Дріжджові пончики - рецепт
Навряд чи можна зустріти людину, яка не любить пончики. А хазяйка не вміє готувати пончики з дріжджового тіста - це взагалі рідкість. Незважаючи на гадану складність, повітряні пампушки з дріжджового тіста готуються досить легко. Ви можете готувати їх з начинкою або без, посипати пудрою або поливати сиропом і глазур'ю. Це ми залишаємо на ваш смак. Для того що б вам було легше визначитися і вибрати які пончики підійдуть вашій родині, ми хочемо запропонувати кілька рецептів цього чудового десерту.
Інгредієнти:
борошно - 600 г;
молоко - 500 мл;
цукор - 2 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
сіль - 1 ч. ложка;
сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 50 г;
рослинна олія;
цукрова пудра.
Приготування
Почніть готувати дріжджове тісто для пампушок. Чверть молока злегка підігрійте. Воно повинно бути теплим, але не гарячим. Потім у молоці розчиніть сухі дріжджі і цукор. Накрийте ємність рушником і залиште на 10 хвилин, поки не утворюється піна. Вершкове масло розтопіть і розведіть в останньому молоці. Додайте в молоко сіль і дріжджову суміш. Поступово всипте борошно і замісіть тісто. Воно повинне вийти трохи густіше, ніж тісто для оладок. Накрийте миску рушником і приберіть в тепле місце на 40 хвилин. Після цього пам'ятайте трохи тіста, знову накрийте тісто і приберіть ще півтори години. На стільницю вилийте рослинне масло і також змастіть маслом руки. З дріжджового тіста зліпити кульки, зробіть отвір в середині і надайте пончику форму бублика. У казані розігрійте велику кількість масла і опускайте в нього пампушки. Обсмажуйте пончики з обох боків до золотистого кольору. Готові смаколики викладіть на паперовий рушник, щоб скло зайве масло. Потім викладіть їх на плоске блюдо і посипте цукровою пудрою.
Особливо смачними будуть дріжджові пончики з начинкою. Головне пам'ятайте: якщо начинка надто солодка, то просто додайте менше цукру в тісто.
Інгредієнти:
борошно - 650 г;
молоко - 400 мл;
яйця - 4 шт.;
цукор - 2 с. ложки;
свіжі дріжджі - 30 г;
вершкове масло - 100 г;
рослинна олія;
ванілін;
джем;
цукрова пудра.
Приготування
Молоко трохи підігрійте і розведіть в ньому дріжджі і цукор. Накрийте і залиште в теплому місці до утворення пінки. Розтоплене масло розітріть з яйцями і ваніліном, потім додайте в молоко і добре перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто. Поставте його в тепле місце і чекайте, поки воно підніметься. Як тільки ваше тісто піднялося, обімніть його і залиште підійти ще раз. Змастіть стіл рослинним маслом і розкачайте тісто приблизно 5 мм завтовшки. Кухлем виріжте кружечки з тіста. На один гурток викладіть в центр ваш джем і зверху накрийте другим кружечком. Примніть краю, трохи розтягуючи, а потім кухлем ще раз виріжте гурток, відклавши зайві залишки. Пончики обсмажуйте в киплячому маслі з двох сторін. Готові пончики викладіть на блюдо і посипте пудрою.
Інгредієнти:
борошно - 400 г;
яйця - 2 шт.;
сир - 250 г;
цукор - 3 ст. ложки;
сода - 05 ч. ложки;
рослинне масло.
Приготування
Сир добре розітріть з цукром. Яйця збийте, додайте в сир і перемішайте. Всипте в сирну масу борошно з содою і замісіть тісто. Воно повинно вийти м'яким. Періодично присипаючи тісто і руки борошном, зліпіть однакові кульки. Дайте їм постояти 5-10 хвилин, а потім обсмажте в киплячому маслі. Пончики повинні вільно плавати в маслі і обсмажитися з усіх боків. Готові пончики викладіть на серветку, щоб скло масло, а потім подавайте до столу!
Рецепт дріжджових пончиків
Інгредієнти:
Приготування
Почніть готувати дріжджове тісто для пампушок. Чверть молока злегка підігрійте. Воно повинно бути теплим, але не гарячим. Потім у молоці розчиніть сухі дріжджі і цукор. Накрийте ємність рушником і залиште на 10 хвилин, поки не утворюється піна. Вершкове масло розтопіть і розведіть в останньому молоці. Додайте в молоко сіль і дріжджову суміш. Поступово всипте борошно і замісіть тісто. Воно повинне вийти трохи густіше, ніж тісто для оладок. Накрийте миску рушником і приберіть в тепле місце на 40 хвилин. Після цього пам'ятайте трохи тіста, знову накрийте тісто і приберіть ще півтори години. На стільницю вилийте рослинне масло і також змастіть маслом руки. З дріжджового тіста зліпити кульки, зробіть отвір в середині і надайте пончику форму бублика. У казані розігрійте велику кількість масла і опускайте в нього пампушки. Обсмажуйте пончики з обох боків до золотистого кольору. Готові смаколики викладіть на паперовий рушник, щоб скло зайве масло. Потім викладіть їх на плоске блюдо і посипте цукровою пудрою.
Як приготувати дріжджові пончики з начинкою?
Особливо смачними будуть дріжджові пончики з начинкою. Головне пам'ятайте: якщо начинка надто солодка, то просто додайте менше цукру в тісто.
Інгредієнти:
Приготування
Молоко трохи підігрійте і розведіть в ньому дріжджі і цукор. Накрийте і залиште в теплому місці до утворення пінки. Розтоплене масло розітріть з яйцями і ваніліном, потім додайте в молоко і добре перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто. Поставте його в тепле місце і чекайте, поки воно підніметься. Як тільки ваше тісто піднялося, обімніть його і залиште підійти ще раз. Змастіть стіл рослинним маслом і розкачайте тісто приблизно 5 мм завтовшки. Кухлем виріжте кружечки з тіста. На один гурток викладіть в центр ваш джем і зверху накрийте другим кружечком. Примніть краю, трохи розтягуючи, а потім кухлем ще раз виріжте гурток, відклавши зайві залишки. Пончики обсмажуйте в киплячому маслі з двох сторін. Готові пончики викладіть на блюдо і посипте пудрою.
Сирні Пончики дріжджові - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Сир добре розітріть з цукром. Яйця збийте, додайте в сир і перемішайте. Всипте в сирну масу борошно з содою і замісіть тісто. Воно повинно вийти м'яким. Періодично присипаючи тісто і руки борошном, зліпіть однакові кульки. Дайте їм постояти 5-10 хвилин, а потім обсмажте в киплячому маслі. Пончики повинні вільно плавати в маслі і обсмажитися з усіх боків. Готові пончики викладіть на серветку, щоб скло масло, а потім подавайте до столу!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пончики в мультиварці
Пончики - це дуже смачне, проте калорійне блюдо. Тому не кожна господиня буде часто балувати свою сім'ю таким ласощами. Проте їх усе ж треба
Пампушки - рецепт
Пампушки навряд чи назвеш самим дієтичним десертом, однак, як і пампушки, вони анітрохи не втрачають своєї популярності у зв'язку з цим. Тим, кого не
Тісто для пампушок
Пончики - це смачні вироби з тіста, обсмажені в олії, які багато хто з нас знають і люблять. Їх можна зробити з різною начинкою і з різних видів
Пончики зі згущеним молоком
Всім ласунам присвячується - улюблене і знайоме з дитинства ласощі пончики зі згущеним молоком. Смакота, чи не так? Зараз ми розповімо, як за
Бананові пончики
Бананові пончики - це одна з різновидів популярного ласощі. Вони дуже ароматні, пишні та звабливі, завдяки запаху, вигляду і смаку. Хочете побалувати
Американські пончики - рецепт
Американські донатси з глазур'ю стали практично національною символікою, прославивши це яскраве і ніжне ласощі на весь світ. Щоб поласувати