Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Булочки з родзинками - рецепт

Булочки з родзинками - рецепт

18-01-2015, 12:28
3 491
Булочки з родзинками - рецепт
Важко знайти людину, яка не любила б випічку. Ну дуже складно відязикатися від ароматного пиріжка або булочки з чашкою улюбленого чаю. А уявіть, що це не покупна магазинна булочка, а домашня Смакота, правда? Зараз ми вам розповімо, як приготувати булочки з родзинками будинку.

Як спекти булочки з родзинками?


Інгредієнти:

  • борошно - 600 г;

  • дріжджі сухі - 2 ч. ложки;

  • молоко - 125 склянки;

  • яйця - 3 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 100 г;

  • родзинки - 200 р.


  • Приготування
    Підігріваємо Молоко, воно повинно бути теплим, а не гарячим. Робимо опару: в молоко додаємо дріжджі, половину борошна і перемішуємо. Опару прибираємо в тепле місце. Коли вона піднялася, обминаємо, додаємо сіль, масло і жовтки 2 яєць, потім потроху додаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Ставимо його в тепле місце. Воно повинно підійти мінімум 2 рази. Коли перший раз воно підійшло, обминаємо його і ставимо підходити знову.
    Тепер поділяємо тісто на 2 частини. Кожну з них трохи розкачуємо, викладаємо родзинки і скачуємо рулетиком. А потім рулети розрізаємо на шматочки - це і будуть наші булочки. Деко змащуємо олією, викладаємо булочки і даємо постояти 15-20 хвилин, вони ще повинні підійти. Тепер збиваємо яйце і змащуємо верх булочок, випікаємо при 200 градусах приблизно півгодини до зарум'янювання. Солодкі булочки з родзинками готові.

    Булочки з родзинками в хлібопічці - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно - 350 г;

  • молоко - 80 мл;

  • сухі дріжджі - 2 ч. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • масло вершкове - 140 г;

  • цукор - 80 г;

  • сіль - щіпка;

  • родзинки - 100 р.


  • Приготування
    Родзинки заздалегідь перебираємо, миємо і заливаємо окропом. У форму для хлібопічки вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо яйця, цукор, сіль і молоко. Борошно просіваємо і також додаємо в форму, туди ж насипаємо дріжджі. Виставляємо програму першого замісу тіста. Після того, як таймер виключився, додаємо ізюм. Включаємо знову на другий заміс. А далі можете вступити на свій розсуд: можете спекти булку в хлібопічці, а можете - в духовці. Якщо будете пекти в хлібопічці, встановлюйте режим «Основна випічка» і готуйте до звукового сигналу. Якщо вирішили пекти булочки в духовці, то дістаємо тісто, викладаємо на посипану борошном поверхню і починаємо фантазувати. Можемо просто скачати кульки, а можемо зробити «завиточки». Для цього тісто розгортаємо в пласт, ділимо його на смужки, і кожну смужку скачуємо рулетиком. Викладаємо булочки на деко, даємо підійти хвилин 20-30 змащуємо яйцем і випікаємо при 180 градусах 25-30 хвилин. Як булочки почали зарумяниваться, перевіряємо готовність зубочисткою. Якщо вона залишилася сухою, значить, смачні булочки з родзинками готові.

    Рецепт здобних булочок з сиром та родзинками


    Дріжджові булочки з сиром та родзинками ще називають «ватрушки», якщо начинка у них не прикривається тестом. Як зробити булочки з родзинками і сиром, ми вам зараз розповімо.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно 550 г;

  • молоко - 150 мл;

  • цукор - 70 г;

  • маргарин - 50 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка;

  • ванілін - 1 пакетик;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • сир - 500 г;

  • ізюм - 100 г;

  • цукор - 150 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • ванільний цукор - 1 пакетик.


  • Приготування
    Робимо опару: змішати тепле молоко, половину борошна, дріжджі і цукор. Ставимо її в тепле місце. Коли опара піднялася, додаємо в неї яйце, розтоплений маргарин, борошно, ванілін і щіпку солі. Тісто вимішуємо до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Тепер прибираємо його в тепле місце. Коли воно підніметься, його потрібно обім'яти. Бажано так проробити ще 2 рази.
    Поки тісто підходить, займемося начинкою. Для цього сир перетираємо з цукром у блендері, додаємо ванільний цукор, борошно, родзинки і перемішуємо.
    Булочки з родзинками - рецепт

    Після цього тісто викладаємо на стіл, посипаний борошном. Ділимо його на кульки. Кожна кулька трохи приплюснем, зробимо в ньому поглиблення і покладемо нашу начинку. Якщо не хочете, щоб начинка була відкритою, можете сформувати булочки по-іншому, наприклад, розкачати тісто в пласт, зверху викласти начинку і загорнути краї. А потім вже порізати на порційні шматочки. Тут вже можете робити, як вам більше подобається.
    Викладаємо булочки на змащений маслом деко і даємо підійти. Змащуємо верх жовтком і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180-200 градусів близько 25 хвилин, поки тісто не стане рум'яним. Булочки з сиром та родзинками особливо смачні з топленим молоком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
    Булочки в мультиварці
    Булочки в мультиварці
    В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
    Булочки з маком - рецепт
    Булочки з маком - рецепт
    Думаю, кожен з нас хоч раз у житті пробував смачні, ароматні булочки з маком. Хочете приготувати їх вдома і пригостити своїх улюблених домочадців
    Булочки на молоці
    Булочки на молоці
    Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні