Вернуться назад Распечатать

Горіховий рулет

Горіховий рулет
Різноманітність солодкої випічки настільки велике, що часом не знаєш, на чому зупинитися. Чому б не приготувати рулет з горіховою начинкою? Ароматний, насичений смак начинки, ніжне тісто - не помітите, як вся сім'я його з'їсть.

Горіховий рулет - рецепт


Ми пропонуємо вам рецепт рулету з горіхами на дріжджовому тісті. І наш вам порада - готуйте відразу велику порцію. Горіховий рулет можна заморозити, точніше - потрібно, адже часу на приготування дріжджового тіста йде багато, а добавки ваші улюблені попросять дуже скоро.

Інгредієнти:

Для опари:

  • дріжджі сухі - 3 пакетика;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • молоко тепле - 3/4 чашки;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Для тіста:

  • борошно - 12 кг;

  • масло вершкове - 170 г;

  • цукор - 100 г;

  • молоко тепле - 200 мл;

  • цедра одного лимона;

  • жовтки - 5 шт;

  • ванілін - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • горіхи - 05 кг;

  • родзинки - 200 г;

  • молоко - 50 мл;

  • масло - 110 г;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • білки - 5 шт;

  • сметана - 100 мл;

  • цукор - 300 р.




  • Приготування

    Для опари розчиняємо дріжджі в теплому молоці, додаємо борошно, цукор і даємо постояти 20 хвилин в теплому місці.
    Тим часом готуємо тісто. У мисці змішуємо борошно, сіль, цукор, цедру лимона, додаємо масло, гарненько вимішуємо, робимо гірку і вливаємо збиті жовтки, ваніль і опару. Ретельно змішуємо продукти і продовжуємо місити близько 15 хвилин руками. Можливо, вам доведеться додавати борошна, орієнтуйтеся на консистенцію тіста. Потім скачуємо кульку, накриваємо миску серветкою і даємо вистоятися 15 години. За цей час наше тісто має піднятися.
    Горіхова начинка для рулету готується наступним чином. Родзинки промиваємо, потім заливаємо окропом, через 10 хвилин воду зливаємо, а родзинки просушуємо. Горішки перемелюємо. Розігріваємо молоко, додаємо масло і розмішуємо до тих пір, поки масло не розчиниться. Виливаємо масу до горіхів, змішуємо з корицею, сметаною. Окремо збиваємо білки в піну, додаючи цукор і акуратно вводимо до горіхової начинки для рулету.
    Горіховий рулет

    Тісто ділимо на 2 частини і викочуємо тонший, у вигляді прямокутника. Один шар змащуємо половиною горіхової начинки, зверху посипаємо половиною родзинок. Згортаємо рулет і проколюємо в декількох місцях. З другою половиною тіста проробляємо те ж саме (з вказаної кількості продуктів у вас повинно вийти близько 6 рулетів довжиною 15 см). Горіхові викладаємо рулети на деко, накриваємо серветкою і даємо постояти 15 - 2 години, поки тісто добре не збільшиться в розмірі. Випікаємо рулет з родзинками і горіхами від 1 до 15 годин у духовці, нагрітій до 160-170 градусів.