Різноманітність солодкої випічки настільки велике, що часом не знаєш, на чому зупинитися. Чому б не приготувати рулет з горіховою начинкою? Ароматний, насичений смак начинки, ніжне тісто - не помітите, як вся сім'я його з'їсть.
Горіховий рулет - рецепт
Ми пропонуємо вам рецепт рулету з горіхами на дріжджовому тісті. І наш вам порада - готуйте відразу велику порцію. Горіховий рулет можна заморозити, точніше - потрібно, адже часу на приготування дріжджового тіста йде багато, а добавки ваші улюблені попросять дуже скоро.
Інгредієнти: Для опари:
дріжджі сухі - 3 пакетика; борошно - 2 ст. ложки; молоко тепле - 3/4 чашки; цукор - 2 ст. ложки. Для тіста:
борошно - 12 кг; масло вершкове - 170 г; цукор - 100 г; молоко тепле - 200 мл; цедра одного лимона; жовтки - 5 шт; ванілін - 1 ч. ложка. Для начинки:
горіхи - 05 кг; родзинки - 200 г; молоко - 50 мл; масло - 110 г; кориця - 1 ч. ложка; білки - 5 шт; сметана - 100 мл; цукор - 300 р. Приготування Для опари розчиняємо дріжджі в теплому молоці, додаємо борошно, цукор і даємо постояти 20 хвилин в теплому місці.
Тим часом готуємо тісто. У мисці змішуємо борошно, сіль, цукор, цедру лимона, додаємо масло, гарненько вимішуємо, робимо гірку і вливаємо збиті жовтки, ваніль і опару. Ретельно змішуємо продукти і продовжуємо місити близько 15 хвилин руками. Можливо, вам доведеться додавати борошна, орієнтуйтеся на консистенцію тіста. Потім скачуємо кульку, накриваємо миску серветкою і даємо вистоятися 15 години. За цей час наше тісто має піднятися.
Горіхова начинка для рулету готується наступним чином. Родзинки промиваємо, потім заливаємо окропом, через 10 хвилин воду зливаємо, а родзинки просушуємо. Горішки перемелюємо. Розігріваємо молоко, додаємо масло і розмішуємо до тих пір, поки масло не розчиниться. Виливаємо масу до горіхів, змішуємо з корицею, сметаною. Окремо збиваємо білки в піну, додаючи цукор і акуратно вводимо до горіхової начинки для рулету.
Тісто ділимо на 2 частини і викочуємо тонший, у вигляді прямокутника. Один шар змащуємо половиною горіхової начинки, зверху посипаємо половиною родзинок. Згортаємо рулет і проколюємо в декількох місцях. З другою половиною тіста проробляємо те ж саме (з вказаної кількості продуктів у вас повинно вийти близько 6 рулетів довжиною 15 см). Горіхові викладаємо рулети на деко, накриваємо серветкою і даємо постояти 15 - 2 години, поки тісто добре не збільшиться в розмірі. Випікаємо рулет з родзинками і горіхами від 1 до 15 годин у духовці, нагрітій до 160-170 градусів.