Здобні булочки з маком зазвичай асоціюються з бабусиної випічкою і ароматом рідного дому. Як же правильно зробити булочки з маком? Насправді для їх приготування потрібен всього-навсього точний рецепт. Адже недосвідченим господаркам важко передбачити, як поведуть себе дріжджі і борошно, тому їм легше використовувати рецепт із зазначенням заходів потрібних продуктів. Давайте
розглянемо з вами, як приготувати булочки з маком та іншою начинкою.
Булочки з маком і корицею - рецепт
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; маргарин - 150 г; дріжджі - 50 г; молоко - 1 стакан; цукор - 1 ст. ложка; борошно; сіль - щіпка; рослинна олія; мак, кориця - за смаком. Приготування Приготування булочок з маком, не відніме у вас багато часу. Отже, щоб булочки з маком вийшли смачними, м'якими і ароматними чітко дотримуйтесь даній рецептурі. Яйця розбиваємо в миску і додаємо до них розтоплений маргарин, дріжджі, молоко, цукор і сіль. Все ретельно перемішуємо і акуратно додаємо борошно до тих пір, поки тісто не вийде таке, як на пельмені.
Готове тісто ділимо на 3 однакові частини і розкачуємо кожну в пласт. Змащуємо маслом, посипаємо цукром, маком і корицею, закочує в рулетик. Розрізаємо на булочки і залишаємо на 15 години, щоб тісто трохи підійшло. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
Булочки з маком і глазур'ю
Інгредієнти: Для тіста:
вода - 0 5 ст.; молоко - 100 мл; вершкове масло - 50 г; яйце - 1 шт.; дріжджі свіжі - 20 г; борошно - 400 г; цукор - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Для начинки: ізюм - 100 г; цукор - 3 ст. ложки; молоко - 4 ст. ложки; манна крупа - 1 ст. ложка; мак - 200 р. Для глазурі:
молоко - 6 ст. ложок; цукор - 3 ст. ложки; какао - 2 ст. ложки; вершкове масло - 5 р. Приготування З чого почати і як спекти булочки з маком? Спочатку беремо дріжджі, кладемо в миску, розвести теплою водою і залишаємо хвилин на 10. Цим часом підігріваємо на слабкому вогні молоко і додаємо до нього масло і цукор. Ретельно розмішуємо, щоб весь цукор повністю розчинився, і знімаємо з вогню. Додаємо до молока дріжджову суміш і половину борошна, ретельно перемішуємо. Ставимо в тепле місце хвилин на 30. Потім додаємо яйце і борошно, замішуємо руками тісто і ставимо в тепло ще хвилин на 50.
Поки наше тісто підходить, ми з вами займемося приготуванням начинки для булочок. Заливаємо окропом ізюм і залишаємо хвилин на 20 відмокати. Ставимо на плиту ковшечек, виливаємо молоко, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо манку і родзинки. Начинка для майбутніх булочок з маком та родзинками готова!
Беремо тісто розгортаємо в прямокутник, викладаємо рівномірно всю начинку і звертаємо рулетом. Потім великим гострим ножем розрізаємо його на однакові шматочки.
Викладаємо готові булочки на деко, змащене маслом, і відправляємо в духовку на 30 хвилин.
Не втрачаючи часу дарма, приготуємо глазур: у каструлі змішуємо молоко з цукром і доводимо суміш до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо 5 хвилин до легкого загусання. Акуратно додаємо какао, перемішуємо і довариваем ще приблизно 3 хвилини. Знімаємо з плити, додаємо шматочок вершкового масла. Вийшла глазур'ю змащуємо остиглі булочки і подаємо їх до чаю.
Булочки з маком на кефірі
Інгредієнти: сухі дріжджі - 1 ст. ложка; цукор, сіль - за смаком; кефір - 1 склянка; яйце - 1 шт.; борошно - 500 г; масло. Приготування Дріжджі заливаємо теплою водою, додаємо цукор і гарненько перемішуємо. В іншій ємності змішуємо кефір, масло, яйце і сіль, ретельно збиваємо. Додаємо дріжджову суміш і борошно. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло. Начинку можете зробити будь-яку, виходячи з вашої фантазії і смаку. Тісто розкатуєте, змащуєте начинкою, звертаєте в рулет і разрезаете на частини. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Приємного вам чаювання!