Великодній вінок - рецепт

Рецепт великоднього вінка
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати великодній вінок своїми руками? Молоко трохи підігріваємо і розчиняємо в ньому сухі дріжджі. Потім додаємо половину борошна, перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо на 30 хвилин у тепле місце. Наша опара повинна збільшитися приблизно в два рази. А ми цим часом відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром, а білки збиваємо з сіллю до утворення пишної піни. У підійшла опару потроху вливаємо жовтки і перемішуємо. Слідом кладемо розтоплене вершкове масло. Потім додаємо білки і знову гарненько перемішуємо. Під кінець поступово всипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його рушником і знову ставимо в тепле місце приблизно на годину.

Коли тісто підніметься, ми його знову перемішуємо і даємо йому ще раз піднятися. Цим часом дрібно рубаємо горіхи і цукати. Тісто ділимо на 3 частини, розгортаючи кожну смужку 10 на 50 см. На одну зверху викладаємо горіхи і загортаємо в рулет, добре защипивая краю. Таку ж трубочку робимо з родзинками і з цукатами. З одержаних рулетиків заплетем косичку і формуємо вінок.
Викладаємо його на змащений маслом деко, в середину ставимо вогнетривку форму, а по верхівці вінка робимо невеликі поглиблення для яєць. Випікаємо протягом 40 хвилин при температурі 180°C. От і все. Чудове і незвичайне прикраса святкового столу готово.
Рекомендуємо добрі рецепти

Паска - рецепт
Випікання великодніх пасок давня традиція, яка з роками практично не змінилася, хіба що завдяки сучасним технологіям кілька удосконалилася.

Рецепт паски
Пекти паски - традиція. А тому ми взяли за правило щороку радувати вас новими рецептами цих ласощів. Ось і на цей раз ми знайшли найрізноманітніші

Паска в мультиварці
Скоро настане день Пасхи, головними стравами якого є паски, фарбовані яйця, паски. Варто відзначити, що великодні паски можна пекти не лише у

Паска з родзинками
Паска - чудова випічка, яку зазвичай печуть на свято Пасхи, але можна зробити і на будь-яке інше торжество. Його можна подати з гарячим чаєм або

Булочки з родзинками - рецепт
Булочки з родзинками - відмінне доповнення до сніданку або полуденка. М'які, ніжні, солодкі - вони буквально тануть у роті. Як приготувати таку

Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю