Тісто без яєць
А чи знаєте ви, що тісто без яєць може бути дуже пишним, насиченим і смачним. З нього можна приготувати ароматні булочки, смачні рулети, здобні пиріжки та іншу випічку. Все, що вам необхідно, це мука, дріжджі, кефір, сіль, ванілін і цукор, а також 15 години вільного часу. Якщо у вас під рукою не виявиться якогось інгредієнта, то його з легкістю можна замінити на інший, схожий за складом. Отже, давайте дізнаємося з вами як зробити тісто без яєць.
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 600 г;
тепла вода - 300 мл;
свіжі дріжджі - 21 г;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
спеції;
масло рослинне - 80 мл
Приготування
Отже, для приготування дріжджового тіста без яєць, беремо чисту миску, наливаємо в неї теплу воду, додаємо кілька ложок борошна, цукровий пісок і кладемо свіжі дріжджі. Потім все добре перемішуємо і ставимо опару на 20 хвилин у тепле місце. За цей час суміш почне підніматися, пузиритися і дріжджі будуть «грати». Після закінчення часу, додаємо сіль, вливаємо олію і невеликими порціями всипаємо борошно, ретельно все перемішуючи. Борошна потрібно додати стільки, щоб в результаті у вас вийшло м'яке і не прилипающее до рук здобне тісто без яєць. Гарненько вимішуємо його, перекладаємо на присипаний борошном стіл і переходимо до виготовлення будь-яких хлібобулочних виробів.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 350 г;
питний йогурт без добавок - 300 мл;
сіль - 15 ч. ложки;
цукровий пісок - 2 ч. ложки;
розпушувач для тіста - 2 ч. ложки;
масло рослинне - 1 ст. ложка.
Приготування
Для того, щоб приготувати смачне тісто без яєць і дріжджів, необхідно попередньо підготувати всі інгредієнти. Борошно просіваємо кілька разів через сито, додаємо сіль, цукровий пісок і розпушувач. В окремій мисці питний йогурт з маслом, а потім невеликими порціями всипаємо борошно і замішуємо еластичне м'яке тісто. Після цього перекладаємо його на посипану борошном робочу поверхню і поділяємо приблизно на 8-10 однакових частин. З кожної формуємо невеликі, красиві булочки викладаємо їх на деко, змащуємо маслом і запікаємо в духовці.
Інгредієнти:
Для опари:
сухі дріжджі - 15 г;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
борошно - 200 г;
кефір - 250 мл
Для тіста:
ванілін - 5 г;
борошно - 600 г;
масло рослинне - 50 мл
Приготування
Спочатку давайте приготуємо опару: беремо посуд з високими бортиками, висипаємо в неї сухі дріжджі, цукровий пісок, сіль і просіяне заздалегідь пшеничне борошно. Що б наша опара швидше піднялася, кефір трохи підігріваємо, приблизно до кімнатної температури, і акуратно вливаємо в суху суміш. Ретельно все перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо на півгодини в тепле місце. За цей час наша опара підніметься. Далі висипаємо в неї борошно, додаємо щіпку ваніліну, наливаємо рослинне масло і знову перемішуємо до отримання однорідної маси. Готове тісто знову накриваємо рушником і ставимо підніматися. Приблизно через годину маса підійде і можна переходити до випікання виробів.
Ось ви і дізналися, як приготувати тісто без яєць. Найголовніше, не бійтеся експериментувати, адже, якщо ви намагаєтеся, то в будь-якому випадку у вас неодмінно вийде що-небудь смачненьке - таке тісто неможливо зіпсувати. Продукти всі взаємозамінні: можна використовувати замість кефіру і сметани сухе молоко, просто розводити його теплою водою. Якщо ви хочете спекти якусь несолодке страву, то цукру слід класти набагато менше.
Тісто без яєць і молока
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування дріжджового тіста без яєць, беремо чисту миску, наливаємо в неї теплу воду, додаємо кілька ложок борошна, цукровий пісок і кладемо свіжі дріжджі. Потім все добре перемішуємо і ставимо опару на 20 хвилин у тепле місце. За цей час суміш почне підніматися, пузиритися і дріжджі будуть «грати». Після закінчення часу, додаємо сіль, вливаємо олію і невеликими порціями всипаємо борошно, ретельно все перемішуючи. Борошна потрібно додати стільки, щоб в результаті у вас вийшло м'яке і не прилипающее до рук здобне тісто без яєць. Гарненько вимішуємо його, перекладаємо на присипаний борошном стіл і переходимо до виготовлення будь-яких хлібобулочних виробів.
Рецепт тіста без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб приготувати смачне тісто без яєць і дріжджів, необхідно попередньо підготувати всі інгредієнти. Борошно просіваємо кілька разів через сито, додаємо сіль, цукровий пісок і розпушувач. В окремій мисці питний йогурт з маслом, а потім невеликими порціями всипаємо борошно і замішуємо еластичне м'яке тісто. Після цього перекладаємо його на посипану борошном робочу поверхню і поділяємо приблизно на 8-10 однакових частин. З кожної формуємо невеликі, красиві булочки викладаємо їх на деко, змащуємо маслом і запікаємо в духовці.
Тісто на кефірі без яєць
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
Спочатку давайте приготуємо опару: беремо посуд з високими бортиками, висипаємо в неї сухі дріжджі, цукровий пісок, сіль і просіяне заздалегідь пшеничне борошно. Що б наша опара швидше піднялася, кефір трохи підігріваємо, приблизно до кімнатної температури, і акуратно вливаємо в суху суміш. Ретельно все перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо на півгодини в тепле місце. За цей час наша опара підніметься. Далі висипаємо в неї борошно, додаємо щіпку ваніліну, наливаємо рослинне масло і знову перемішуємо до отримання однорідної маси. Готове тісто знову накриваємо рушником і ставимо підніматися. Приблизно через годину маса підійде і можна переходити до випікання виробів.
Ось ви і дізналися, як приготувати тісто без яєць. Найголовніше, не бійтеся експериментувати, адже, якщо ви намагаєтеся, то в будь-якому випадку у вас неодмінно вийде що-небудь смачненьке - таке тісто неможливо зіпсувати. Продукти всі взаємозамінні: можна використовувати замість кефіру і сметани сухе молоко, просто розводити його теплою водою. Якщо ви хочете спекти якусь несолодке страву, то цукру слід класти набагато менше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Опару для тіста
Варіантів приготування тіста для різних видів випічки існує багато. У кожної господині, напевно, є свій перевірений. А сьогодні ми підкажемо вам
Булочки в мультиварці
В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
Тісто для ватрушок
Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю