Вернуться назад Распечатать

Тісто для ватрушок

Тісто для ватрушок
Тісто для ватрушок може бути на ваш смак абсолютно будь-яким: здобним, прісним, пісочним, або листковим. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування тесту для ватрушок.
Дріжджове тісто для ватрушок
Інгредієнти:

  • сухі дріжджі - 1 пакетик;

  • молоко - 250 мл;

  • цукор - за смаком;

  • борошно - 400 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Підігріваємо молоко і розчиняємо в ньому спочатку цукор, а потім дріжджі. Залишаємо все на 10 хвилин, щоб вони трохи розбухнули. Потім додаємо туди розтоплене вершкове масло, кладемо сіль і всипаємо просіяне борошно. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо його в теплому місці підходити. Добре розминаємо його і знову залишаємо трохи підходити. Потім розділяємо тісто на однакові невеликі кульки і залишаємо на деякий час.
    Тісто для ватрушок з житнього борошна
    Інгредієнти:

  • борошно житнє - 250 г;

  • молоко - 1 ст.;

  • дріжджі - 20 г;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Спочатку замішуємо з житнього борошна, дріжджів і теплого молока опару. Коли вона підніметься, додаємо вершкове масло і трохи солі. Гарненько вимішуємо тісто і даємо йому піднятися.
    Прісне тісто для ватрушок на кефірі
    Інгредієнти:

  • борошно - 700 г;

  • сметана - 05 склянки;

  • кефір - 05 ст.;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Змішуємо разом сметану, яйця і розтоплене вершкове масло. Додаємо цукор, трохи солі і просіяне борошно, замішуючи тісто.
    Тісто для ватрушок з сиром
    Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • розпушувач - 36 м;

  • ванілін - 1 пакетик;

  • борошно - 700 р.


  • Приготування
    Сир ретельно розтираємо з цукром і поступово вбиваємо яйця. Додаємо рослинне масло і ретельно все перемішуємо до однорідного стану. Борошно просіваємо, змішуємо з ваніліном і розпушувачем, а потім з'єднуємо з сирною масою і замішуємо однорідне тісто. Залишаємо його на 2 години підходити.
    Пісочне тісто для ватрушок
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 200 г;

  • вершкове масло - 125 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • Тісто для ватрушок

  • цукор - 05 ст.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як зробити пісочне тісто для ватрушок. Борошно просіваємо, змішуємо з охолодженим, порубаним на дрібні шматочки вершковим маслом. Додаємо яйце, цукровий пісок, кладемо щіпку солі і замішуємо однорідне пружне тісто для ватрушок.
    Ось ми і дізналися з вами рецепти приготування тіста для ватрушок, а з якого саме готувати випічку, вирішувати тільки вам!