Так хочеться на Великдень всі приготувати своїми руками: і яйця пофарбувати, паску спекти, і великдень зробити! А давайте розглянемо з вами сьогодні як зробити великодній вінок. Він не тільки стане одним із символів цього великого свята, але і порадує вас і ваших гостей своєю унікальністю та красою.
Рецепт великоднього вінка
Інгредієнти: молоко - 250 мл; сухі дріжджі - 7 г; борошно - 500 г; яйце - 3 шт.; вершкове масло - 100 г; цукор - 200 г; горіхи - 100 г; сіль - щіпка; цукати - 100 г; родзинки - 100 р. Приготування Як приготувати великодній вінок своїми руками? Молоко трохи підігріваємо і розчиняємо в ньому сухі дріжджі. Потім додаємо половину борошна, перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо на 30 хвилин у тепле місце. Наша опара повинна збільшитися приблизно в два рази. А ми цим часом відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром, а білки збиваємо з сіллю до утворення пишної піни. У підійшла опару потроху вливаємо жовтки і перемішуємо. Слідом кладемо розтоплене вершкове масло. Потім додаємо білки і знову гарненько перемішуємо. Під кінець поступово всипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його рушником і знову ставимо в тепле місце приблизно на годину.

Коли тісто підніметься, ми його знову перемішуємо і даємо йому ще раз піднятися. Цим часом дрібно рубаємо горіхи і цукати. Тісто ділимо на 3 частини, розгортаючи кожну смужку 10 на 50 см. На одну зверху викладаємо горіхи і загортаємо в рулет, добре защипивая краю. Таку ж трубочку робимо з родзинками і з цукатами. З одержаних рулетиків заплетем косичку і формуємо вінок.
Викладаємо його на змащений маслом деко, в середину ставимо вогнетривку форму, а по верхівці вінка робимо невеликі поглиблення для яєць. Випікаємо протягом 40 хвилин при температурі 180°C. От і все. Чудове і незвичайне прикраса святкового столу готово.