Незважаючи на величезну різноманітність асортименту кондитерських виробів з тіста на прилавках магазину, немає нічого смачнішого домашніх, приготованих з любов'ю бісквітних тістечок або пиріжків з яйцем . Але самим вражаючим і надзвичайно смачним ласощами є, звичайно ж, повітряні пончики на кефірі. Давайте дізнаємося з вами, як їх приготувати і порадувати своїх близьких приголомшливою домашньою випічкою.
Пончики на кефірі - рецепт
Інгредієнти: кефір - 250 мл; яйце - 1 шт.; сода - 05 ч. ложки; оцет - 05 ч. ложки; цукровий пісок - 2 ст. ложки; пшеничне борошно - 3 ст.; ванілін - за смаком. Приготування Як приготувати пончики на кефірі? У каструльку наливаємо кефір, додаємо трохи соди, погашеної оцтом, і гарненько все збиваємо. Додаємо ваніль, цукор і яйце. Залишаємо масу постояти протягом 15 хвилин, а потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно, гарненько перемішуємо. Тісто для пампушок на кефірі має вийти не дуже густим, але однорідним. Накриваємо його зверху рушником і залишаємо хвилин на 30 а потім, притрушуємо злегка борошном, розгортаємо в тонкий пласт і склянкою або чаркою вирізаємо невеликі колечка. Викладаємо їх на заздалегідь підігріту з маслом сковороду і швидко обсмажуємо з обох боків до світло-золотистої рум'яної скоринки. Далі пончики перекладаємо на паперову серветку, потім, остуджуємо і посипаємо зверху цукровою пудрою. Подаємо готові булочки до гарячого чаю, молока або кави.
Пончики з сиру і кефіру
Інгредієнти: домашній сир - 100 г; кефір - 1 склянка; яйця - 3 шт.; цукровий пісок - 05 ст.; пшеничне борошно - 2 ст.; сода - щіпка; сіль - за смаком; цукрова пудра - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Сир ретельно розтираємо, вливаємо кефір і змішуємо до отримання однорідної маси. Додаємо сіль, гашену оцтом соду, акуратно вводимо окремо збиті яйця з цукровим піском і соду. Потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно. Все ретельно перемішуємо, щоб вийшло злегка густувате, однорідне тісто.
На сковороду наливаємо олію, нагріваємо до кипіння. Приготоване тісто викладаємо по чайній ложці і обсмажуємо з обох боків до утворення рум'яної і апетитною скоринки. Потім пончики перекладаємо на паперовий рушник, потім, щоб позбутися надлишок олії і перекладаємо на красиве блюдо або піднос.
Прикрашаємо їх цукровою пудрою або розтопленим шоколадом і подаємо на стіл, до будь-якого напою на ваш розсуд і смак.
Пончики дріжджові на кефірі
Інгредієнти: молоко - 600 мл; цукровий пісок - 2 ст. ложки; дріжджі - 10 г; сіль - щіпка; яєчні жовтки - 2 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; пшеничне борошно - 600 г; ванілін - за смаком. Приготування Отже, спочатку розчиняємо в злегка підігрітому склянці молоці трохи цукру і дріжджі.
Накриваємо миску кришкою і залишаємо суміш на 15 хвилин в теплому місці заграти. Потім підігріваємо окремо інше молоко, додаємо дрібку солі, яєчні жовтки і топлене вершкове масло. Гарненько перемішуємо і додаємо дріжджову суміш. Далі акуратно всипаємо просіяне пшеничне борошно і замішуємо злегка густувате тісто. Накриваємо його рушником і ставимо на 30 хвилин у тепле місце. Потім наливаємо в сковороду масла, підігріваємо, формуємо з тіста невеликі кульки з отвором в центрі, кладемо на сковороду і обсмажуємо з обох сторін. Пончики на кефірі і дріжджах виходять дуже ніжними і пишними. Перед подачею на стіл посипаємо їх цукровою пудрою, або поливаємо розтопленим шоколадом. Приємного вам апетиту!