Булочки з родзинками - рецепт
Важко знайти людину, яка не любила б випічку. Ну дуже складно відязикатися від ароматного пиріжка або булочки з чашкою улюбленого чаю. А уявіть, що це не покупна магазинна булочка, а домашня Смакота, правда? Зараз ми вам розповімо, як приготувати булочки з родзинками будинку.
Інгредієнти:
борошно - 600 г;
дріжджі сухі - 2 ч. ложки;
молоко - 125 склянки;
яйця - 3 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
цукор - 100 г;
родзинки - 200 р.
Приготування
Підігріваємо Молоко, воно повинно бути теплим, а не гарячим. Робимо опару: в молоко додаємо дріжджі, половину борошна і перемішуємо. Опару прибираємо в тепле місце. Коли вона піднялася, обминаємо, додаємо сіль, масло і жовтки 2 яєць, потім потроху додаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Ставимо його в тепле місце. Воно повинно підійти мінімум 2 рази. Коли перший раз воно підійшло, обминаємо його і ставимо підходити знову.
Тепер поділяємо тісто на 2 частини. Кожну з них трохи розкачуємо, викладаємо родзинки і скачуємо рулетиком. А потім рулети розрізаємо на шматочки - це і будуть наші булочки. Деко змащуємо олією, викладаємо булочки і даємо постояти 15-20 хвилин, вони ще повинні підійти. Тепер збиваємо яйце і змащуємо верх булочок, випікаємо при 200 градусах приблизно півгодини до зарум'янювання. Солодкі булочки з родзинками готові.
Інгредієнти:
борошно - 350 г;
молоко - 80 мл;
сухі дріжджі - 2 ч. ложки;
яйця - 2 шт.;
масло вершкове - 140 г;
цукор - 80 г;
сіль - щіпка;
родзинки - 100 р.
Приготування
Родзинки заздалегідь перебираємо, миємо і заливаємо окропом. У форму для хлібопічки вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо яйця, цукор, сіль і молоко. Борошно просіваємо і також додаємо в форму, туди ж насипаємо дріжджі. Виставляємо програму першого замісу тіста. Після того, як таймер виключився, додаємо ізюм. Включаємо знову на другий заміс. А далі можете вступити на свій розсуд: можете спекти булку в хлібопічці, а можете - в духовці. Якщо будете пекти в хлібопічці, встановлюйте режим «Основна випічка» і готуйте до звукового сигналу. Якщо вирішили пекти булочки в духовці, то дістаємо тісто, викладаємо на посипану борошном поверхню і починаємо фантазувати. Можемо просто скачати кульки, а можемо зробити «завиточки». Для цього тісто розгортаємо в пласт, ділимо його на смужки, і кожну смужку скачуємо рулетиком. Викладаємо булочки на деко, даємо підійти хвилин 20-30 змащуємо яйцем і випікаємо при 180 градусах 25-30 хвилин. Як булочки почали зарумяниваться, перевіряємо готовність зубочисткою. Якщо вона залишилася сухою, значить, смачні булочки з родзинками готові.
Дріжджові булочки з сиром та родзинками ще називають «ватрушки», якщо начинка у них не прикривається тестом. Як зробити булочки з родзинками і сиром, ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно 550 г;
молоко - 150 мл;
цукор - 70 г;
маргарин - 50 г;
яйця - 1 шт.;
сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
ванілін - 1 пакетик;
сіль - щіпка.
Для начинки:
сир - 500 г;
ізюм - 100 г;
цукор - 150 г;
борошно - 3 ст. ложки;
ванільний цукор - 1 пакетик.
Приготування
Робимо опару: змішати тепле молоко, половину борошна, дріжджі і цукор. Ставимо її в тепле місце. Коли опара піднялася, додаємо в неї яйце, розтоплений маргарин, борошно, ванілін і щіпку солі. Тісто вимішуємо до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Тепер прибираємо його в тепле місце. Коли воно підніметься, його потрібно обім'яти. Бажано так проробити ще 2 рази.
Поки тісто підходить, займемося начинкою. Для цього сир перетираємо з цукром у блендері, додаємо ванільний цукор, борошно, родзинки і перемішуємо.
Після цього тісто викладаємо на стіл, посипаний борошном. Ділимо його на кульки. Кожна кулька трохи приплюснем, зробимо в ньому поглиблення і покладемо нашу начинку. Якщо не хочете, щоб начинка була відкритою, можете сформувати булочки по-іншому, наприклад, розкачати тісто в пласт, зверху викласти начинку і загорнути краї. А потім вже порізати на порційні шматочки. Тут вже можете робити, як вам більше подобається.
Викладаємо булочки на змащений маслом деко і даємо підійти. Змащуємо верх жовтком і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180-200 градусів близько 25 хвилин, поки тісто не стане рум'яним. Булочки з сиром та родзинками особливо смачні з топленим молоком.
Як спекти булочки з родзинками?
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо Молоко, воно повинно бути теплим, а не гарячим. Робимо опару: в молоко додаємо дріжджі, половину борошна і перемішуємо. Опару прибираємо в тепле місце. Коли вона піднялася, обминаємо, додаємо сіль, масло і жовтки 2 яєць, потім потроху додаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Ставимо його в тепле місце. Воно повинно підійти мінімум 2 рази. Коли перший раз воно підійшло, обминаємо його і ставимо підходити знову.
Тепер поділяємо тісто на 2 частини. Кожну з них трохи розкачуємо, викладаємо родзинки і скачуємо рулетиком. А потім рулети розрізаємо на шматочки - це і будуть наші булочки. Деко змащуємо олією, викладаємо булочки і даємо постояти 15-20 хвилин, вони ще повинні підійти. Тепер збиваємо яйце і змащуємо верх булочок, випікаємо при 200 градусах приблизно півгодини до зарум'янювання. Солодкі булочки з родзинками готові.
Булочки з родзинками в хлібопічці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Родзинки заздалегідь перебираємо, миємо і заливаємо окропом. У форму для хлібопічки вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо яйця, цукор, сіль і молоко. Борошно просіваємо і також додаємо в форму, туди ж насипаємо дріжджі. Виставляємо програму першого замісу тіста. Після того, як таймер виключився, додаємо ізюм. Включаємо знову на другий заміс. А далі можете вступити на свій розсуд: можете спекти булку в хлібопічці, а можете - в духовці. Якщо будете пекти в хлібопічці, встановлюйте режим «Основна випічка» і готуйте до звукового сигналу. Якщо вирішили пекти булочки в духовці, то дістаємо тісто, викладаємо на посипану борошном поверхню і починаємо фантазувати. Можемо просто скачати кульки, а можемо зробити «завиточки». Для цього тісто розгортаємо в пласт, ділимо його на смужки, і кожну смужку скачуємо рулетиком. Викладаємо булочки на деко, даємо підійти хвилин 20-30 змащуємо яйцем і випікаємо при 180 градусах 25-30 хвилин. Як булочки почали зарумяниваться, перевіряємо готовність зубочисткою. Якщо вона залишилася сухою, значить, смачні булочки з родзинками готові.
Рецепт здобних булочок з сиром та родзинками
Дріжджові булочки з сиром та родзинками ще називають «ватрушки», якщо начинка у них не прикривається тестом. Як зробити булочки з родзинками і сиром, ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Робимо опару: змішати тепле молоко, половину борошна, дріжджі і цукор. Ставимо її в тепле місце. Коли опара піднялася, додаємо в неї яйце, розтоплений маргарин, борошно, ванілін і щіпку солі. Тісто вимішуємо до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Тепер прибираємо його в тепле місце. Коли воно підніметься, його потрібно обім'яти. Бажано так проробити ще 2 рази.
Поки тісто підходить, займемося начинкою. Для цього сир перетираємо з цукром у блендері, додаємо ванільний цукор, борошно, родзинки і перемішуємо.
Після цього тісто викладаємо на стіл, посипаний борошном. Ділимо його на кульки. Кожна кулька трохи приплюснем, зробимо в ньому поглиблення і покладемо нашу начинку. Якщо не хочете, щоб начинка була відкритою, можете сформувати булочки по-іншому, наприклад, розкачати тісто в пласт, зверху викласти начинку і загорнути краї. А потім вже порізати на порційні шматочки. Тут вже можете робити, як вам більше подобається.
Викладаємо булочки на змащений маслом деко і даємо підійти. Змащуємо верх жовтком і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180-200 градусів близько 25 хвилин, поки тісто не стане рум'яним. Булочки з сиром та родзинками особливо смачні з топленим молоком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Булочки в мультиварці
В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
Булочки з маком - рецепт
Думаю, кожен з нас хоч раз у житті пробував смачні, ароматні булочки з маком. Хочете приготувати їх вдома і пригостити своїх улюблених домочадців
Булочки на молоці
Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні