Булочки з маком - рецепт
Здобні булочки з маком зазвичай асоціюються з бабусиної випічкою і ароматом рідного дому. Як же правильно зробити булочки з маком? Насправді для їх приготування потрібен всього-навсього точний рецепт. Адже недосвідченим господаркам важко передбачити, як поведуть себе дріжджі і борошно, тому їм легше використовувати рецепт із зазначенням заходів потрібних продуктів. Давайте
розглянемо з вами, як приготувати булочки з маком та іншою начинкою.
Інгредієнти:
яйце - 3 шт.;
маргарин - 150 г;
дріжджі - 50 г;
молоко - 1 стакан;
цукор - 1 ст. ложка;
борошно;
сіль - щіпка;
рослинна олія;
мак, кориця - за смаком.
Приготування
Приготування булочок з маком, не відніме у вас багато часу. Отже, щоб булочки з маком вийшли смачними, м'якими і ароматними чітко дотримуйтесь даній рецептурі. Яйця розбиваємо в миску і додаємо до них розтоплений маргарин, дріжджі, молоко, цукор і сіль. Все ретельно перемішуємо і акуратно додаємо борошно до тих пір, поки тісто не вийде таке, як на пельмені.
Готове тісто ділимо на 3 однакові частини і розкачуємо кожну в пласт. Змащуємо маслом, посипаємо цукром, маком і корицею, закочує в рулетик. Розрізаємо на булочки і залишаємо на 15 години, щоб тісто трохи підійшло. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода - 0 5 ст.;
молоко - 100 мл;
вершкове масло - 50 г;
яйце - 1 шт.;
дріжджі свіжі - 20 г;
борошно - 400 г;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - за смаком.
Для начинки:
ізюм - 100 г;
цукор - 3 ст. ложки;
молоко - 4 ст. ложки;
манна крупа - 1 ст. ложка;
мак - 200 р.
Для глазурі:
молоко - 6 ст. ложок;
цукор - 3 ст. ложки;
какао - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 5 р.
Приготування
З чого почати і як спекти булочки з маком? Спочатку беремо дріжджі, кладемо в миску, розвести теплою водою і залишаємо хвилин на 10. Цим часом підігріваємо на слабкому вогні молоко і додаємо до нього масло і цукор. Ретельно розмішуємо, щоб весь цукор повністю розчинився, і знімаємо з вогню. Додаємо до молока дріжджову суміш і половину борошна, ретельно перемішуємо. Ставимо в тепле місце хвилин на 30. Потім додаємо яйце і борошно, замішуємо руками тісто і ставимо в тепло ще хвилин на 50.
Поки наше тісто підходить, ми з вами займемося приготуванням начинки для булочок. Заливаємо окропом ізюм і залишаємо хвилин на 20 відмокати. Ставимо на плиту ковшечек, виливаємо молоко, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо манку і родзинки. Начинка для майбутніх булочок з маком та родзинками готова!
Беремо тісто розгортаємо в прямокутник, викладаємо рівномірно всю начинку і звертаємо рулетом. Потім великим гострим ножем розрізаємо його на однакові шматочки.
Викладаємо готові булочки на деко, змащене маслом, і відправляємо в духовку на 30 хвилин.
Не втрачаючи часу дарма, приготуємо глазур: у каструлі змішуємо молоко з цукром і доводимо суміш до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо 5 хвилин до легкого загусання. Акуратно додаємо какао, перемішуємо і довариваем ще приблизно 3 хвилини. Знімаємо з плити, додаємо шматочок вершкового масла. Вийшла глазур'ю змащуємо остиглі булочки і подаємо їх до чаю.
Інгредієнти:
сухі дріжджі - 1 ст. ложка;
цукор, сіль - за смаком;
кефір - 1 склянка;
яйце - 1 шт.;
борошно - 500 г;
масло.
Приготування
Дріжджі заливаємо теплою водою, додаємо цукор і гарненько перемішуємо. В іншій ємності змішуємо кефір, масло, яйце і сіль, ретельно збиваємо. Додаємо дріжджову суміш і борошно. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло. Начинку можете зробити будь-яку, виходячи з вашої фантазії і смаку. Тісто розкатуєте, змащуєте начинкою, звертаєте в рулет і разрезаете на частини. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Приємного вам чаювання!
розглянемо з вами, як приготувати булочки з маком та іншою начинкою.
Булочки з маком і корицею - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приготування булочок з маком, не відніме у вас багато часу. Отже, щоб булочки з маком вийшли смачними, м'якими і ароматними чітко дотримуйтесь даній рецептурі. Яйця розбиваємо в миску і додаємо до них розтоплений маргарин, дріжджі, молоко, цукор і сіль. Все ретельно перемішуємо і акуратно додаємо борошно до тих пір, поки тісто не вийде таке, як на пельмені.
Готове тісто ділимо на 3 однакові частини і розкачуємо кожну в пласт. Змащуємо маслом, посипаємо цукром, маком і корицею, закочує в рулетик. Розрізаємо на булочки і залишаємо на 15 години, щоб тісто трохи підійшло. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
Булочки з маком і глазур'ю
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для глазурі:
Приготування
З чого почати і як спекти булочки з маком? Спочатку беремо дріжджі, кладемо в миску, розвести теплою водою і залишаємо хвилин на 10. Цим часом підігріваємо на слабкому вогні молоко і додаємо до нього масло і цукор. Ретельно розмішуємо, щоб весь цукор повністю розчинився, і знімаємо з вогню. Додаємо до молока дріжджову суміш і половину борошна, ретельно перемішуємо. Ставимо в тепле місце хвилин на 30. Потім додаємо яйце і борошно, замішуємо руками тісто і ставимо в тепло ще хвилин на 50.
Поки наше тісто підходить, ми з вами займемося приготуванням начинки для булочок. Заливаємо окропом ізюм і залишаємо хвилин на 20 відмокати. Ставимо на плиту ковшечек, виливаємо молоко, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо манку і родзинки. Начинка для майбутніх булочок з маком та родзинками готова!
Беремо тісто розгортаємо в прямокутник, викладаємо рівномірно всю начинку і звертаємо рулетом. Потім великим гострим ножем розрізаємо його на однакові шматочки.
Викладаємо готові булочки на деко, змащене маслом, і відправляємо в духовку на 30 хвилин.
Не втрачаючи часу дарма, приготуємо глазур: у каструлі змішуємо молоко з цукром і доводимо суміш до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо 5 хвилин до легкого загусання. Акуратно додаємо какао, перемішуємо і довариваем ще приблизно 3 хвилини. Знімаємо з плити, додаємо шматочок вершкового масла. Вийшла глазур'ю змащуємо остиглі булочки і подаємо їх до чаю.
Булочки з маком на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі заливаємо теплою водою, додаємо цукор і гарненько перемішуємо. В іншій ємності змішуємо кефір, масло, яйце і сіль, ретельно збиваємо. Додаємо дріжджову суміш і борошно. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло. Начинку можете зробити будь-яку, виходячи з вашої фантазії і смаку. Тісто розкатуєте, змащуєте начинкою, звертаєте в рулет і разрезаете на частини. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Приємного вам чаювання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Булочки в мультиварці
В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
Булочки на кефірі
Булочки на кефірі - це ніжна і повітряна випічка, яка сподобається як дітям, так і дорослим. Пропонуємо вам прості рецепти цієї дивовижної смаколики.
Булочки на молоці
Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні