Тісто для ватрушок
Тісто для ватрушок може бути на ваш смак абсолютно будь-яким: здобним, прісним, пісочним, або листковим. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування тесту для ватрушок.
Дріжджове тісто для ватрушок
Інгредієнти:
сухі дріжджі - 1 пакетик;
молоко - 250 мл;
цукор - за смаком;
борошно - 400 г;
масло вершкове - 50 г;
сіль - щіпка.
Приготування
Підігріваємо молоко і розчиняємо в ньому спочатку цукор, а потім дріжджі. Залишаємо все на 10 хвилин, щоб вони трохи розбухнули. Потім додаємо туди розтоплене вершкове масло, кладемо сіль і всипаємо просіяне борошно. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо його в теплому місці підходити. Добре розминаємо його і знову залишаємо трохи підходити. Потім розділяємо тісто на однакові невеликі кульки і залишаємо на деякий час.
Тісто для ватрушок з житнього борошна
Інгредієнти:
борошно житнє - 250 г;
молоко - 1 ст.;
дріжджі - 20 г;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Спочатку замішуємо з житнього борошна, дріжджів і теплого молока опару. Коли вона підніметься, додаємо вершкове масло і трохи солі. Гарненько вимішуємо тісто і даємо йому піднятися.
Прісне тісто для ватрушок на кефірі
Інгредієнти:
борошно - 700 г;
сметана - 05 склянки;
кефір - 05 ст.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Змішуємо разом сметану, яйця і розтоплене вершкове масло. Додаємо цукор, трохи солі і просіяне борошно, замішуючи тісто.
Тісто для ватрушок з сиром
Інгредієнти:
сир - 500 г;
яйце - 3 шт.;
рослинне масло - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
розпушувач - 36 м;
ванілін - 1 пакетик;
борошно - 700 р.
Приготування
Сир ретельно розтираємо з цукром і поступово вбиваємо яйця. Додаємо рослинне масло і ретельно все перемішуємо до однорідного стану. Борошно просіваємо, змішуємо з ваніліном і розпушувачем, а потім з'єднуємо з сирною масою і замішуємо однорідне тісто. Залишаємо його на 2 години підходити.
Пісочне тісто для ватрушок
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 200 г;
вершкове масло - 125 г;
яйце - 1 шт.;
цукор - 05 ст.
Приготування
Давайте розберемося, як зробити пісочне тісто для ватрушок. Борошно просіваємо, змішуємо з охолодженим, порубаним на дрібні шматочки вершковим маслом. Додаємо яйце, цукровий пісок, кладемо щіпку солі і замішуємо однорідне пружне тісто для ватрушок.
Ось ми і дізналися з вами рецепти приготування тіста для ватрушок, а з якого саме готувати випічку, вирішувати тільки вам!
Дріжджове тісто для ватрушок
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо молоко і розчиняємо в ньому спочатку цукор, а потім дріжджі. Залишаємо все на 10 хвилин, щоб вони трохи розбухнули. Потім додаємо туди розтоплене вершкове масло, кладемо сіль і всипаємо просіяне борошно. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо його в теплому місці підходити. Добре розминаємо його і знову залишаємо трохи підходити. Потім розділяємо тісто на однакові невеликі кульки і залишаємо на деякий час.
Тісто для ватрушок з житнього борошна
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку замішуємо з житнього борошна, дріжджів і теплого молока опару. Коли вона підніметься, додаємо вершкове масло і трохи солі. Гарненько вимішуємо тісто і даємо йому піднятися.
Прісне тісто для ватрушок на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо разом сметану, яйця і розтоплене вершкове масло. Додаємо цукор, трохи солі і просіяне борошно, замішуючи тісто.
Тісто для ватрушок з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Сир ретельно розтираємо з цукром і поступово вбиваємо яйця. Додаємо рослинне масло і ретельно все перемішуємо до однорідного стану. Борошно просіваємо, змішуємо з ваніліном і розпушувачем, а потім з'єднуємо з сирною масою і замішуємо однорідне тісто. Залишаємо його на 2 години підходити.
Пісочне тісто для ватрушок
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як зробити пісочне тісто для ватрушок. Борошно просіваємо, змішуємо з охолодженим, порубаним на дрібні шматочки вершковим маслом. Додаємо яйце, цукровий пісок, кладемо щіпку солі і замішуємо однорідне пружне тісто для ватрушок.
Ось ми і дізналися з вами рецепти приготування тіста для ватрушок, а з якого саме готувати випічку, вирішувати тільки вам!
Рекомендуємо добрі рецепти
Ватрушки з картоплею
Ватрушки з картоплею - це дивовижно смачне блюдо, яке виходить ароматним, легким і дуже ніжним. Таке сподобається всім членам сім'ї без винятку. А
Ватрушки з брусницею
Не знаєте чим би смачненьким побалувати своїх близьких?! Тоді пропонуємо вам простий рецепт створення ватрушок з брусницею - випічка вийде корисною і
Ватрушки - рецепт
Хочете почастувати свою родину смачними ватрушками з сиром і повидлом, але не знаєте відповідного рецепту? Тоді наші поради вам точно знадобляться.
Тісто для пампушок
Пончики - це смачні вироби з тіста, обсмажені в олії, які багато хто з нас знають і люблять. Їх можна зробити з різною начинкою і з різних видів
Ватрушки з повидлом
Класичний рецепт, звичайно ж, це ватрушки з сиром. Але вони також бувають з брусницею, з варенням, з яблуками і ягодами. Сьогодні ми вам розповімо
Пахлава з листкового тіста
Пахлава листкова - чудовий десерт, популярний у східних народів Туреччини, Азербайджану, Туркменістану, Узбекистану, у кримських татар. Процес її