Пончики на кефірі - рецепт
Незважаючи на величезну різноманітність асортименту кондитерських виробів з тіста на прилавках магазину, немає нічого смачнішого домашніх, приготованих з любов'ю бісквітних тістечок або пиріжків з яйцем . Але самим вражаючим і надзвичайно смачним ласощами є, звичайно ж, повітряні пончики на кефірі. Давайте дізнаємося з вами, як їх приготувати і порадувати своїх близьких приголомшливою домашньою випічкою.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл;
яйце - 1 шт.;
сода - 05 ч. ложки;
оцет - 05 ч. ложки;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
пшеничне борошно - 3 ст.;
ванілін - за смаком.
Приготування
Як приготувати пончики на кефірі? У каструльку наливаємо кефір, додаємо трохи соди, погашеної оцтом, і гарненько все збиваємо. Додаємо ваніль, цукор і яйце. Залишаємо масу постояти протягом 15 хвилин, а потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно, гарненько перемішуємо. Тісто для пампушок на кефірі має вийти не дуже густим, але однорідним. Накриваємо його зверху рушником і залишаємо хвилин на 30 а потім, притрушуємо злегка борошном, розгортаємо в тонкий пласт і склянкою або чаркою вирізаємо невеликі колечка. Викладаємо їх на заздалегідь підігріту з маслом сковороду і швидко обсмажуємо з обох боків до світло-золотистої рум'яної скоринки. Далі пончики перекладаємо на паперову серветку, потім, остуджуємо і посипаємо зверху цукровою пудрою. Подаємо готові булочки до гарячого чаю, молока або кави.
Інгредієнти:
домашній сир - 100 г;
кефір - 1 склянка;
яйця - 3 шт.;
цукровий пісок - 05 ст.;
пшеничне борошно - 2 ст.;
сода - щіпка;
сіль - за смаком;
цукрова пудра - за смаком;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Сир ретельно розтираємо, вливаємо кефір і змішуємо до отримання однорідної маси. Додаємо сіль, гашену оцтом соду, акуратно вводимо окремо збиті яйця з цукровим піском і соду. Потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно. Все ретельно перемішуємо, щоб вийшло злегка густувате, однорідне тісто.
На сковороду наливаємо олію, нагріваємо до кипіння. Приготоване тісто викладаємо по чайній ложці і обсмажуємо з обох боків до утворення рум'яної і апетитною скоринки. Потім пончики перекладаємо на паперовий рушник, потім, щоб позбутися надлишок олії і перекладаємо на красиве блюдо або піднос.
Прикрашаємо їх цукровою пудрою або розтопленим шоколадом і подаємо на стіл, до будь-якого напою на ваш розсуд і смак.
Інгредієнти:
молоко - 600 мл;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
дріжджі - 10 г;
сіль - щіпка;
яєчні жовтки - 2 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
пшеничне борошно - 600 г;
ванілін - за смаком.
Приготування
Отже, спочатку розчиняємо в злегка підігрітому склянці молоці трохи цукру і дріжджі. Накриваємо миску кришкою і залишаємо суміш на 15 хвилин в теплому місці заграти. Потім підігріваємо окремо інше молоко, додаємо дрібку солі, яєчні жовтки і топлене вершкове масло. Гарненько перемішуємо і додаємо дріжджову суміш. Далі акуратно всипаємо просіяне пшеничне борошно і замішуємо злегка густувате тісто. Накриваємо його рушником і ставимо на 30 хвилин у тепле місце. Потім наливаємо в сковороду масла, підігріваємо, формуємо з тіста невеликі кульки з отвором в центрі, кладемо на сковороду і обсмажуємо з обох сторін. Пончики на кефірі і дріжджах виходять дуже ніжними і пишними. Перед подачею на стіл посипаємо їх цукровою пудрою, або поливаємо розтопленим шоколадом. Приємного вам апетиту!
Пончики на кефірі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати пончики на кефірі? У каструльку наливаємо кефір, додаємо трохи соди, погашеної оцтом, і гарненько все збиваємо. Додаємо ваніль, цукор і яйце. Залишаємо масу постояти протягом 15 хвилин, а потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно, гарненько перемішуємо. Тісто для пампушок на кефірі має вийти не дуже густим, але однорідним. Накриваємо його зверху рушником і залишаємо хвилин на 30 а потім, притрушуємо злегка борошном, розгортаємо в тонкий пласт і склянкою або чаркою вирізаємо невеликі колечка. Викладаємо їх на заздалегідь підігріту з маслом сковороду і швидко обсмажуємо з обох боків до світло-золотистої рум'яної скоринки. Далі пончики перекладаємо на паперову серветку, потім, остуджуємо і посипаємо зверху цукровою пудрою. Подаємо готові булочки до гарячого чаю, молока або кави.
Пончики з сиру і кефіру
Інгредієнти:
Приготування
Сир ретельно розтираємо, вливаємо кефір і змішуємо до отримання однорідної маси. Додаємо сіль, гашену оцтом соду, акуратно вводимо окремо збиті яйця з цукровим піском і соду. Потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно. Все ретельно перемішуємо, щоб вийшло злегка густувате, однорідне тісто.
На сковороду наливаємо олію, нагріваємо до кипіння. Приготоване тісто викладаємо по чайній ложці і обсмажуємо з обох боків до утворення рум'яної і апетитною скоринки. Потім пончики перекладаємо на паперовий рушник, потім, щоб позбутися надлишок олії і перекладаємо на красиве блюдо або піднос.
Прикрашаємо їх цукровою пудрою або розтопленим шоколадом і подаємо на стіл, до будь-якого напою на ваш розсуд і смак.
Пончики дріжджові на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку розчиняємо в злегка підігрітому склянці молоці трохи цукру і дріжджі. Накриваємо миску кришкою і залишаємо суміш на 15 хвилин в теплому місці заграти. Потім підігріваємо окремо інше молоко, додаємо дрібку солі, яєчні жовтки і топлене вершкове масло. Гарненько перемішуємо і додаємо дріжджову суміш. Далі акуратно всипаємо просіяне пшеничне борошно і замішуємо злегка густувате тісто. Накриваємо його рушником і ставимо на 30 хвилин у тепле місце. Потім наливаємо в сковороду масла, підігріваємо, формуємо з тіста невеликі кульки з отвором в центрі, кладемо на сковороду і обсмажуємо з обох сторін. Пончики на кефірі і дріжджах виходять дуже ніжними і пишними. Перед подачею на стіл посипаємо їх цукровою пудрою, або поливаємо розтопленим шоколадом. Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пончики в мультиварці
Пончики - це дуже смачне, проте калорійне блюдо. Тому не кожна господиня буде часто балувати свою сім'ю таким ласощами. Проте їх усе ж треба
Дріжджові пончики - рецепт
Солодкі, ніжні, смачні, з начинкою і без - все це пончики. Навряд чи є на світі люди, які їх не люблять. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти
Пончики з начинкою
Пончики - це улюблені ласощі мільйонів людей. Найчастіше їх їдять на сніданок, однак влаштувати собі солодкий перекус можна в будь-який час. Саме
Тісто для пампушок
Пончики - це смачні вироби з тіста, обсмажені в олії, які багато хто з нас знають і люблять. Їх можна зробити з різною начинкою і з різних видів
Пончики зі згущеним молоком
Всім ласунам присвячується - улюблене і знайоме з дитинства ласощі пончики зі згущеним молоком. Смакота, чи не так? Зараз ми розповімо, як за
Пончики з повидлом
Усі ми ще з дитинства любимо пишні, ароматні і свіжі пончики. Так давайте спробуємо разом приготувати це чудове ласощі і побалувати дітей і рідних