Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Булочки з маком - рецепт

Булочки з маком - рецепт

18-01-2015, 13:04
2 081
Булочки з маком - рецепт
Здобні булочки з маком зазвичай асоціюються з бабусиної випічкою і ароматом рідного дому. Як же правильно зробити булочки з маком? Насправді для їх приготування потрібен всього-навсього точний рецепт. Адже недосвідченим господаркам важко передбачити, як поведуть себе дріжджі і борошно, тому їм легше використовувати рецепт із зазначенням заходів потрібних продуктів. Давайте
розглянемо з вами, як приготувати булочки з маком та іншою начинкою.

Булочки з маком і корицею - рецепт


Інгредієнти:

  • яйце - 3 шт.;

  • маргарин - 150 г;

  • дріжджі - 50 г;

  • молоко - 1 стакан;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • борошно;

  • сіль - щіпка;

  • рослинна олія;

  • мак, кориця - за смаком.


  • Приготування
    Приготування булочок з маком, не відніме у вас багато часу. Отже, щоб булочки з маком вийшли смачними, м'якими і ароматними чітко дотримуйтесь даній рецептурі. Яйця розбиваємо в миску і додаємо до них розтоплений маргарин, дріжджі, молоко, цукор і сіль. Все ретельно перемішуємо і акуратно додаємо борошно до тих пір, поки тісто не вийде таке, як на пельмені.
    Готове тісто ділимо на 3 однакові частини і розкачуємо кожну в пласт. Змащуємо маслом, посипаємо цукром, маком і корицею, закочує в рулетик. Розрізаємо на булочки і залишаємо на 15 години, щоб тісто трохи підійшло. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.

    Булочки з маком і глазур'ю


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вода - 0 5 ст.;

  • молоко - 100 мл;

  • вершкове масло - 50 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • дріжджі свіжі - 20 г;

  • борошно - 400 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Для начинки:

  • ізюм - 100 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • молоко - 4 ст. ложки;

  • манна крупа - 1 ст. ложка;

  • мак - 200 р.


  • Для глазурі:

  • молоко - 6 ст. ложок;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 5 р.


  • Приготування
    З чого почати і як спекти булочки з маком? Спочатку беремо дріжджі, кладемо в миску, розвести теплою водою і залишаємо хвилин на 10. Цим часом підігріваємо на слабкому вогні молоко і додаємо до нього масло і цукор. Ретельно розмішуємо, щоб весь цукор повністю розчинився, і знімаємо з вогню. Додаємо до молока дріжджову суміш і половину борошна, ретельно перемішуємо. Ставимо в тепле місце хвилин на 30. Потім додаємо яйце і борошно, замішуємо руками тісто і ставимо в тепло ще хвилин на 50.
    Поки наше тісто підходить, ми з вами займемося приготуванням начинки для булочок. Заливаємо окропом ізюм і залишаємо хвилин на 20 відмокати. Ставимо на плиту ковшечек, виливаємо молоко, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо манку і родзинки. Начинка для майбутніх булочок з маком та родзинками готова!
    Беремо тісто розгортаємо в прямокутник, викладаємо рівномірно всю начинку і звертаємо рулетом. Потім великим гострим ножем розрізаємо його на однакові шматочки.
    Викладаємо готові булочки на деко, змащене маслом, і відправляємо в духовку на 30 хвилин.
    Не втрачаючи часу дарма, приготуємо глазур: у каструлі змішуємо молоко з цукром і доводимо суміш до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо 5 хвилин до легкого загусання. Акуратно додаємо какао, перемішуємо і довариваем ще приблизно 3 хвилини. Знімаємо з плити, додаємо шматочок вершкового масла. Вийшла глазур'ю змащуємо остиглі булочки і подаємо їх до чаю.

    Булочки з маком на кефірі


    Інгредієнти:

  • сухі дріжджі - 1 ст. ложка;

  • цукор, сіль - за смаком;

  • кефір - 1 склянка;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 500 г;
  • Булочки з маком - рецепт

  • масло.


  • Приготування
    Дріжджі заливаємо теплою водою, додаємо цукор і гарненько перемішуємо. В іншій ємності змішуємо кефір, масло, яйце і сіль, ретельно збиваємо. Додаємо дріжджову суміш і борошно. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло. Начинку можете зробити будь-яку, виходячи з вашої фантазії і смаку. Тісто розкатуєте, змащуєте начинкою, звертаєте в рулет і разрезаете на частини. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
    Приємного вам чаювання!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Часникові булочки
    Часникові булочки
    Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
    Булочки в мультиварці
    Булочки в мультиварці
    В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
    Булочки на кефірі
    Булочки на кефірі
    Булочки на кефірі - це ніжна і повітряна випічка, яка сподобається як дітям, так і дорослим. Пропонуємо вам прості рецепти цієї дивовижної смаколики.
    Булочки на молоці
    Булочки на молоці
    Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні