Тісто для ватрушок може бути на ваш смак абсолютно будь-яким: здобним, прісним, пісочним, або листковим. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування тесту для ватрушок.
Дріжджове тісто для ватрушок
Інгредієнти: сухі дріжджі - 1 пакетик; молоко - 250 мл; цукор - за смаком; борошно - 400 г; масло вершкове - 50 г; сіль - щіпка. Приготування Підігріваємо молоко і розчиняємо в ньому спочатку цукор, а потім дріжджі. Залишаємо все на 10 хвилин, щоб вони трохи розбухнули. Потім додаємо туди розтоплене вершкове масло, кладемо сіль і всипаємо просіяне борошно. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо його в теплому місці підходити. Добре розминаємо його і знову залишаємо трохи підходити. Потім розділяємо тісто на однакові невеликі кульки і залишаємо на деякий час.
Тісто для ватрушок з житнього борошна
Інгредієнти: борошно житнє - 250 г; молоко - 1 ст.; дріжджі - 20 г; масло вершкове - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Приготування Спочатку замішуємо з житнього борошна, дріжджів і теплого молока опару. Коли вона підніметься, додаємо вершкове масло і трохи солі. Гарненько вимішуємо тісто і даємо йому піднятися.
Прісне тісто для ватрушок на кефірі
Інгредієнти: борошно - 700 г; сметана - 05 склянки; кефір - 05 ст.; вершкове масло - 2 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Приготування Змішуємо разом сметану, яйця і розтоплене вершкове масло. Додаємо цукор, трохи солі і просіяне борошно, замішуючи тісто.
Тісто для ватрушок з сиром
Інгредієнти: сир - 500 г; яйце - 3 шт.; рослинне масло - 1 ст.; цукор - 1 ст.; розпушувач - 36 м; ванілін - 1 пакетик; борошно - 700 р. Приготування Сир ретельно розтираємо з цукром і поступово вбиваємо яйця. Додаємо рослинне масло і ретельно все перемішуємо до однорідного стану. Борошно просіваємо, змішуємо з ваніліном і розпушувачем, а потім з'єднуємо з сирною масою і замішуємо однорідне тісто. Залишаємо його на 2 години підходити.
Пісочне тісто для ватрушок
Інгредієнти: борошно пшеничне - 200 г; вершкове масло - 125 г; яйце - 1 шт.; цукор - 05 ст. Приготування Давайте розберемося, як зробити пісочне тісто для ватрушок. Борошно просіваємо, змішуємо з охолодженим, порубаним на дрібні шматочки вершковим маслом. Додаємо яйце, цукровий пісок, кладемо щіпку солі і замішуємо однорідне пружне тісто для ватрушок.
Ось ми і дізналися з вами рецепти приготування тіста для ватрушок, а з якого саме готувати випічку, вирішувати тільки вам!