Пончики з начинкою
Легкі, повітряні, з хрусткою скоринкою, щедро присипаній цукровою пудрою, пончики - мрія кожного ласуни. А якщо наповнити ці рум'яні колобки шоколадною, полуничною або лимонною начинкою, то схаменіться ви лише тоді, коли на блюді не залишиться жодного пампуха. Просто неможливо відірватися!
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 6 ст.;
дріжджі пресовані - 80 г;
цукор - 3/4 ст.;
молоко - 2 ст.;
яйця - 4 шт.;
жовтки яєчні - 4 шт.;
масло рослинне - 6 ст. ложок;
масло топлене - 100 г;
лимон - 1 шт.;
масло рослинне (для смаження) - 1 л.
Для обсипання:
пудра цукрова - 1 склянка;
ванілін - 1 пакетик.
Для начинки:
горіхи волоські (очищені)- 400 г;
лимони - 3 шт.;
цукор - 15 ст.
Приготування
Тісто для пампушок з начинкою готують на опарі. Для цього в склянці теплого молока розвести дріжджі з чайною ложкою цукру і даємо їм «розпуститися». Коли підніметься шапка, змішуємо дріжджі зі склянкою борошна і розводимо підігрітим до 30 градусів молоком до густоти сметани. Накриваємо рушником і даємо опарі піднятися в теплому спокійному місці. Вона повинна збільшитися в об'ємі в 2 рази.
Тим часом яйця і додаткові жовтки збиваємо з цукром в пишну піну. Вливаємо тепле молоко, сік одного лимона і підійшла опару. Додаємо ванільний цукор і щіпку солі. Все перемішуємо і починаємо поступово вводити просіяне борошно, а також рослинна і топлене масло. Вимішуємо тісто до тих пір, поки не почнуть з'являтися бульбашки. Воно не повинно бути дуже густим. Накриваємо і залишаємо масу на півгодини, піднятися.
Для начинки з лимонів видаляємо кісточки і пропускаємо разом з горіхами через м'ясорубку. Всипаємо цукор і гарненько вимішуємо до щільної однорідної маси.
Як робити пампушки з начинкою? Тісто ділимо на 2 частини. Кожну розгортаємо в пласт товщиною близько 2 см. З допомогою чарки відповідного діаметру намічаємо гуртки, викладаємо в центр кожного пів чайної ложки начинки і накриваємо кругляш тіста, вирізаному з іншого пласта. Притискаємо краю і остаточно вирізаємо пончики. Даємо їм трохи підійти і обсмажуємо в каструлі на розігрітій олії до золотистої скоринки. Пончики повинні вільно плавати в жирі. Після виловлюємо рум'яні колобки і викладаємо на паперові серветки, щоб видалити зайве масло. Коли пончики з лимонною начинкою трохи охолонуть, присипаємо їх цукровою пудрою, змішаною з ваніліном.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 1 ст.;
яйця - 3 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
сир - 250 г;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
розпушувач - 2 ч. ложки;
пудра цукрова (для посипання) - 1/2 ст.;
сіль - 1 щіпка.
Для начинки:
жовтки яєчні - 2 шт.;
пудра цукрова - 80 г;
шоколад гіркий - 40 г;
масло вершкове - 1 ч. ложка;
цукор ванільний - 1 щіпка.
Приготування
Кілька рецептів сирних пончиків ми вже описували, однак цей відрізняється наявністю смачного крему. Сир протираємо через сито. Додаємо до нього збиті з цукром яйця, ванільний екстракт і щіпку солі. Просіваємо борошно з розпушувачем і замішуємо однорідне тісто.
У каструлі розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому сформовані вологими руками пончики, пару хвилин з кожного боку. Пончики не повинні бути дуже великими, інакше вони можуть залишитися сирими всередині. Виловлюємо готові колобки на паперовий рушник. А коли вони охолонуть, з допомогою кулінарного шприца наповнюємо їх начинкою і присипаємо цукровою пудрою.
Шоколадну начинку для пончиків готуємо наступним чином. Яєчні жовтки розтираємо з ванільним цукром і цукровою пудрою, ставимо на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, поки не загуснуть. Додаємо розтоплений шоколад і вершкове масло, вимішуємо до однорідності. Шоколадна маса готова. Якщо ж ви хочете приготувати більш незвичайну начинку, то візьміть на замітку рецепти шоколадного крему .
Як приготувати пончики з лимонною начинкою?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для обсипання:
Для начинки:
Приготування
Тісто для пампушок з начинкою готують на опарі. Для цього в склянці теплого молока розвести дріжджі з чайною ложкою цукру і даємо їм «розпуститися». Коли підніметься шапка, змішуємо дріжджі зі склянкою борошна і розводимо підігрітим до 30 градусів молоком до густоти сметани. Накриваємо рушником і даємо опарі піднятися в теплому спокійному місці. Вона повинна збільшитися в об'ємі в 2 рази.
Тим часом яйця і додаткові жовтки збиваємо з цукром в пишну піну. Вливаємо тепле молоко, сік одного лимона і підійшла опару. Додаємо ванільний цукор і щіпку солі. Все перемішуємо і починаємо поступово вводити просіяне борошно, а також рослинна і топлене масло. Вимішуємо тісто до тих пір, поки не почнуть з'являтися бульбашки. Воно не повинно бути дуже густим. Накриваємо і залишаємо масу на півгодини, піднятися.
Для начинки з лимонів видаляємо кісточки і пропускаємо разом з горіхами через м'ясорубку. Всипаємо цукор і гарненько вимішуємо до щільної однорідної маси.
Як робити пампушки з начинкою? Тісто ділимо на 2 частини. Кожну розгортаємо в пласт товщиною близько 2 см. З допомогою чарки відповідного діаметру намічаємо гуртки, викладаємо в центр кожного пів чайної ложки начинки і накриваємо кругляш тіста, вирізаному з іншого пласта. Притискаємо краю і остаточно вирізаємо пончики. Даємо їм трохи підійти і обсмажуємо в каструлі на розігрітій олії до золотистої скоринки. Пончики повинні вільно плавати в жирі. Після виловлюємо рум'яні колобки і викладаємо на паперові серветки, щоб видалити зайве масло. Коли пончики з лимонною начинкою трохи охолонуть, присипаємо їх цукровою пудрою, змішаною з ваніліном.
Сирні пончики з шоколадною начинкою - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Кілька рецептів сирних пончиків ми вже описували, однак цей відрізняється наявністю смачного крему. Сир протираємо через сито. Додаємо до нього збиті з цукром яйця, ванільний екстракт і щіпку солі. Просіваємо борошно з розпушувачем і замішуємо однорідне тісто.
У каструлі розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому сформовані вологими руками пончики, пару хвилин з кожного боку. Пончики не повинні бути дуже великими, інакше вони можуть залишитися сирими всередині. Виловлюємо готові колобки на паперовий рушник. А коли вони охолонуть, з допомогою кулінарного шприца наповнюємо їх начинкою і присипаємо цукровою пудрою.
Шоколадну начинку для пончиків готуємо наступним чином. Яєчні жовтки розтираємо з ванільним цукром і цукровою пудрою, ставимо на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, поки не загуснуть. Додаємо розтоплений шоколад і вершкове масло, вимішуємо до однорідності. Шоколадна маса готова. Якщо ж ви хочете приготувати більш незвичайну начинку, то візьміть на замітку рецепти шоколадного крему .
Рекомендуємо добрі рецепти
Пончики в мультиварці
Пончики - це дуже смачне, проте калорійне блюдо. Тому не кожна господиня буде часто балувати свою сім'ю таким ласощами. Проте їх усе ж треба
Рецепт пончиків на молоці
Пончики - смачне популярний і просте у приготуванні блюдо. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами їх створення на молоці. Подати їх можна
Дріжджові пончики - рецепт
Солодкі, ніжні, смачні, з начинкою і без - все це пончики. Навряд чи є на світі люди, які їх не люблять. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти
Пончики на кефірі - рецепт
Пончики на кефірі - чудова солодкість, нехай і калорійна. Якщо ви любите іноді побалувати себе, то візьміться за приготування даного ласощі. А
Тісто для пампушок
Пончики - це смачні вироби з тіста, обсмажені в олії, які багато хто з нас знають і люблять. Їх можна зробити з різною начинкою і з різних видів
Американські пончики - рецепт
Американські донатси з глазур'ю стали практично національною символікою, прославивши це яскраве і ніжне ласощі на весь світ. Щоб поласувати