Тісто для пампушок
Напевно, мало хто не любить пончики. Легкі, повітряні, посипані цукровою пудрою - смакота, чи не так? Зараз ми вам розповімо, як приготувати тісто на пончики. Нижче наведено багато різних варіантів. Вибирайте той, що сподобається більше і поспішайте готувати ласощі для рідних.
Тісто для пампушок дріжджове
Інгредієнти:
молоко - 500 мл;
яєчні жовтки - 2 шт.;
сухі дріжджі - 10 г;
цукор - 2 ст. ложки;
розтоплене вершкове масло - 60 г;
борошно - 700 г;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Розчиняємо дріжджі і цукор у 100 мл теплого молока. Прибираємо суміш на 10 хвилин у тепле місце, щоб дріжджі забродили. В молоко, що залишилося, всипаємо просіяне борошно, сіль, розтоплене вершкове масло і дріжджову масу, все добре перемішуємо і ставимо тісто хвилин на 30 підходити. Після цього обминаємо тісто руками, щоб воно не бралося, зручно змастити руки олією. Після цього знову ставимо його в тепле місце підходити. Щоб воно не обвітрилося, краще його накрити серветкою. Із підійшов тіста формуємо кульки і смажимо пончики .
Рецепт заварного тіста для пончиків
Інгредієнти:
борошно - 240 г;
рослинна олія - 4 ст. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
яйця - 6 шт.;
вода 225 мл;
розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
У воді розмішуємо рослинне масло, цукор і сіль. Даємо отриманої суміші закипіти. Після цього додаємо борошно, постійно помішуючи, поки не утвориться ком. Після цього знімаємо каструлю з вогню і даємо тісту трохи охолонути протягом 3-4 хвилин. Потім вбиваємо яйця і вимішуємо, поки воно не стане гладким і однорідним. Далі додаємо розпушувач і ще раз перемішуємо. Таке тісто для пампушок відмінно підходить для смаження у фритюрі.
Тісто для пампушок в хлібопічці
Інгредієнти:
борошно 550 г;
молоко - 310 г;
яйця - 1 шт.;
цукор - 60 г;
вершкове масло - 30 г;
сухі дріжджі - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Засипаємо в контейнер хлібопічки просіяне борошно, додаємо дріжджі і всі залишилися інгредієнти. Суворої послідовності немає, головне, щоб молоко було останнім. Вибираємо режим «Основний» і тип тесту «Дріжджове». Час приготування 2 години 20 хвилин.
Тісто для пампушок на кефірі
Інгредієнти:
борошно - 3 склянки;
кефір - 250 г;
цукор - 5 ст. ложок;
яйця - 1 шт.;
рослинна олія - 60 г;
сода - 05 ч. ложки;
сіль - щіпка.
Приготування
Кефір змішуємо з яйцем, додаємо цукор і сіль, все добре перемішуємо. Після цього додаємо соду і рослинне масло, потім висипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти гладким і не липнути до рук. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 8-10 мм і склянкою вирізаємо кружечки.
Рецепт рідкого тіста для пончиків
Інгредієнти:
борошно - 05 кг;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 100 г;
цукор - 2 ст. ложки;
молоко - 400 мл;
дріжджі - 25 г;
сіль - щіпка.
Приготування
Дріжджі розводимо в теплому молоці, всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Коли воно підніметься, додаємо в нього яйця, цукор, сіль і розтоплене вершкове масло. Все акуратно перемішуємо і даємо тісту піднятися вдруге. Коли воно збільшиться приблизно в 2 рази, можна готувати пончики.
Тісто на пончики зі згущеним молоком
Інгредієнти:
згущене молоко - 400 р;
борошно - 05 кг;
яйця - 3 шт.;
розпушувач для тіста - 1 ч. ложка.
Приготування
У згущене молоко додаємо яйця і перемішуємо, після цього додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Замішуємо тісто, воно виходить не надто крутим і еластичним. Далі можна формувати з нього кульки, а можна розкачати джгутом і нарізати шматочками.
Тісто для пампушок з сиром
Інгредієнти:
сир - 450 г;
цукор - 100 г;
сметана - 1 ст. ложка;
цукор - 120 г;
ванільний цукор - 1 пакетик;
борошно - 800 г;
яйця - 4 шт.;
сода - 05 ч. ложки.
Приготування
У збиті яйця, додаємо цукор, сметану і ванільний цукор. Сир протираємо через сито або збиваємо блендером, щоб вийшла однорідна маса. Додаємо його до решти інгредієнтів. Всипаємо просіяне борошно, соду, погашену оцтом, і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Даємо творожному тесту для пончиків без дріжджів настоятися хвилин 10-15 а потім вже використовуємо його для приготування виробів.
Тісто для пампушок дріжджове
Інгредієнти:
Приготування
Розчиняємо дріжджі і цукор у 100 мл теплого молока. Прибираємо суміш на 10 хвилин у тепле місце, щоб дріжджі забродили. В молоко, що залишилося, всипаємо просіяне борошно, сіль, розтоплене вершкове масло і дріжджову масу, все добре перемішуємо і ставимо тісто хвилин на 30 підходити. Після цього обминаємо тісто руками, щоб воно не бралося, зручно змастити руки олією. Після цього знову ставимо його в тепле місце підходити. Щоб воно не обвітрилося, краще його накрити серветкою. Із підійшов тіста формуємо кульки і смажимо пончики .
Рецепт заварного тіста для пончиків
Інгредієнти:
Приготування
У воді розмішуємо рослинне масло, цукор і сіль. Даємо отриманої суміші закипіти. Після цього додаємо борошно, постійно помішуючи, поки не утвориться ком. Після цього знімаємо каструлю з вогню і даємо тісту трохи охолонути протягом 3-4 хвилин. Потім вбиваємо яйця і вимішуємо, поки воно не стане гладким і однорідним. Далі додаємо розпушувач і ще раз перемішуємо. Таке тісто для пампушок відмінно підходить для смаження у фритюрі.
Тісто для пампушок в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Засипаємо в контейнер хлібопічки просіяне борошно, додаємо дріжджі і всі залишилися інгредієнти. Суворої послідовності немає, головне, щоб молоко було останнім. Вибираємо режим «Основний» і тип тесту «Дріжджове». Час приготування 2 години 20 хвилин.
Тісто для пампушок на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Кефір змішуємо з яйцем, додаємо цукор і сіль, все добре перемішуємо. Після цього додаємо соду і рослинне масло, потім висипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти гладким і не липнути до рук. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 8-10 мм і склянкою вирізаємо кружечки.
Рецепт рідкого тіста для пончиків
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі розводимо в теплому молоці, всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Коли воно підніметься, додаємо в нього яйця, цукор, сіль і розтоплене вершкове масло. Все акуратно перемішуємо і даємо тісту піднятися вдруге. Коли воно збільшиться приблизно в 2 рази, можна готувати пончики.
Тісто на пончики зі згущеним молоком
Інгредієнти:
Приготування
У згущене молоко додаємо яйця і перемішуємо, після цього додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Замішуємо тісто, воно виходить не надто крутим і еластичним. Далі можна формувати з нього кульки, а можна розкачати джгутом і нарізати шматочками.
Тісто для пампушок з сиром
Інгредієнти:
Приготування
У збиті яйця, додаємо цукор, сметану і ванільний цукор. Сир протираємо через сито або збиваємо блендером, щоб вийшла однорідна маса. Додаємо його до решти інгредієнтів. Всипаємо просіяне борошно, соду, погашену оцтом, і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Даємо творожному тесту для пончиків без дріжджів настоятися хвилин 10-15 а потім вже використовуємо його для приготування виробів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пончики в мультиварці
Пончики - це дуже смачне, проте калорійне блюдо. Тому не кожна господиня буде часто балувати свою сім'ю таким ласощами. Проте їх усе ж треба
Рецепт пончиків на молоці
Пончики - смачне популярний і просте у приготуванні блюдо. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами їх створення на молоці. Подати їх можна
Дріжджові пончики - рецепт
Солодкі, ніжні, смачні, з начинкою і без - все це пончики. Навряд чи є на світі люди, які їх не люблять. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти
Пончики з начинкою
Пончики - це улюблені ласощі мільйонів людей. Найчастіше їх їдять на сніданок, однак влаштувати собі солодкий перекус можна в будь-який час. Саме
Пончики зі згущеним молоком
Всім ласунам присвячується - улюблене і знайоме з дитинства ласощі пончики зі згущеним молоком. Смакота, чи не так? Зараз ми розповімо, як за
Тісто для ватрушок
Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути