру, борошна, накриваємо миску рушником і залишаємо на 10 хвилин.
Після цього викладаємо в опару збиті з цукром і ванільним цукром яєчні жовтки, розм'якшене масло, вливаємо коньяк, кидаємо сіль, збиті білки. Все ретельно перемішуємо, підсипаючи борошно, і залишаємо тісто на 2 години в теплому місці до збільшення в об'ємі. Далі висипаємо решту борошно, вимішуємо. Заздалегідь промитий і розпарений ізюм з цукатами перемішуємо з жменею борошна, викладаємо тісто і залишаємо для підйому в теплі.
Форму для паски змащуємо маслом, присипаємо борошном, викладаємо тісто, заповнюючи її на половину об'єму, і залишаємо постояти на 30 - 40 хвилин. Випікаємо паска 45 хвилин при 190 градусах, а потім покриваємо білкової глазур'ю і посипаємо зверху посипкою.
Далі, обережно відокремлюємо білки від желточков, розтираємо останні з цукром, ваніліном і додаємо до опарі. Поступово всипаємо борошно і ретельно все перемішуємо. Білки збиваємо міксером, кидаючи дрібку солі в міцну, але піну. Потім перекладаємо їх у наше тісто, акуратно перемішуючи. На водяній бані розтоплюємо вершкове масло і теж відправляємо її в наш заміс.
Після цього миємо руки гарячою водою і починаємо гарненько вимішувати тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до ваших рук. Відправляємо вимешанную масу знову в тепле місце й чекаємо, щоб воно ще раз підійшло і збільшилося в кілька разів. Не втрачаючи часу дарма, гарненько промиваємо і просушуємо рушником родзинки і висипаємо його в тісто. Форму для випічки промазуємо маслом і викладаємо в неї нашу масу.
Потім випікаємо паска 45-60 хвилин у попередньо розігрітій духовці при температурі 150 градусів. А ми цим часом поки приготуємо смачну білкову глазур : збиваємо в зручній посуді охолоджені яєчні білки з невеликою кількістю цукрової пудри. Як тільки суміш вийде досить пишною, змащуємо їй всю верхівку нашого паски, а зверху присипаємо кондитерськими декоративними посипками.
Паска з родзинками і цукатами
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування смачної паски з родзинками наливаємо у ковшичек молоко, нагріваємо його трохи, до теплого стану, кладемо дріжджі і перемішуємо. Потім додаємо кілька ложок цукру, борошна, накриваємо миску рушником і залишаємо на 10 хвилин.
Після цього викладаємо в опару збиті з цукром і ванільним цукром яєчні жовтки, розм'якшене масло, вливаємо коньяк, кидаємо сіль, збиті білки. Все ретельно перемішуємо, підсипаючи борошно, і залишаємо тісто на 2 години в теплому місці до збільшення в об'ємі. Далі висипаємо решту борошно, вимішуємо. Заздалегідь промитий і розпарений ізюм з цукатами перемішуємо з жменею борошна, викладаємо тісто і залишаємо для підйому в теплі.
Форму для паски змащуємо маслом, присипаємо борошном, викладаємо тісто, заповнюючи її на половину об'єму, і залишаємо постояти на 30 - 40 хвилин. Випікаємо паска 45 хвилин при 190 градусах, а потім покриваємо білкової глазур'ю і посипаємо зверху посипкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паска - рецепт
Випікання великодніх пасок давня традиція, яка з роками практично не змінилася, хіба що завдяки сучасним технологіям кілька удосконалилася.
Рецепт паски
Пекти паски - традиція. А тому ми взяли за правило щороку радувати вас новими рецептами цих ласощів. Ось і на цей раз ми знайшли найрізноманітніші
Паска в мультиварці
Скоро настане день Пасхи, головними стравами якого є паски, фарбовані яйця, паски. Варто відзначити, що великодні паски можна пекти не лише у
Великодній вінок - рецепт
До Великодня всі готуються дуже ретельно: фарбують яйця, печуть паски, і, звичайно ж, виготовляють прикраси для столу. Одним з них є великодній
Тісто для пасок
Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю